Snor- baardtransplantatie

Snor- baardtransplantatie

snor- baardtransplantatie

Heeft u uw snor- baardharen verloren of heeft u weinig snor- baardgroei van nature?

Snor- baardgroei kan erg verschillen van man tot man en is voornamelijk erfelijke bepaald. Mannen met donker haartype krijgen op jongere leeftijd meer volgroeide snor- baard. Veel Noord-Europeanen krijgen meestal pas op latere leeftijd snor en baardgroei. Aziatische mannen hebben vaak nauwelijks of geen gezichtsbeharing.

Snor- baardtransplantatie

Weet u dat er de mogelijkheid bestaat om een snor- baardtransplantatie of en bakkebaard transplantatie te ondergaan om uw snor- baardgebied of bakkebaarden op te vullen als die gedeeltelijk ontbreken of verloren zijn door bijvoorbeeld een ongeluk?

Oorzaken weinig of geen snor- baardgroei

Te weinig of geen snor- baardgroei of permanent verlies van de snor- baard haren kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken zoals:
 • uiterlijke kenmerk: dunne snor- baard kan een uiterlijke kenmerk zijn
 • ongeluk, operatie: het permanent verlies van de snor- baardharen kan het gevolg zijn van een ongeluk (auto ongeluk, verbranding en etc) of een operatie
 • chemotherapie: de snor- baardharen kunnen te gevolge van chemotherapie uitvallen en niet meer terug groeien
 • auto-immuun ziekten: aandoeningen waarbij het lichaam zijn eigen haarwortels aanvalt (Alopecia Areata en alopecia totalis)
 • hormonale aandoeningen: zoals aandoeningen van schildklier
 • huidaandoeningen: zoals psoriasis, eczeem, sommige vormen van schimmelinfecties
 • bijwerkingen van sommige medicaties
 • chemotherapie of bestraling
 • littekens: ten gevolge van ongevallen of brandwonden
 • obsessief uittrekken: dit is een psychische probleem en wordt trichotillomanie genoemd

Volle snor- baard

Een volle snor- baard wordt vaak gezien als een optisch geslachtskenmerk. Daarnaast zijn snor- baard tegenwoordig niet meer weg te denken uit de mode wereld of het straatbeeld.

Geen snor en baardgroei

Helaas beschikt niet iedere man over een volle snor en baard. Sommigen hebben helemaal geen snor en baardgroei.

Snor- baardtransplantatie voor en na

snor baardtransplantatie kroeshaar bij FB Clinic
snor baardtransplantatie kroeshaar bij FB Clinic
snor baardtransplantatie kroeshaar bij FB Clinic
snor baardtransplantatie kroeshaar bij FB Clinic

Snor- baardtransplantatie

Opvullen dunne snor- baard of bakkebaarden? Of een volledige snor- baard of bakkebaard te laten transplanteren?
U kunt tegenwoordig uw snor en baardgebied volledig laten transplanteren of stukjes van uw snor of baard die dunner of kaal is laten opvullen met een snor- baardtransplantatie. Het is ook mogelijk om uw bakkebaarden te laten transplanteren als ze ontbreken of te dun zijn.

Hoe wordt een snor- baardtransplantatie uitgevoerd?

Snor- baardtransplantatie wordt evenals hoofd haartransplantatie middels de FUE haartransplantatie methode uitgevoerd. Bij een snor- baardtransplantatie worden de donorharen vanuit achter en zijkanten van het hoofd verkregen en vervolgens in het snor- baard of bakkebaard geïmplanteerd.
De donorharen worden onder plaatselijke verdoving van het achterhoofd en indien nodig zijkanten van het hoofd geoogst. Deze haren worden daarna geprepareerd (klaargemaakt) om vervolgens teruggeplaatst te worden op snor- baard of bakkebaard gebied(en).

Aanvullende informatie over snor- baardtransplantatie

Ben ik een geschikte kandidaat voor een snor- baardtransplantatie?

Wanneer u uw uw snor- baard bent verloren komt u mogelijk in aanmerking voor een snor-baardtransplantatie. Ook transgenders die na geslachtsverandering een natuurlijke snor- baardgroei wensen zijn goede kandidaten voor een snor- baardtransplantatie. Tijdens een adviesgesprek zullen we uw snor- baardgebied nauwkeurig onderzoeken en uw persoonlijke situatie met u bespreken. Op basis daarvan kunnen wij beoordelen of u een geschikte kandidaat bent voor een snor- baardtransplantatie.

Wanneer bent u geen geschikte kandidaat voor een snor- baardtransplantatie?

In sommige gevallen wordt een snor- baardtransplantatie afgeraden. Indien er sprake is van één van de onderstaande gevallen komt u niet in aanmerking voor een dergelijke procedure.
 • alopecia areata (plaatsgewijze kaalheid)
 • alopecia totalis (onbreken van hele lichaamshaar)
 • het obsessief uittrekken- verwijderen van snor en baardharen (trichotillomanie)
 • de neiging tot keloïd vorming (overmatig littekenvorming dat zich uitbreidt buiten de grenzen van de oorspronkelijke wond)

Is een snor- baardtransplantatie pijnlijk?

Bij een snor- baardtransplantatie wordt zowel het donorgebied (achterkant van het hoofd) als het snor en baardgebied(en) plaatselijk verdoofd. Na de verdoving hoort de behandeling pijnloos te verlopen. Soms is er één of meerdere keren bijverdoving nodig. Dit heeft te maken met het individuele factoren en ook de grootte van de behandeling.

Welke haren worden getransplanteerd bij een snor- baard haartransplantatie?

Bij een FUE snor- baard haartransplantatie worden donorharen zonder duidelijk zichtbare littekens te verkrijgen van uit de achterkant van het hoofd. Waar het donorhaar vandaan wordt gehaald is verschillend per behandeling.

Welke eigenschappen hebben donorharen?

De getransplanteerde snor of baardharen of donorharen zijn niet erfelijk belast voor de hormonen die haaruitval veroorzaken. Deze haren behouden hun eigen kenmerken; kleur, textuur, groeisnelheid en krullen nadat ze getransplanteerd worden in het snor of baardgebied.

Hoelang duurt een snor- baard of bakkebaard haartransplantatie?

De snor- baard haartransplantatie is een arbeidsintensieve behandeling. Een volledige snor- baardtransplantatie (beide kanten) duurt gemiddeld 8-10 uur.

Na afloop van de behandeling

Na afloop van de behandeling worden er een aantal foto’s gemaakt, de nazorginstructies met u doorgenomen en nog eventuele vragen beantwoord. Hierna kunt u naar huis gaan.

Roodheid en zwelling na snor- baardtransplantatie

U kunt na uw snor- baard haartransplantatie roodheid en zwelling op het snor- baardgebied verwachten. Deze verschijnselen verdwijnen circa 2 tot 4 weken na de behandeling, dit is per individu verschillend. De roodheid kan soms wat langer duren.

 

Hoelang duurt genezing van de wondjes na snor- baardtransplantatie?

De kleine wondjes in het achterhoofd en snor- baardgebied genezen over het algemeen snel. De snor- baardharen groeien 3 tot 5 dagen na de wenkbrauw haartransplantatie vast.

Blijven er littekens achter na snor- baardtransplantatie?

Er blijven geen herkenbare littekens achter op uw hoofdhuid en snor- baardgebied. In het geval dat u beslist uw haar erg kort te dragen (millimeteren) zullen er wel kleine witte puntjes zichtbaar zijn op het gebied waar de donorharen zijn uitgehaald.

Eerste dagen na de behandeling

De kans op bijverschijnselen of complicaties tijdens en na de behandeling is klein. De eerste dagen na de behandeling worden kleine bloedkorstjes gevormd ter hoogte van de kleine incisies in het snor- baardgebied. Deze korstjes zullen naarmate het genezingsproces vordert, jeuken en uiteindelijk binnen 7-10 dagen loskomen. Het donorgebied (het achterkant van het hoofd) geneest meestal sneller.

Eerste maand na de behandeling

De meeste getransplanteerde snor en baardharen zullen gedurende de tweede en derde week na de behandeling uitvallen. Dit is een natuurlijk proces. De getransplanteerde haarwortels zijn na de ingreep, door een verminderde zuurstoftoevoer verzwakt. Hierdoor worden de haren die nog in deze wortels aanwezig zijn, na enkele weken afgestoten.
Omdat de haarwortels alleen verzwakt zijn maar niet beschadigd, produceren zij weer nieuwe en krachtige haren, die na circa 4 tot 5 maanden zichtbaar worden.

Vanaf de 3e tot 5e maand

Vanaf de derde maand na de behandeling zullen jonge, dunne en vlassige haartjes te voelen zijn op snor- baardgebied. Naarmate het groeiproces vordert, zullen deze haartjes steeds dikker en steviger worden.
Soms vormen zich onderhuids kleine puistjes die vaak als storend worden ervaren. Dit maakt echter deel uit van het groeiproces, waarbij de nieuwe haren een weg naar buiten proberen te vinden.

Na 1 jaar

Het eindresultaat van de snor- baard haartransplantatie kan pas na 12 maanden vastgesteld worden.

Vervolgafspraak één jaar na uw snor- baardtransplantatie

Het resultaat van de behandeling en de tevredenheid van onze cliënten vinden wij heel belangrijk. Daarom willen wij het (groei)proces na een snor- baard haartransplantatie zo goed mogelijk volgen.
Het is tegenwoordig mogelijk om de tussentijdse controles via whatsapp te doen. U kunt dus ook foto’s naar ons toesturen via whatsapp om uw situatie te laten beoordelen door uw behandelend arts.
Om het eindresultaat van de behandeling vast te stellen verzoeken wij u om na 12 maanden langs te komen voor een eindcontrole. Tijdens deze controle kan beoordeeld worden of een vervolgbehandeling nodig of gewenst is.

Nog een aantal belangrijke punten over snor- baardtransplantatie

Er zijn een aantal punten die erg belangrijk zijn om te weten voordat u een beslissing neemt om uw snor- baard te laten transplanteren:
 • in het geval van chemotherapie, bestraling, ongevallen of brandwonden is de kwaliteit van de huid en de bloedtoevoer van dat gebied verminderd. Dit kan invloed hebben op het resultaat en percentage van de opkomst van de getransplanteerde wenkbrauwharen. In dergelijke gevallen zijn soms meerdere behandelingen nodig voor het realiseren van een goed resultaat.
 • voor een optimaal resultaat moet bij een snor- baardtransplantatie bijna altijd rekening worden gehouden met nabehandelingen. Dit is omdat het niet mogelijk is om in een enkele behandeling voldoende haren in het snor- baardgebied te transplanteren voor een mooi en vol resultaat.

Kosten snor- baardtransplantatie

FB Clinic is gespecialiseerd in het gebied van snor- baard en bakkebaard haartransplantatie. Onze deskundigen bieden een optimaal en kwalitatief hoogstaande snor- baard en bakkebaard haartransplantatie aan die op de cliënt is afgestemd tegen scherpe prijzen. De snor- baardtransplantatie prijzen zijn afhankelijk van het soort behandeling, gedeeltelijk opvullen van snor- baardgebied of een volledige snor- baardtransplantatie.

Wilt u meer weten over een snor- baard haartransplantatie die bij u past?

Wilt u meer weten over de behandeling die het beste bij u past of over de kosten hiervan? Neem dan gerust contact op met ons voor het maken van een geheel vrijblijvend consult of adviesgesprek.
Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van een advies op maat te voorzien. In dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken en krijgt u informatie over de behandeling, kosten en het te bereiken resultaat.
Menu