Haargroeimiddelen of haartransplantatie?

Haargroeimiddelen of haartransplantatie?

Twijfelt u tussen haargroeimiddelen en haartransplantatie? Zowel haargroeimiddelen als de haartransplantatie behandeling hebben diverse voor- en nadelen ten opzichte van elkaar. Als er bij u twijfel bestaat over de beste optie voor u, is het belangrijk dat u de voor- en nadelen ten opzichte van elkaar goed afweegt. Het is bovendien verstandig om voor zowel haargroeimiddelen als de haartransplantatie behandeling een specialist te bezoeken, welke u advies kunt geven over de mogelijkheden. U kunt dan ook eventuele vragen stellen met betrekking tot beide mogelijkheden om kaalheid tegen te gaan. In dit artikel wordt informatie gegeven over beide behandelmethoden, om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van haargroeimiddelen?

Al sinds mensenheugenis zijn er allerlei ‘middeltjes’ geweest om iets te doen tegen haaruitval. Al decennia lang wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om haaruitval op te lossen. Er bestaan momenteel twee wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen. Het gaat hierbij om Finasteride en Minoxidil. Finasteride is het meest bekend onder de naam Propecia. Wat opvallend is, is dat deze twee haargroeimiddelen per toeval zijn ontdekt. Finasteride is oorspronkelijk een medicijn tegen prostaatvergroting. Minoxidil is op zijn beurt oorspronkelijk een middel tegen hoge bloeddruk. Beide middelen bleken een werking te hebben tegen haaruitval. Er zijn afgelopen jaren nog meer haargroeimiddelen op de markt gekomen, maar hiervan is de werking vaak niet wetenschappelijk aangetoond.

Om haargroeimiddelen te kunnen begrijpen, is het belangrijk dat u weet waardoor haaruitval veroorzaakt wordt. Bij erfelijke haaruitval is de boosdoener DHT. DHT wordt vanuit testosteron omgezet in het lichaam. Wanneer uw receptoren in de haarwortels gevoelig zijn voor DHT, kan dit hormoon er voor zorgen dat het haar steeds zwakker wordt. Uiteindelijk zal het zelfs helemaal niet meer gaan groeien.

Veel mensen starten met haargroeimiddelen, voordat ze overgaan tot een drastischere maatregel als een haartransplantatie.

De belangrijkste voordelen van haargroeimiddelen:

  • Het is vaak een goede eerste optie, om te kijken of het werkt.
  • Het is relatief goedkoop.

De belangrijkste nadelen van haargroeimiddelen:

  • Het werkt lang niet voor iedereen.
  • Er vindt zelden hergroei plaats, stabilisatie van de haaruitval is vaak het maximaal haalbare.
  • Veel haargroeimiddelen hebben bijwerkingen.
  • U zult de haargroeimiddelen uw hele leven moeten blijven gebruiken.

 

 

 

Weergaven: 183

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld