Haartransplantatie nadelen

Net als bij iedere andere cosmetische ingreep, bestaan er ook haartransplantatie nadelen. Wanneer u twijfelt over het ondergaan van een haartransplantatie, is het belangrijk dat u de voor- en nadelen tegen elkaar afweegt. Een haartransplantatie is namelijk voor veel mensen een goed alternatief voor bijvoorbeeld haargroeimiddelen, een pruik of een micro haar pigmentatie behandeling. Weet u nog niet zeker wat u wilt doen tegen uw haaruitval? Lees u dan goed in over de haartransplantatie behandeling. Door hier veel informatie over te verzamelen, haartransplantatie ervaringen te bestuderen en voor en na foto’s te bekijken, kunt u een goed beeld krijgen van wat u kunt verwachten.

Waardoor wordt erfelijke haaruitval veroorzaakt?

Een haartransplantatie is vooral geschikt, als u last heeft van erfelijke haaruitval. Erfelijke haaruitval kan op verschillende manieren worden vastgesteld. Dit kan onder andere worden gedaan door een huisarts, dermatoloog of (haartransplantatie) arts. Bij mannen is er meestal sprake van een bepaald patroon, als de desbetreffende persoon last heeft van erfelijke haaruitval. Denk hierbij aan de vorming van inhammen, een terugtrekkende haarlijn of een kalende kruin.

De boosdoener bij erfelijke haaruitval is het hormoon DHT. Als u gevoelig bent voor erfelijke haaruitval, worden de haarwortels langzaam maar zeker aangetast door dit hormoon. De haargroeicyclus zal steeds korter worden en de haar groeit steeds minder sterk terug. In eerste instantie zal het haar dunner worden. Uiteindelijk kan dit resulteren in kaalheid. De eeuwige haarkrans blijft dan vaak staan, dit is de krans met haar aan de achterkant van het hoofd. Bij een haartransplantatie wordt gebruik gemaakt van dit gebied met haar.

Een haartransplantatie een optie?

Wanneer u kaal wordt of reeds bent, is een haartransplantatie vaak een goede optie. Daarnaast zijn er ook andere methoden om iets te doen tegen de haaruitval. Denk hierbij onder andere aan haargroeimiddelen, een pruik  of haarwerk of een micro haar pigmentatie behandeling. Een haartransplantatie heeft verschillende voordelen en nadelen. De haartransplantatie nadelen zijn ook belangrijk om in uw achterhoofd te houden.

Haartransplantatie nadelen overzicht

We hebben voor u de belangrijkste en meest voorkomende haartransplantatie nadelen opgesomd, om hier een goed beeld van te krijgen.

Haartransplantatie nadeel 1: De behandeling heeft een prijskaartje

Voor veel mensen is het belangrijkste haartransplantatie nadeel de prijs. Wanneer u al een tijdje last heeft van haaruitval, zal de haartransplantatie behandeling al snel meer dan €3.000 kosten. Dit is voor veel mensen een behoorlijk bedrag. Wij hanteren zeer scherpe prijzen, maar begrijpen dat het voor veel mensen nog steeds een behoorlijke investering is.

Haartransplantatie nadeel 2: Soms is 1 behandeling niet genoeg

Sommige mensen zijn al behoorlijk kalend. Omdat er in een dagbehandeling vaak maximaal 2.000 grafts kunnen worden getransplanteerd, is één behandeling niet altijd genoeg. Overleg met de arts wat voor u de mogelijkheden zijn en hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn voor een mooi resultaat.

Haartransplantatie nadeel 3: Haaruitval kan doorzetten na de behandeling

Als u last heeft van erfelijke haaruitval, is de kans aanwezig dat de haaruitval doorzet na de haartransplantatie. Hierdoor kunt u in de toekomst meer haar kwijtraken. Het is dan vaak nodig om nog een haartransplantatie te ondergaan. Houd er daarom rekening mee dat één haartransplantatie niet altijd genoeg is voor uw hele leven.

Haartransplantatie nadeel 4: Risico’s en complicaties

Er bestaat altijd een kans op risico’s en complicaties bij een cosmetische ingreep. Bij een haartransplantatie is de hersteltijd relatief kort, omdat er geen grote schade wordt toegebracht. Er wordt echter wel in het lichaam gewerkt, waardoor er altijd sprake kan zijn van risico’s en complicaties, al is dit minimaal.

Als we de haartransplantatie nadelen opsommen en dit afwegen tegen de voordelen, wegen voor veel mensen de voordelen zwaarder. Om deze reden kiezen jaarlijks duizenden mensen uit Nederland om iets aan hun haaruitval te doen bij een haartransplantatie kliniek.

Hits: 207

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Menu