Haartransplantatie vrouwen

Haartransplantatie vrouwen

 

Tegenwoordig wordt haartransplantatie bij vrouwen vaker toegepast. Vrouwen vinden een volle haardos heel belangrijk. Een mooie en volle haardos heeft natuurlijk veel invloed op het uiterlijk en het zelfvertrouwen. Veel vrouwen vinden zich minder mooi als hun haar dunner wordt en voelen zich daardoor onzeker.

“Wordt je haar dunner? Heb je alles geprobeerd om je haaruitval tegen te houden, maar niks werkt? Kom dan gerust langs bij FB Clinic om je situatie te laten beoordelen door onze specialist. In meeste gevallen kom je in aanmerking voor een haartransplantatie.”

Eerlijk en professioneel advies

Een eerlijk en professioneel advies is heel belangrijk voordat je een haartransplantatie ondergaat . Niet iedere vrouw met haaruitval of dun haar komt in aanmerking voor een haartransplantatie. In sommige gevallen moet eerst de onderliggende oorzaak van haaruitval en dunner wordend haar worden behandeld voordat een haartransplantatie toegepast kan worden. Laat je dan eerst een goede diagnose stellen voor je haarprobleem door onze specialist tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrouwelijk patroon van haaruitval

Bij vrouwelijk patroon van haaruitval worden de haarfollikels of haarzakjes steeds kleiner. Die haarfollikels produceren dan haren die dunner zijn en minder snel groeien. Bovendien neemt het aantal haren in de groeifase af. Hierdoor kan de hoofdhuid niet meer voldoende bedekt worden en ziet het haar er dus dunner uit.

haaruitval- haartransplantatie bij vrouwen

Wat is de oplossing voor haaruitval bij vrouwen?

“De oplossing” voor haaruitval bij vrouwen is in de meeste gevallen een haartransplantatie. FB clinic is de specialist in haartransplantatie bij vrouwen.

Wij zijn ook gespecialiseerd in het verkleinen van het voorhoofd en verlagen van haargrens bij vrouwen. Met onze unieke haartransplantatie methode realiseren wij de meest natuurlijke haartransplantatie resultaten.

Wat is een FUE haartransplantatie?

De FUE haartransplantatie (Follicular Unit Excision) is een zeer fijne techniek haartransplantatie. Met een FUE haartransplantatie worden de te implanteren haren per haarzakje (haarzakje met een, twee of drie haartjes) verplaatst naar kaal of dun gebied. FUE haartransplantatie maakt het mogelijk om zonder zichtbare littekens donormateriaal- haren te verkrijgen vanuit de achter- of zijkanten van het hoofd.
FUE haartransplantatie is veel minder ingrijpend en herstelt sneller dan de oude techniek van haarimplantatie de ‘klassieke FUT methode’ waarbij een groot en zichtbaar litteken op de achter en zijkanten van het hoofd zichtbaar blijft.
De FUE techniek groeit wereldwijd hard en wordt steeds verfijnd en verbeterd.

Hoe werkt een FUE haartransplantatie bij vrouwen?

Aan de achterkant van het hoofd bevindt zich een haarkrans. Daar worden de grafts, de haarzakjes met 1 tot 4 haren, uit gehaald. Vervolgens worden deze grafts gebruikt voor de haartransplantatie op de plek waar je kaal of kalend bent. Alle getransplanteerde haren vallen na een week of 2 tot 4 uit. Dit is heel normaal; na een maand of 3 of 4 groeien de haren dan weer langzaam terug. Na 12 maanden ervaar je een optimaal haartransplantatie resultaat.

Ik heb dun haar- Kom ik in aanmerking voor een haartransplantatie?

In meeste gevallen komt u in aanmerking voor een FUE haartransplantatie. Onze ervaren specialist bekijkt Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek of een haartransplantatie in uw situatie zinvol is en of uw verwachtingen vervuld kunnen worden. U dient in eerste instantie over voldoende donorharen te beschikken (op het achterkant van uw hoofd). Daarnaast is de oorzaak van uw haaruitval van belang. Op het moment dat u niet direct voor een haartransplantatie in aanmerking komt, zal de specialist u eventueel verwijzen naar een dermatoloog om een aantal oorzaken van haaruitval uit te sluiten. Wanneer na het aanvullend onderzoek blijkt dat u een goede kandidaat bent voor een haartransplantatie kunnen wij een behandelplan voor u maken. Mocht een haartransplantatie geen oplossing voor u zijn denken wij mee over een andere oplossing voor uw specifieke situatie.

Is haartransplantatie altijd een optie bij vrouwen met haaruitval of hoge haargrens?

In sommige gevallen is een haartransplantatie geen optie voor de behandeling van haaruitval bij vrouwen, maar het grootste deel van vrouwen met haarverlies, kaalheid en hoog voorhoofd /haargrens komen in aanmerking voor een haartransplantatie.

Wordt mijn haar kortgeschoren voor een FUE haartransplantatie?

haartransplantatie zonder kaal te scheren

Bij vrouwen wordt uitsluitend een FUE haarsparende haartransplantatie toegepast, een haartransplantatie zonder kaal te scheren! Bij een haarsparende haartransplantatie worden uitsluitend een of twee strookjes van de haren op het achterhoofd geschoren.  De rest van uw haren blijven lang en vallen direct na uw haarimplantatie over het geschoren gebied heen.

Hoelang duurt een FUE haartransplantatie?

De FUE haartransplantatie is een arbeidsintensieve behandeling. Afhankelijk van de grootte van de behandeling neemt deze procedure gemiddeld 6 tot 10 uur in beslag. De volledige behandeling duurt dan doorgaans een hele dag.
Na afloop van de behandeling worden de nazorginstructies met u doorgenomen en nog eventuele vragen beantwoord. Hierna kunt u naar huis gaan.

Wanneer is het resultaat zichtbaar na een FUE haartransplantatie?

Zes tot zeven maanden na een FUE haartransplantatie zijn grotendeels alle van de geïmplanteerde haren teruggegroeid, maar een optimaal resultaat is pas 12 maanden na de behandeling zichtbaar.

Wat zijn de complicaties van een FUE haartransplantatie bij vrouwen?

Er zijn risico’s verbonden aan een dergelijke medische ingreep. Er kunnen complicaties optreden zoals nabloeding, infecties, zwelling, ontsteking van getransplanteerde haren, tijdelijke gevoelloosheid van het transplantatie of donorgebied, slechte groei van de getransplanteerde haren (voornamelijk bij rokers) en tijdelijk uitval van de bestaande haren (shedding of shock loss) waardoor uw haren er tijdelijk dunner eruitzien dan voor de behandeling. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden.

Laat uw situatie beoordelen

Om uw situatie te kunnen beoordelen kunt u het volgende doen:

  • Stuur een e-mail naar info@fbclinic.nl en leg uw situatie uit.
  • Stuur een aantal duidelijke foto’s van het gewenste behandelgebied en van achter en zijkanten van uw hoofd.

Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

Eerste dagen na de behandeling

De kans op bijverschijnselen of complicaties tijdens en na de behandeling is zeer klein. De eerste dagen na de behandeling worden kleine bloedkorstjes gevormd ter hoogte van de kleine incisies in het transplantatiegebied. Deze korstjes zullen naarmate het genezingsproces vordert, jeuken en uiteindelijk binnen 7-10 dagen loskomen. Het donorgebied geneest meestal sneller.

U kunt na de behandeling roodheid en zwelling op de hoofdhuid verwachten. Deze verschijnselen verdwijnen circa 2 tot 4 weken na de behandeling, dit is per individu verschillend en kan soms wat langer duren.
Op de tweede of derde dag na de behandeling ontstaat in de meeste gevallen een duidelijke zwelling rondom de ogen (met name als de voorkant van het hoofd behandeld is). Deze neemt in de eerste week na de behandeling af.
De kleine wondjes in het donor- en transplantatiegebied genezen over het algemeen snel, er blijven geen herkenbare littekens achter op uw hoofdhuid. U kunt uw haar ook kort dragen zonder zichtbare tekenen van een haartransplantatie.

Eerste maand na de behandeling

De meeste getransplanteerde haartjes zullen gedurende de tweede en derde week na de behandeling uitvallen. Dit is een natuurlijk proces. De getransplanteerde haarwortels zijn na de ingreep, door een verminderde zuurstoftoevoer verzwakt. Hierdoor worden de haren die nog in deze wortels aanwezig zijn, na enkele weken afgestoten. Omdat de haarwortels alleen verzwakt zijn maar niet beschadigd, produceren zij weer nieuwe en krachtige haren, die na circa 4 tot 5 maanden zichtbaar worden. In sommige gevallen zullen de haren rondom het transplantatiegebied ook tijdelijk uitvallen, deze groeien opnieuw terug.

Vanaf de 3e tot 5e maand

Vanaf de derde maand na de behandeling zullen de jonge, dunne en vlassige haartjes te voelen zijn op de hoofdhuid. Naarmate het groeiproces vordert, zullen deze haartjes steeds dikker en steviger worden.
Soms vormen zich onderhuids kleine puistjes die vaak als storend worden ervaren. Dit maakt echter deel uit van het groeiproces, waarbij de nieuwe haren een weg naar buiten proberen te vinden.

Na 1 jaar

Het eindresultaat van de behandeling kan pas na 12 maanden vastgesteld worden. Het getransplanteerde haar zal net zoals het natuurlijke haar groeien.
Neemt u dan 12 maanden na uw FUE haartransplantatie contact met ons op voor het inplannen van een controle afspraak via het mobiele nummer 06-19017026.
Uw controle-afspraak is ook mede belangrijk in verband met de door ons gegeven groeigarantie op uw getransplanteerde haren.

Vervolgafspraak

Het resultaat van de behandeling en de tevredenheid van onze cliënten vinden wij heel belangrijk. Daarom willen wij het (groei)proces na een haartransplantatie zo goed mogelijk volgen. Daarom verzoeken wij u om te bellen of langs te komen als u een probleem of klacht ervaart.

Ervaringen haartransplantatie  bij vrouwen

De getransplanteerde haren vallen meestal binnen twee tot vier weken uit, waarna de haargroei op de behandelplekken zich normaliter binnen 3 tot 4 maanden herstelt. U wordt aangeraden om de eerste weken na de FUE haartransplantatie niet te sporten of zware inspanningen te verrichten. Het optimale resultaat van deze ingreep wordt na ongeveer 9 tot 12 maanden bereikt. Uw haardos geeft dan een natuurlijke en vollere aanblik. U kunt het met een gerust hart wassen, kammen en föhnen.
De dichtheid van het voor de behandeling kaal- dungebied wordt bepaald door het aantal geïmplanteerde haarzakjes per vierkante centimeter. Na één sessie haartransplantatie verwachten we een haardichtheid van 30-40% van uw normale haardichtheid op het kaalgebied. Als u een grotere haardichtheid wilt hebben, kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn, omdat er meer haren getransplanteerd moeten worden.
Onze medisch specialisten kunnen u nauwgezet informeren over de individuele FUE haartransplantatie ervaringen en adviseren wat het meest passend voor u is.

Voordelen van FUE haartransplantatie bij vrouwen

  • Snelle, effectieve en betaalbare oplossing voor haaruitval en haarverlies
  • Poliklinische behandeling; u mag na de behandeling meteen naar huis
  • Zeer snelle genezing
  • Kleine kans op complicaties of bijverschijnselen
  • Geen zichtbare littekens
  • Blijvende haargroei
  • Natuurlijk resultaat

Haartransplantatie kosten bij vrouwen

Wat kost een haartransplantatie bij vrouwen? Onze deskundigen bieden een optimaal en kwalitatief hoogstaande haartransplantatie die op de cliënt is afgestemd aan tegen zeer scherpe prijzen. De kosten van deze methode van haartransplantatie verschillen per behandeling en zijn afhankelijk van het aantal grafts die nodig zijn/geïmplanteerd moeten worden voor een adequate bedekking van een dun behaard gebied.
Voor meer informatie over de kosten van uw FUE haarsparende haartransplantatie zie haartransplantatie prijzen.

Wilt u meer weten over een FUE haartransplantatie bij vrouwen?

Wilt u meer weten over de behandeling die het beste bij u past of over de kosten hiervan? Neem dan gerust contact op met ons voor het maken van een geheel vrijblijvend consult of adviesgesprek.
Dit kan zowel telefonisch als per e-mail. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van een advies op maat te voorzien. In dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken en krijgt u informatie over de behandeling, kosten en het te bereiken resultaat.

Menu