Haaruitval bij vrouwen gaat meestal geleidelijk. Het proces van haaruitval bij vrouwen verloopt anders dan bij mannen. Mannen beginnen meestal hun haar te verliezen bij de inhammen of de kruin. Bij erfelijke haaruitval bij vrouwen begint het haar op het bovenhoofd dunner te worden, zodat je er langzamerhand dwars doorheen kunt kijken, terwijl de haargrens meestal niet verandert.
Naast erfelijke haaruitval kunnen vrouwen hun haar verliezen om hormonale redenen zoals zwangerschap, borstvoeding of menopauze. Chemotherapie, radiotherapie, brandwonden, een ongeluk of een operatie kunnen ook de oorzaak van haaruitval bij vrouwen zijn.
Een haartransplantatie bij vrouwen is niet anders dan een haartransplantatie bij mannen. Wanneer uw haar steeds dunner wordt of wanneer u van nature dun haar heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een haartransplantatie. Bij FB Clinic gebruiken wij bijna altijd een FUE-haarbesparende haartransplantatie bij vrouwen.
Hoe werkt een haartransplantatie bij vrouwen?
Een haartransplantatie bij vrouwen is niet anders dan een haartransplantatie bij mannen. Wanneer uw haar steeds dunner wordt of wanneer u van nature dun haar heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een haartransplantatie. Bij FB Clinic gebruiken wij bijna altijd een FUE-haarbesparende haartransplantatie bij vrouwen.
Kosten haartransplantatie vrouwen
De kosten van een haartransplantatie bij vrouwen zijn afhankelijk van een aantal factoren:
- Grootte van het kale of dunne gebied: bij een groter gebied zijn er meer grafts nodig.
- Hoofdomtrek: bij een grotere hoofdomtrek zijn er meer grafts nodig.
- Aantal grafts: het aantal grafts dat bij vrouwen geïmplanteerd kan worden, is beperkt omdat het hele hoofd niet kort kan worden geschoren, maar alleen strookjes.
- Toeslag voor haarbesparende behandeling: afhankelijk van het aantal grafts, met een toeslag vanaf €500.
- Behandelingen boven de 1600 grafts: bij behandelingen boven de 1600 grafts is een haarbesparende behandeling meestal niet mogelijk. We kunnen er dan voor kiezen om deze behandelingen in twee stappen te doen met een tussentijd van minimaal 3-4 maanden.
FAQ
In de meeste gevallen komt u in aanmerking voor een FUE-haartransplantatie. Onze ervaren specialist bekijkt tijdens een vrijblijvend adviesgesprek of een haartransplantatie in uw situatie zinvol is en of uw verwachtingen vervuld kunnen worden. U dient in eerste instantie over voldoende donorharen te beschikken (op de achterkant van uw hoofd). Daarnaast is de oorzaak van uw haaruitval van belang.
Als u niet direct voor een haartransplantatie in aanmerking komt, zal de specialist u eventueel verwijzen naar een dermatoloog om een aantal oorzaken van haaruitval uit te sluiten. Wanneer uit aanvullend onderzoek blijkt dat u een goede kandidaat bent voor een haartransplantatie, kunnen wij een behandelplan voor u maken. Mocht een haartransplantatie geen oplossing voor u zijn, dan denken wij mee over een andere oplossing voor uw specifieke situatie.
In sommige gevallen is een haartransplantatie geen optie voor de behandeling van haaruitval bij vrouwen. Echter, het grootste deel van de vrouwen met haarverlies, kaalheid en een hoog voorhoofd/haargrens komt in aanmerking voor een haartransplantatie.
Bij vrouwen wordt uitsluitend een FUE-haarsparende haartransplantatie toegepast, een haartransplantatie zonder volledig kaal te scheren! Bij een haarsparende haartransplantatie worden uitsluitend één, twee, of soms drie strookjes van het haar op het achterhoofd geschoren. De rest van uw haar blijft lang en valt direct na uw haarimplantatie over het geschoren gebied heen.
De FUE-haartransplantatie is een arbeidsintensieve behandeling. Afhankelijk van de grootte van de behandeling neemt deze procedure gemiddeld 6 tot 10 uur in beslag. De volledige behandeling duurt doorgaans een hele dag.
Na afloop van de behandeling worden de nazorginstructies met u doorgenomen en eventuele vragen beantwoord. Hierna kunt u naar huis gaan.
Zes tot zeven maanden na een FUE haartransplantatie zijn de meeste geïmplanteerde haren teruggegroeid, maar het optimale resultaat is pas na 12 maanden zichtbaar.
Er zijn risico’s verbonden aan een dergelijke medische ingreep. Mogelijke complicaties zijn onder andere nabloeding, infecties, zwelling, ontsteking van getransplanteerde haren, tijdelijke gevoelloosheid van het transplantatie- of donorgebied, slechte groei van de getransplanteerde haren (vooral bij rokers), en tijdelijke uitval van bestaande haren (shedding of shock loss), waardoor uw haar tijdelijk dunner kan lijken dan voor de behandeling. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden.
“Heeft u nog verdere vragen? Stuur ons dan gerust een bericht.”
Weergaven: 1152