FUE haartransplantatie

FUE haartransplantatie

Ruim 19 jaar ervaring
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Zeer ervaren medisch team
De mooiste haartransplantaties
Kleinschalig, laagdrempelig
Natuurlijk resultaat
FUE haartransplantatie

Een haartransplantatie is “de oplossing” voor haaruitval in de meeste gevallen. Heeft u last van haarverlies of kale plekken? En bent u opzoek naar een oplossing? FB clinic is de specialist in alle soorten haartransplantaties. Wij luisteren graag naar uw wensen en verwachtingen en geven u een advies voor een behandeling die het beste bij u past.

Hoe werkt een haartransplantatie?

FUE-haartransplantatie-FB-Clinic-in-Rotterdam

Een haartransplantatie is een ingreep om haren te verplaatsen. Bij FUE haartransplantatie worden de grafts (haarzakjes)  van de ene plek van het hoofd naar een andere plek verplaatst. De haren worden meestal van de achterkant en zijkanten (haarkrans) van het hoofd geoogst en vervolgens geïmplanteerd in de kale of dun behaarde plekken. Deze haren behouden hun genetische eigenschappen en vallen daarom dus niet uit.

De donorharen (uitgehaald van de haarkrans) kunnen bijvoorbeeld verplaatst worden naar haargrens of haarlijn, inhammen en de kruin. Het gevolg is dat er weer haren gaan groeien op plekken die eerst dun of kaal waren. Het resultaat is blijvend en oogt natuurlijk.

Haartransplantatie is de oplossing voor haaruitval en kaalheid, waarbij de getransplanteerde haren levenslang  haren blijven produceren.

FUE haartransplantatie- De populaire methode van haartransplantatie

In de afgelopen jaren heeft FUE haartransplantatie (Follicular Unit Excision) zich ontwikkeld tot de meest populaire methode van haartransplantatie in de wereld. In de jaren vijftig werden zogenaamde plugs van 10-15 haren van het achterhoofd verplaatst naar de kale of dun behaarde plekken. Hedendaags wordt bij haartransplantaties gebruik gemaakt van “Follicular Units” of “Grafts”.

Wat zijn de “Follicular Units” of “Grafts”?

folicular units, grafts, haarzakjes

“Follicular Units” of “grafts” zijn haarzakjes waar één of soms meerdere haarwortels in groeien. Dit is afhankelijk van het individu en haartype. Tijdens een FUE haartransplantatie plaatsen wij een groot aantal van die kleine Follicular Units (haarzakjes) dichter bij elkaar om een natuurlijk en mooi resultaat te verkrijgen.

Hoe wordt FUE haartransplantatie uitgevoerd?

Een FUE haartransplantatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Na de verdoving hoort niets te voelen van zowel het oogsten van de donorharen als het transplanteren van de grafts (haarzakjes). Vervolgens worden er grafts (haarzakjes) één voor één met een speciaal instrument vanuit het donorgebied gehaald. Na het oogsten van de grafts worden er openingen gemaakt in het ontvangstgebied. Vervolgens worden de grafts in de gewenste plek teruggeplaatst. Afhankelijk van individuele factoren, de duur en omvang van de behandeling, kan één of meerdere keren extra verdoving nodig zijn. Eventuele napijn verdwijnt vanzelf tijdens de dagen na de behandeling. U kunt de napijn verminderen door de geadviseerde pijnstillers te gebruiken.

Is een FUE haartransplantatie pijnlijk?

Een FUE haartransplantatie wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Na de verdoving hoort niets te voelen van zowel het oogsten van de donorharen als het transplanteren van de grafts (haarzakjes). Afhankelijk van individuele factoren, de duur en omvang van de behandeling, kan één of meerdere keren extra verdoving nodig zijn. Eventuele napijn verdwijnt vanzelf tijdens de dagen na de behandeling. U kunt de napijn verminderen door de geadviseerde pijnstillers te gebruiken.

Welke haren zijn geschikt voor een haartransplantatie?

FUE haartransplantatie of Follicular Unit Extraction methode maakt het mogelijk om zonder duidelijk zichtbare littekens donorharen (grafts) te verkrijgen vanuit de achter- of zijkanten van het hoofd, baard of elders op het lichaam.

Welke eigenschappen hebben donorharen?

De getransplanteerde haren of donorharen zijn niet gevoelig voor Dihydrotestosteron (DHT), de oorzaak van mannelijke vorm van haaruitval of Alopecia Androgenetica. Deze haren behouden hun eigen kenmerken; kleur, textuur, groeisnelheid en krullen na haartransplantatie en ze blijven leven lang haren produceren op het ontvangstgebied.

Hoelang duurt een FUE haartransplantatie?

De FUE haartransplantatie is een arbeidsintensieve behandeling. Afhankelijk van de grootte van de behandeling neemt deze procedure gemiddeld 6 tot 10 uur in beslag. De volledige behandeling duurt dan doorgaans een hele dag.

Na afloop van de behandeling

Na afloop van de behandeling maken wij een aantal foto’s, nemen wij de nazorginstructies met u door. Er is ook ruimte om al uw vragen te stellen over de nazorg. Hierna kunt u naar huis gaan.

Eerste dagen na de behandeling

De kans op bijverschijnselen of complicaties tijdens en na de behandeling is klein. De eerste dagen na de behandeling vormen er kleine bloedkorstjes ter hoogte van de kleine incisies in het transplantatiegebied. Deze korstjes zullen naarmate het genezingsproces vordert, jeuken en uiteindelijk binnen 7-10 dagen loskomen. Het donorgebied geneest meestal sneller.

U kunt na de behandeling roodheid en zwelling op de hoofdhuid verwachten. Deze verschijnselen verdwijnen circa 2 tot 4 weken na de behandeling, dit is per individu verschillend. De roodheid kan wat langer duren.
Op de tweede of derde dag na de behandeling ontstaat in de meeste gevallen een duidelijke zwelling rondom de ogen (met name als de voorkant van het hoofd behandeld is). Deze neemt in de eerste week na de behandeling af.

De kleine wondjes in het donor- en transplantatiegebied genezen over het algemeen snel, er blijven geen herkenbare littekens achter op uw hoofdhuid tenzij u beslist uw haar erg kort dragen; in dat geval zijn er wel kleine witte puntjes zichtbaar in het gebied waar de donorharen zijn uitgehaald.

Eerste maand na de behandeling

De meeste getransplanteerde haartjes zullen gedurende de tweede en derde week na de behandeling uitvallen; dit is een natuurlijk proces. De getransplanteerde haarwortels zijn na de ingreep, door een verminderde zuurstoftoevoer verzwakt. Hierdoor vallen de haren die nog in deze wortels aanwezig zijn, na enkele weken uit.

Omdat de haarwortels alleen verzwakt zijn maar niet beschadigd, produceren zij weer nieuwe en krachtige haren. In sommige gevallen zullen de haren rondom het transplantatiegebied en donorgebied ook tijdelijk uitvallen (shedding of shock loss), deze groeien opnieuw terug.

Vanaf de 3e tot 5e maand

Vanaf de derde maand na de behandeling zullen jonge, dunne en vlassige haartjes te voelen zijn op de hoofdhuid. Naarmate het groeiproces vordert, zullen deze haartjes steeds dikker en steviger worden.

Soms vormen zich onderhuids kleine puistjes. Dit maakt echter deel uit van het groeiproces, waarbij de nieuwe haren een weg naar buiten proberen te vinden.

Na 12 maanden

Het eindresultaat van de behandeling is na 12 maanden te beoordelen. Het getransplanteerde haar zal net zoals het natuurlijke haar groeien.

Controles na haartransplantatie

Het resultaat van de behandeling en de tevredenheid van onze cliënten vinden wij heel belangrijk. Daarom willen wij het (groei)proces na een haartransplantatie zo goed mogelijk volgen.

Het is tegenwoordig mogelijk om de tussentijdse controle via whatsapp te doen. U kunt dus foto’s naar ons toesturen via ons whatsapp nummer +31 6 21328183 om uw situatie te laten beoordelen door uw behandelend arts.

Om het eindresultaat van de behandeling vast te stellen verzoeken wij u om na 12 maanden langs te komen voor een eindcontrole. Tijdens deze controle beoordelen wij of een vervolgbehandeling nodig of gewenst is.

Samenvatting FUE haartransplantatie ervaringen

De getransplanteerde haren vallen meestal binnen twee tot vier weken uit, waarna de haargroei op de behandelplekken zich normaliter binnen 3 tot 4 maanden herstelt. Wij raden u nadrukkelijk aan om de eerste twee weken na de FUE haartransplantatie niet te sporten of zware inspanningen te verrichten. U kunt uw haar na 10 dagen met een gerust hart wassen, kammen en föhnen. Het optimale resultaat van deze ingreep is na ongeveer 9 tot 12 maanden zichtbaar. Uw haardos geeft dan een natuurlijke en vollere aanblik.

Na één sessie haartransplantatie bereiken wij meestal 30-40 procent van uw normale haar dichtheid. Als u een grote haar dichtheid wilt bereiken, zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk.

Een klein percentage (5-10 procent) van de getransplanteerde haarzakjes slaan niet aan en gaan verloren. Daardoor zullen dan een aantal kleine plekken nog kaal blijven. Deze kale plekken kunnen altijd gevuld worden één jaar na de behandeling. Dit kan dan in combinatie met een vervolgbehandeling worden gedaan. Indien u geen vervolgbehandeling wenst of nodig hebt, kunnen wij deze gaatjes kosteloos voor u opvullen. Deze service behandeling kan uitsluitend één jaar na uw haartransplantatie uitgevoerd worden.

Onze medisch specialisten kunnen u nauwgezet informeren over de individuele FUE haartransplantatie ervaringen en adviseren wat het meest passend voor u is.

Voordelen van FUE haartransplantatie

  • Snelle, effectieve en betaalbare oplossing voor haaruitval en haarverlies
  • Poliklinische behandeling, u mag na de behandeling meteen naar huis
  • Zeer snelle genezing
  • Kleine kans op complicaties of bijverschijnselen
  • Geen zichtbare littekens
  • Blijvende haargroei
  • Natuurlijk resultaat

Kosten FUE haartransplantatie

Onze deskundigen bieden een optimaal en kwalitatief hoogstaande haartransplantatie die op de cliënt is afgestemd aan tegen zeer scherpe prijzen. De kosten van deze methode van haartransplantatie verschillen per behandeling en zijn afhankelijk van het aantal grafts die nodig zijn voor een adequate bedekking van een dun behaard gebied.

Wilt u meer weten over een FUE haartransplantatie die bij u past?

Wilt u meer weten over FUE transplantatie en wat voor u de mogelijkheden zijn en wat uw behandeling zal kosten? Neem dan gerust contact op voor het maken van een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van een advies op maat te voorzien. In dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken en krijgt u informatie over de behandeling, kosten en het te bereiken resultaat.

Weergaven: 17059