Haartransplantatie vrouwen

FB Clinic- De specialist in haartransplantatie bij vrouwen

Ruim 19 jaar ervaring
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Zeer ervaren medisch team
De mooiste haartransplantaties
Kleinschalig, laagdrempelig
Natuurlijk resultaat

Haartransplantatie vrouwen

De oplossing voor dun haar bij vrouwen is in de meeste gevallen een haartransplantatie

Haartransplantatie bij vrouwen wordt tegenwoordig vaker toegepast. Veel vrouwen vinden zich minder mooi als hun haar dunner wordt en voelen zich daardoor onzeker.

“Wordt uw haar ook dunner? Heeft u alles geprobeerd tegen uw haaruitval, maar niks werkt? Kom dan gerust langs bij FB Clinic. Onze specialist zou alle mogelijkheden met u bespreken en u een advies op maat geven. In meeste gevallen komt u in aanmerking voor een haartransplantatie.”

Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval bij vrouwen gaat meestal geleidelijk. Het proces van de haaruitval bij vrouwen verloopt anders dan bij mannen. Mannen beginnen meestal hun haar te verliezen bij de inhammen of de kruin. Bij een erfelijke haaruitval bij vrouw begint het haar op het bovenhoofd dunner te worden zodat je langzamerhand er dwars doorheen kan kijken terwijl de haargrens meestal niet veranderd.

Naast de erfelijke haaruitval kunnen vrouwen hun haar verliezen om hormonale redenen zoals een zwangerschap, borstvoeding of  menopauze. Chemotherapie, radiotherapie, brandwond, een ongeluk of operatie kunnen ook de oorzaak van de haaruitval voj vrouwen zijn.

Oplossing voor haaruitval bij vrouwen

De blijvende oplossing voor haaruitval bij vrouwen is in de meeste gevallen een haartransplantatie. Er zijn ook andere oplossingen om haaruitval bij vrouwen te vertragen of soms te stoppen, maar het effect van deze is niet blijvend.

Haartransplantatie vrouwen

Een haartransplantatie bij vrouwen is niet anders dan een haartransplantatie bij mannen. Wanneer u haar steeds dunner wordt of heeft u van nature dun haar komt u mogelijk in aanmerking voor een haartransplantatie. Bij FB Clinic gebruiken wij bijna altijd een FUE haarbesparend haartransplantatie bij vrouwen.

Hoe werkt een haartransplantatie bij vrouwen?

De FUE haartransplantatie bij vrouwen is een zeer fijne techniek haartransplantatie waarbij de gezonde haarzakjes van achter en zijkanten van het hoofd wordt verplaatst naar kaal of dun gebied. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

FUE haartransplantatie is veel minder ingrijpend en herstelt sneller dan de oude techniek van haarimplantatie de ‘klassieke FUT methode’ waarbij een groot en zichtbaar litteken op de achter en zijkanten van het hoofd zichtbaar blijft.

Kosten haartransplantatie vrouwen

De kosten van een haartransplantatie bij vrouwen is afhankelijk van een aantal factoren:

  • grootte van kaal of dun gebied
  • bij een grotere hoofdomtrek zijn er meer grafts nodig
  • aantal grafts die bij vrouwen geïmplanteerd  kunnen worden is beperkt omdat bij vrouwen we niet hele hoofd kort kunnen scheren, maar strookjes
  • er komt een toeslag bij voor haarbesparende behandeling afhankelijk van aantal grafts; vanaf € 350,-
  • bij behandelingen boven de 1600 grafts is een haarbesparende behandeling meestal niet mogelijk. We kunnen er dan voor kiezen om deze behandelingen in 2 stappen te doen met een tussen tijd van minimaal 3-4 maanden

Ik heb dun haar- Kom ik in aanmerking voor een haartransplantatie?

In meeste gevallen komt u in aanmerking voor een FUE haartransplantatie. Onze ervaren specialist bekijkt Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek of een haartransplantatie in uw situatie zinvol is en of uw verwachtingen vervuld kunnen worden. U dient in eerste instantie over voldoende donorharen te beschikken (op het achterkant van uw hoofd). Daarnaast is de oorzaak van uw haaruitval van belang. Op het moment dat u niet direct voor een haartransplantatie in aanmerking komt, zal de specialist u eventueel verwijzen naar een dermatoloog om een aantal oorzaken van haaruitval uit te sluiten. Wanneer na het aanvullend onderzoek blijkt dat u een goede kandidaat bent voor een haartransplantatie kunnen wij een behandelplan voor u maken. Mocht een haartransplantatie geen oplossing voor u zijn denken wij mee over een andere oplossing voor uw specifieke situatie.

Is haartransplantatie altijd een optie bij vrouwen met haaruitval of hoge haargrens?

In sommige gevallen is een haartransplantatie geen optie voor de behandeling van haaruitval bij vrouwen, maar het grootste deel van vrouwen met haarverlies, kaalheid en hoog voorhoofd /haargrens komen in aanmerking voor een haartransplantatie.

Wordt mijn haar kortgeschoren voor een FUE haartransplantatie?

Bij vrouwen wordt uitsluitend een FUE haarsparende haartransplantatie toegepast, een haartransplantatie zonder volledig kaal te scheren! Bij een haarsparende haartransplantatie worden uitsluitend een of twee of soms drie strookjes van de haren op het achterhoofd geschoren. De rest van uw haren blijven lang en vallen direct na uw haarimplantatie over het geschoren gebied heen.

Hoelang duurt een FUE haartransplantatie?

De FUE haartransplantatie is een arbeidsintensieve behandeling. Afhankelijk van de grootte van de behandeling neemt deze procedure gemiddeld 6 tot 10 uur in beslag. De volledige behandeling duurt dan doorgaans een hele dag.
Na afloop van de behandeling worden de nazorginstructies met u doorgenomen en nog eventuele vragen beantwoord. Hierna kunt u naar huis gaan.

Wanneer is het resultaat zichtbaar na een FUE haartransplantatie?

Zes tot zeven maanden na een FUE haartransplantatie zijn grotendeels van de geïmplanteerde haren terug gegroeid, maar een optimaal resultaat is pas 12 maanden na de behandeling zichtbaar.

Wat zijn de complicaties van een FUE haartransplantatie bij vrouwen?

Er zijn risico’s verbonden aan een dergelijke medische ingreep. Er kunnen complicaties optreden zoals nabloeding, infecties, zwelling, ontsteking van getransplanteerde haren, tijdelijke gevoelloosheid van het transplantatie of donorgebied, slechte groei van de getransplanteerde haren (voornamelijk bij rokers) en tijdelijk uitval van de bestaande haren (shedding of shock loss) waardoor uw haren er tijdelijk dunner eruitzien dan voor de behandeling. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden.

Weergaven: 8764