Haartransplantatie op inhammen

Inhammen mannen

Door het geleidelijk teruglopen van de haargrens ontstaan inhammen. Dit is een van de eerste tekenen van alopecia androgenetica of erfelijke kaalheid. Een ander kenmerk van erfelijke haaruitval is een dunner wordende of kale kruin. Inhammen zullen na verloop van tijd dieper worden en ook de haargrens zal geleidelijk teruglopen.

Haaruitval op jonge leeftijd 
Inhammen vrouwen

Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen te maken krijgen met diepe inhammen. Inhammen bij vrouwen ontstaan net zoals bij mannen geleidelijk. Stress, zwangerschap en borstvoeding kunnen een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van inhammen of haarverdunning bij vrouwen. Ook het dieper of dunner worden van inhammen bij vrouwen kan erfelijk zijn, net als het teruglopen van de haargrens of een groot voorhoofd.

Haargrens herstellen- inhammen opvullen

Inhammen maken deel uit van uw haargrens. Zodra de inhammen teruglopen of dieper worden, verandert uw haargrens. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Het wordt dan steeds moeilijker om uw haar te stylen. Door middel van een haartransplantatie op inhammen kunnen wij uw haargrens herstellen, zodat u uw haar beter kunt stylen en in model kunt brengen.

Wanneer uw inhammen dunner of dieper worden, probeert u mogelijk eerst ze te verbergen met de omliggende haren. Naarmate de inhammen echter dunner en dieper worden, wordt het steeds moeilijker om ze te camoufleren. Op dat moment kunt u overwegen een haartransplantatie te ondergaan. Hoewel haargroeimedicijnen effectief zijn in het vertragen van haaruitval bovenop het hoofd en op de kruin, hebben ze het minst effect op de inhammen. Daarom wordt haartransplantatie beschouwd als de beste oplossing voor het opvullen van inhammen bij zowel vrouwen als mannen.

Beginnende haaruitval

Beginnende haaruitval uit zich bij mannen vaak bij de inhammen en op de kruin. Dieper wordende inhammen kunnen uw zelfvertrouwen negatief beïnvloeden. Mannelijke kaalheid is vaak erfelijk bepaald en kan zich al op jonge leeftijd uiten. Een FUE-haartransplantatie voor de inhammen vult deze permanent op. Dankzij deze ingreep kunt u weer zelfverzekerd door het leven. Er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten.

FAQ

Veel mannen worden vroeg of laat geconfronteerd met dieper wordende inhammen. Het is niet voor iedereen even makkelijk om hier positief mee om te gaan. De tijd dat u met een voldaan gevoel in de spiegel kunt kijken, is dan helaas vaak al lang voorbij. U kunt uw haardos verbeteren met behulp van een haartransplantatie. Een haartransplantatie voor de inhammen is een cosmetische ingreep die blijvend resultaat geeft. Tijdens de ingreep wordt lichaamseigen donormateriaal vanuit uw haarkrans naar de inhammen getransplanteerd. Afhankelijk van de techniek die hiervoor wordt gebruikt, blijven er nauwelijks zichtbare littekens achter. Het aantal haarzakjes (grafts) dat wordt getransplanteerd, is afhankelijk van de diepte van de inhammen. Een ervaren haartransplantatiespecialist kan u hierover informeren. Bij een gemiddelde haartransplantatie voor de inhammen worden 500 tot ongeveer 2.000 grafts geoogst en teruggeplaatst.

In sommige gevallen is een haartransplantatie geen optie voor de behandeling van haaruitval bij vrouwen. Echter, het grootste deel van de vrouwen met haarverlies, kaalheid en een hoog voorhoofd/haargrens komt in aanmerking voor een haartransplantatie.

Bij vrouwen wordt uitsluitend een FUE-haarsparende haartransplantatie toegepast, een haartransplantatie zonder volledig kaal te scheren! Bij een haarsparende haartransplantatie worden uitsluitend één, twee, of soms drie strookjes van het haar op het achterhoofd geschoren. De rest van uw haar blijft lang en valt direct na uw haarimplantatie over het geschoren gebied heen.


De FUE-haartransplantatie is een arbeidsintensieve behandeling. Afhankelijk van de grootte van de behandeling neemt deze procedure gemiddeld 6 tot 10 uur in beslag. De volledige behandeling duurt doorgaans een hele dag.

Na afloop van de behandeling worden de nazorginstructies met u doorgenomen en eventuele vragen beantwoord. Hierna kunt u naar huis gaan.

Zes tot zeven maanden na een FUE haartransplantatie zijn de meeste geïmplanteerde haren teruggegroeid, maar het optimale resultaat is pas na 12 maanden zichtbaar.


Waarom zijn de resultaten van een haartransplantatie blijvend? Het bijzondere aan de haren in uw haarkrans, aan de achterzijde van uw hoofd, is dat ze niet gevoelig zijn voor het mannelijke DHT-hormoon. Dit hormoon versnelt en verstoort het haargroeiproces, wat uiteindelijk leidt tot haaruitval en kaalheid. Zowel FUT, FUE als FUE haartransplantaties maken gebruik van grafts afkomstig uit de haarkrans. De geoogste haarzakjes worden teruggeplaatst in het transplantatiegebied van de inhammen, waar ze uw hele leven lang haren blijven produceren. De definitieve resultaten van een haartransplantatie worden doorgaans bereikt binnen 9 tot 12 maanden na de ingreep. U kunt de haren stylen, knippen, kleuren en verzorgen zoals u gewend bent. Naarmate u ouder wordt, kan het haar door het natuurlijke verouderingsproces iets in volume afnemen.


De kosten van een haartransplantatie voor inhammen zijn afhankelijk van verschillende factoren:

  • Grootte van het kalende of dunner wordende gebied: grotere inhammen vereisen meer grafts.
  • Hoofdomtrek: een grotere hoofdomtrek vereist ook meer grafts.
  • Aantal grafts: het aantal grafts dat geïmplanteerd kan worden op inhammen is beperkt bij haarbesparende behandelingen, waarbij alleen stroken haar worden geschoren in plaats van het hele hoofd.
  • Toeslag voor haarbesparende behandeling: afhankelijk van het aantal grafts, met een toeslag vanaf €500.
  • Behandelingen boven de 1600 grafts: bij behandelingen boven de 1600 grafts is een haarbesparende behandeling meestal niet mogelijk.

Inhammen vallen op, zowel bij uzelf als bij anderen, telkens wanneer u in de spiegel kijkt. Alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval, veroorzaakt bij miljoenen mensen ongewenst haarverlies. De inhammen worden dieper en uw haardos dunner. Vooral bij beginnende haaruitval kunnen bewezen effectieve haargroeimiddelen zoals Minoxidil en Finasteride soms een oplossing bieden. Het effect is echter tijdelijk: zodra u stopt met het gebruik van de medicatie, keert het haarverlies terug. U kunt er ook voor kiezen haargroeimiddelen te combineren met een haartransplantatie voor de inhammen. Een haartransplantatie in de inhammen biedt een permanente oplossing tegen dieper wordende inhammen. Let wel op dat het gebruik van haargroeimiddelen gepaard kan gaan met serieuze bijwerkingen.


Een haartransplantatie biedt een effectieve behandeling met blijvende resultaten. Afhankelijk van de gebruikte techniek zijn er geen zichtbare littekens achteraf. Het getransplanteerde haar kan worden gestyled, geknipt, en gekleurd zoals u gewend bent.


Een haartransplantatie biedt een effectieve behandeling met blijvende resultaten. Afhankelijk van de gebruikte techniek zijn er geen zichtbare littekens achteraf. Het getransplanteerde haar kan worden gestyled, geknipt, en gekleurd zoals u gewend bent.


Een haartransplantatie biedt een effectieve behandeling met blijvende resultaten. Afhankelijk van de gebruikte techniek zijn er geen zichtbare littekens achteraf. Het getransplanteerde haar kan worden gestyled, geknipt, en gekleurd zoals u gewend bent.


Er zijn risico’s verbonden aan een dergelijke medische ingreep. Mogelijke complicaties zijn onder andere nabloeding, infecties, zwelling, ontsteking van getransplanteerde haren, tijdelijke gevoelloosheid van het transplantatie- of donorgebied, slechte groei van de getransplanteerde haren (vooral bij rokers), en tijdelijke uitval van bestaande haren (shedding of shock loss), waardoor uw haar tijdelijk dunner kan lijken dan voor de behandeling. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden.


Bent u benieuwd of een haartransplantatie een geschikte behandeling is voor uw situatie? Wordt uw kaalheid veroorzaakt door alopecia androgenetica? Wilt u meer weten over de behandeling en de bijbehorende kosten? Wij adviseren u graag tijdens een vrijblijvend intakegesprek over de mogelijkheden. Er wordt gekeken naar de oorzaak van uw haaruitval, waarbij het belangrijk is om uw medische achtergrond en medicijngebruik te vermelden. U krijgt de tijd om vragen te stellen en wordt uitvoerig geïnformeerd over het verloop van de ingreep. Een afspraak voor een intakegesprek kunt u zowel telefonisch als via e-mail maken.


“Heeft u nog verdere vragen? Stuur ons dan gerust een bericht.”

Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Weergaven: 3315