Haartransplantatie aftrekbaar van belasting?

Een haartransplantatie is een behoorlijk kostbare behandeling. Er zijn daarom veel mensen die eerst onderzoeken of er mogelijkheden zijn om op de kosten van de haartransplantatie te besparen. We krijgen regelmatig de vraag gesteld of een haartransplantatie aftrekbaar is van de belasting. In dit artikel gaan we verder in op deze vraag en diverse andere manieren om eventueel op een haartransplantatie te kunnen besparen.

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een behandeling, waarbij u haren van de achterkant van het hoofd laat transplanteren naar een kale of dun behaarde plek. Andere woorden voor haartransplantatie zijn haarimplantatie of haarimplantaten. Steeds meer mensen kiezen voor deze behandeling, omdat ze door de haaruitval onzeker worden of simpelweg weer een mooie bos met haar willen. Wanneer we kijken naar de verschillende haarklinieken in Nederland en het buitenland, is de meest uitgevoerde behandeling de FUE haartransplantatie behandeling. FUE staat voor ‘Follicle Unit Extraction’. De grafts worden dus stuk voor stuk verwijderd en later op de gewenste plek ingeplant.

Haartransplantatie aftrekbaar van belasting in uw geval?

De kosten van een haartransplantatie beginnen voor een kleine behandeling bij ongeveer €1.500. Wanneer er een groter gebied moet worden behandeld, kunnen de kosten oplopen tot meer dan €3.000. In sommige gevallen is het mogelijk om de bepaalde kosten af te trekken van de belasting. Bij een haartransplantatie is dit vaak lastig,  maar in uitzonderlijke gevallen is dit wel mogelijk. Denk hierbij onder andere aan kaalheid als gevolg van een trauma. Heeft u bijvoorbeeld vroeger een ongeluk gehad, waardoor u nu gedeeltelijk kaal bent? Dan bestaat de kans dat het bedrag van de haartransplantatie (gedeeltelijk) aftrekbaar is van de belasting.

Andere manieren om te besparen op de haartransplantatie kosten

Er bestaan diverse manieren om te besparen op de kosten van een haartransplantatie behandeling. U heeft de kosten van de ingreep grotendeels zelf in de hand. U kunt namelijk van tevoren alvast prijsonderzoek doen bij verschillende klinieken. Wanneer u de prijzen bestudeert op diverse sites, zal direct opvallen dat de kosten per kliniek sterk kunnen verschillen. Sommige klinieken zijn ruim twee keer zo duur als FB Clinic. Wij hanteren eerlijke en zeer scherpe prijzen. Mede daarom mogen wij spreken van de beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.

Lage haartransplantatie kosten als de haartransplantatie kosten niet aftrekbaar zijn?

We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult bij onze haarkliniek. We kunnen dan de mogelijkheden bespreken om te besparen op de behandeling. We kunnen dan bovendien ook bespreken of de haartransplantatie kosten aftrekbaar zijn voor u. Wanneer dit niet het geval is, mag u toch uitgaan van zeer scherpe tarieven voor de behandeling. Wij werken met een zeer ervaren haartransplantatie arts en medisch team.

Weergaven: 2903

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld