Litteken na een Facelift operatie

Litteken na een Facelift operatie

Litteken na een Facelift operatie

Een litteken na een facelift operatie is niet te voorkomen. De plastisch Chirurgen houden meestal rekening met het plaatsen van de incisies tijdens een facelift operatie. Deze incisies of sneetjes worden meestal gemaakt in de huidplooien voor en achter de oren, direct achter de oren of achter de haargrens. De littekens van een facelift zijn meestal de eerste maanden na de facelift operatie rood en zichtbaar. Deze littekens worden op den duur minder opvallend, maar de littekens blijven altijd iets zichtbaar.

Hoe ontstaat een litteken na een facelift operatie?

Nadat de hechtingen van een facelift operatie zijn verwijderd, begint pas het genezingsproces. Het litteken is eerst rood en dik, maar in de loop van tijd wordt het steeds dunner en soepeler. De kleur verbleekt ook geleidelijk.

Kan een litteken helemaal verdwijnen?

Een litteken verdwijnt nooit helemaal, maar het wordt rustig en minder opvallend. Een litteken valt meestal op als het rood of paars is. Als het litteken wat lichter wordt dan valt het ook minder op. Het duurt gemiddeld een jaar tot dat de kleur van een litteken meer overeenkomt met de omliggende huid. Soms wordt het nog bleker dan de huid er om heen. Omdat het bijna een jaar duurt tot dat een litteken geneest, rustiger en bleker wordt, wordt geadviseerd om bij een lelijk litteken pas na een jaar een litteken correctie of een haarimplantatie te laten uitvoeren. Het is niet zinvol om bij een lelijk litteken binnen een jaar een littekencorrectie te doen.

Kan een litteken na een facelift operatie behandeld worden?

Een litteken na een facelift operatie is meestal in de huidplooien voor en achter de oren, direct achter de oren of achter de haargrens. Wanneer het litteken nog opvallend blijft een jaar na een facelift operatie, is het mogelijk om het litteken te verbeteren met het implanteren van haren in dat gebied.

Bij vrouwen gaat het meestal om het litteken achter de oren en net achter de haargrens. Bij mannen zou ook naast haartransplantatie achter de oren en achter de haargrens het bakkenbaardgebied behandeld kunnen worden met haartransplantatie.

FUE haartransplantatie in het litteken na een facelift operatie?

Een litteken na een facelift operatie is bijna altijd op de behaarde huid omdat de sneetjes net achter de haarlijn of voor en achter de oren gemaakt worden. Daarom ontstaan in deze gebieden littekens en kale plekken. Dankzij de nieuwe ontwikkelingen kunnen wij tegenwoordig de littekens die na een facelift operatie achter blijven behandelen met een FUE haartransplantatie, zodat deze littekens minder of niet meer zichtbaar zijn.

Worden de kosten voor een haartransplantatie bij littekens vergoed?

Vaak wordt een haartransplantatie bij littekens door zorgverzekeraars gezien als een cosmetische ingreep. Hiervoor is in de regel geen vergoeding mogelijk. Pas als er sprake is van een aantoonbaar medische noodzaak worden soms uitzonderingen gemaakt. De mogelijkheden en vergoedingsbedragen verschillen per verzekeraar. Meer informatie over de voorwaarden kunt u nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering en aanvullende verzekering.

Wilt u meer weten over een FUE haartransplantatie op littekens?

Wilt u meer weten over de behandeling die het beste bij u past of over de kosten hiervan? Neem dan gerust met ons contact op voor het maken van een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van een advies op maat te voorzien. In dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken en krijgt u informatie over de behandeling, kosten en het te bereiken resultaat.

Weergaven: 317