Kraaienpootjes- behandelen met filler of spierontspanner?

kraaienpootjes

kraaienpootjes zijn de fijne lijntjes die ontstaan door herhaalde samentrekking van de spieren rond de ogen, zoals bij lachen en glimlachen. De huid rond de ogen is van nature dunner en gevoeliger voor veroudering dan andere delen van het gezicht. Naarmate we ouder worden, verliest de huid rond de ogen zijn elasticiteit en kan deze rimpels en fijne lijntjes ontwikkelen, zoals de beruchte “kraaienpootjes.”

Gelukkig zijn er effectieve behandelingen om kraaienpootjes aan te pakken en een jeugdiger uiterlijk te herstellen.

Spierontspanners, Fillers of Beide

Kraaienpootjes, die fijne lijntjes en rimpels rond de ogen vormen, kunnen iemands uiterlijk aanzienlijk beïnvloeden. Gelukkig zijn er effectieve behandelingsmogelijkheden beschikbaar, waarbij spierontspanners, fillers, of zelfs een combinatie van beide een belangrijke rol kunnen spelen.

De keuze tussen spierontspanners, fillers, of een combinatie ervan hangt af van individuele behoeften, huidconditie en persoonlijke voorkeur. Een ervaren arts kan een uitgebreide evaluatie uitvoeren en aanbevelingen doen om de meest geschikte behandeling te bepalen.

Spierontspanners

Spierontspanners worden vaak gebruikt om kraaienpootjes aan te pakken. Deze behandeling werkt door de spieren rond de ogen tijdelijk te verzwakken, waardoor ze minder samentrekken bij het lachen of glimlachen. Dit minimaliseert de vorming van nieuwe kraaienpootjes en vermindert de zichtbaarheid van bestaande rimpels.

Hyaluronzuur Fillers

Fillers, zoals Restylane of Juvederm, bieden een andere effectieve aanpak. Hyaluronzuur fillers worden direct in de huid ingespoten om rimpels op te vullen en het gebied rond de ogen te hydrateren. Hierdoor worden kraaienpootjes minder zichtbaar en wordt de huid gladder.

Combinatiebehandeling

Sommige cliënten kiezen voor een combinatie van spierontspanners en fillers om een uitgebreidere aanpak te krijgen. Spierontspanners ontspannen de spieren, terwijl fillers het volume herstellen en de huid hydrateren. Deze aanpak kan zorgen voor zowel een vermindering van de dynamische rimpels (veroorzaakt door spierbeweging) als van de statische rimpels (zichtbaar in rust).

Aanvullende informatie
Prijs filler

€180

Duurzaamheid filler

8-12 maanden

Duur behandeling

15-20 min voor beide behandelingen

Prijs spierontspanner

€120

Duurzaamheid spierontspanner

3-5 maanden

Verdoving

Niet nodig

Belangrijk te weten

Het is echter van essentieel belang om te kiezen voor een ervaren arts die bekend is met deze behandelingen. Ze kunnen de juiste producten en technieken aanbevelen, evenals de juiste dosering om de gewenste natuurlijke resultaten te bereiken. Door kraaienpootjes met hyaluronzuur fillers en spierontspanners te behandelen, kun je genieten van een jeugdiger en frisser uiterlijk zonder een al te opvallende cosmetische ingreep.

Het is belangrijk op te merken dat zowel spierontspanners als fillers tijdelijke oplossingen zijn, dus periodieke bijwerkingen zijn nodig om de resultaten te behouden. In alle gevallen is een zorgvuldige consultatie met een gekwalificeerde arts essentieel om de meest effectieve aanpak te plannen en ervoor te zorgen dat je de gewenste resultaten krijgt bij de behandeling van kraaienpootjes.

Hits: 4