Wenkbrauwtransplantatie

De specialist in wenkbrauwtransplantatie

Ontdek Perfectie bij FB Clinic

Tegenwoordig kiezen veel mensen die weinig tot geen wenkbrauwharen hebben voor een wenkbrauwtransplantatie in plaatst van permanent make-up. Een groot voordeel van een wenkbrauwtransplantatie ten opzichte van permanente make-up is dat een wenkbrauwtransplantatie echt permanent is. Bij FB Clinic begrijpen we de kunst van schoonheid en de rol die volle, prachtig gevormde wenkbrauwen spelen in het definiëren van je uitstraling.

Wil je meer weten over hoe een wenkbrauwtransplantatie jou kan helpen bij het bereiken van volle, prachtige wenkbrauwen? Neem contact met ons op voor een consultatie en ontdek de mogelijkheden voor jouw wenkbrauwen.

Ruim 19 jaar ervaring
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Zeer ervaren medisch team
De mooiste haartransplantaties
Kleinschalig, laagdrempelig
Natuurlijk resultaat

Volle en goed gevormde wenkbrauwen

Volle en goed gevormde wenkbrauwen geven je gezicht een karakter. De wenkbrauw speelt een belangrijke rol in het uiten van emoties, denk hierbij aan verbazing, boosheid en verdriet wat we vaak aan de stand van de wenkbrauwen kunnen aflezen. Daarnaast zorgen wenkbrauwen ervoor dat er minder vreemde lichamen (zoals vuil, stof of andere kleine voorwerpen) in het oog terechtkomen.

Wenkbrauwtransplantatie voor vrouwen en mannen

Wenkbrauwtransplantatie wordt zowel bij vrouwen als bij mannen toegepast.

Wanneer uw wenkbrauwen dunner worden of er ontstaan kale plekjes tussen je wenkbrauwhaartjes, kom u mogelijk in aanmerking voor een wenkbrauwtransplantatie.

Een wenkbrauwtransplantatie is vergelijkbaar met een haartransplantatie. De uitvoerend chirurg gebruikt de meest geschikte hoofdharen, die het meest overeenkomen met wenkbrauwharen om de te dunne wenkbrauwen aan of op te vullen.

Hoe werkt een wenkbrauwtransplantatie?

Wenkbrauwtransplantatie wordt evenals hoofdhaar middels de FUE haartransplantatie methode uitgevoerd. Bij een wenkbrauwtransplantatie wordt er altijd een haarsparende methode toegepast waarbij het donorgebied (achterhoofd) niet helemaal, maar slechts een gedeelte (een strookje) geschoren hoeft te worden . Dit gebied kan dan na de behandeling met de overige omliggende haren van het hoofd worden bedekt.

De donorharen worden onder plaatselijke verdoving van dat strookje op het achterhoofd geoogst. Deze haren worden vervolgens geprepareerd (klaargemaakt om vervolgens teruggeplaatst te worden op wenkbrauwgebied(en).

Kom ik in aanmerking voor een wenkbrauwtransplantatie?

Wanneer je smalle of te dunne wenkbrauwen hebt of je hebt je wenkbrauwen door bijvoorbeeld een ongeluk, operatie of chemotherapie verloren komt je mogelijk in aanmerking voor een wenkbrauwtransplantatie. Ook als je kale gebieden hebt tussen je wenkbrauwhaartjes of ontbreken je wenkbrauwharen van nature zou je een goede kandidaat kunnen zijn voor een wenkbrauwtransplantatie.

Wij zullen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek uw wenkbrauwen nauwkeurig onderzoeken en uw persoonlijke situatie met u bespreken. Op basis daarvan kunnen wij beoordelen of u een geschikte kandidaat bent voor een wenkbrauwtransplantatie. wilt u weten of u in aanmerking komt voor een wenkbrauwtransplantatie? Neem gerust contact met ons op!

Wanneer bent u geen geschikte kandidaat voor een wenkbrauwtransplantatie?

In sommige gevallen wordt een wenkbrauwtransplantatie afgeraden. Indien er sprake is van één van de onderstaande gevallen komt u niet in aanmerking voor een dergelijke procedure.

 • Alopecia areata (plaatsgewijze kaalheid)
 • Alopecia totalis (ontbreken van hele lichaamsharen)
 • het obsessief uittrekken- verwijderen van wenkbrauwharen (trichotillomanie)
 • de neiging tot keloïd vorming (overmatig littekenvorming dat zich uitbreidt buiten de grenzen van de oorspronkelijke wond)
 • indien uw haargrens terug gelopen is ten gevolge van een huidziekte welke ook de oorzaak kan zijn van het uitvallen van uw wenkbrauwharen
Belangrijk te weten

Het hoofdhaar en wenkbrauwhaar hebben een aantal verschillende eigenschappen:

 • De richting van haren veranderen in verschillende delen van de wenkbrauw
 • De wenkbrauwharen komen met een zeer scherpe hoek uit de haarwortels, zodat het haar plat op het oppervlak van de huid groeit.
 • Wenkbrauwen bestaan uit fijne haartjes (meestal haarzakjes met een of twee haartjes).
 • De haargroei cyclus van de wenkbrauwharen is erg kort; deze groeien alleen gedurende ongeveer 4 maanden voordat ze in de rustfase terechtkomen en vervolgens uitvallen.
 • Het hoofdhaar heeft daarentegen een groeifase van 2 tot 8 jaar, waardoor het veel langer groeit, dit betekent dat de getransplanteerde haren (hoofdhaar) in het wenkbrauw gebied regelmatig getrimd moeten worden.
 • In het geval van chemotherapie, bestraling, ongevallen of brandwonden is de kwaliteit van de huid en de bloedtoevoer van dat gebied verminderd. Dit kan invloed hebben op het resultaat en percentage van de opkomst van de getransplanteerde wenkbrauwharen.
 • In dergelijke gevallen zijn soms meerdere behandelingen nodig voor het realiseren van een goed resultaat.
 • voor een optimaal resultaat moet bij een wenkbrauwtransplantatie bijna altijd rekening worden gehouden met twee nabehandelingen. Dit is omdat het niet mogelijk is om in een enkele behandeling voldoende haren in het wenkbrauwgebied te transplanteren voor een mooi en vol resultaat.
Wenkbrauw implantatie
vóór en na
vollere en natuurlijke wenkbrauwen
wenkbrauwtransplantatie bij aangeboren gebrek aan wenkbrauwen,fb clinic
Kosten wenkbrauwtransplantatie

FB Clinic is gespecialiseerd in het gebied van wenkbrauwtransplantatie. Onze deskundigen bieden een optimaal en kwalitatief hoogstaande wenkbrauw haartransplantatie aan die op de cliënt is afgestemd tegen scherpe prijzen. De wenkbrauwtransplantatie prijzen zijn afhankelijk van het soort behandeling, gedeeltelijk opvullen van wenkbrauw (en) of een volledige wenkbrauwtransplantatie.

FAQ

Bij een wenkbrauwtransplantatie wordt zowel het donorgebied (achterkant van het hoofd) als het wenkbrauwgebied(en) plaatselijk verdoofd. Na de verdoving hoort de behandeling pijnloos te verlopen. Soms is er één of meerdere keren bij-verdoving nodig. Dit heeft te maken met individuele factoren en ook de omvang van de behandeling.

Bij een FUE wenkbrauw haartransplantatie worden donorharen zonder duidelijk zichtbare littekens verkregen vanaf de achterkant van het hoofd. Waar het donorhaar vandaan wordt gehaald is verschillend per behandeling.

De getransplanteerde wenkbrauwharen of donorharen zijn niet erfelijk belast voor de hormonen die haaruitval veroorzaken. Deze haren behouden hun eigen kenmerken; kleur, textuur, groeisnelheid en krullen nadat ze getransplanteerd worden in het wenkbrauwgebied.

De wenkbrauw haartransplantatie is een arbeidsintensieve behandeling. Een volledige wenkbrauwtransplantatie (beide wenkbrauwen) duurt gemiddeld 6-8 uur.

Na afloop van de behandeling worden er een aantal foto’s gemaakt, de nazorg-instructies met u doorgenomen en nog eventuele vragen beantwoord. Hierna kunt u naar huis gaan.

U kunt na uw wenkbrauw haartransplantatie roodheid en zwelling op het wenkbrauwgebied verwachten. Deze verschijnselen verdwijnen circa 2 tot 4 weken na de behandeling, dit is per individu verschillend. De roodheid kan soms wat langer duren.

Er ontstaan bijna altijd blauwe plekken rondom het behandelgebied (wenkbrauwen en ogen). Deze verdwijnt vanzelf gemiddeld 10-14 dagen na de behandeling.

De kleine wondjes in het achterhoofd en wenkbrauwgebied genezen over het algemeen snel. De wenkbrauwharen groeien 3 tot 5 dagen na de wenkbrauw haartransplantatie vast.

Er blijven geen zichtbare littekens achter op uw hoofdhuid en wenkbrauwgebied. In het geval dat u beslist uw haar erg kort te dragen (millimeteren) zullen er wel kleine witte puntjes zichtbaar zijn op het gebied waar de donorharen zijn uitgehaald.

De kans op bijverschijnselen of complicaties tijdens en na de behandeling is klein. De eerste dagen na de behandeling worden kleine bloedkorstjes gevormd ter hoogte van de kleine incisies in het wenkbrauwgebied. Deze korstjes zullen naarmate het genezingsproces vordert, jeuken en uiteindelijk binnen 7-10 dagen loskomen. Het donorgebied (de achterkant van het hoofd) geneest meestal sneller.

De meeste getransplanteerde wenkbrauwharen zullen gedurende de tweede en derde week na de behandeling uitvallen. Dit is een natuurlijk proces. De getransplanteerde haarwortels zijn na de ingreep, door een verminderde zuurstoftoevoer verzwakt. Hierdoor worden de haren die nog in deze wortels aanwezig zijn, na enkele weken afgestoten.

Omdat de haarwortels alleen verzwakt zijn maar niet beschadigd, produceren zij weer nieuwe en krachtige haren, die na circa 4 tot 5 maanden zichtbaar worden.

Vanaf de derde maand na de behandeling zullen jonge, dunne en vlassige haartjes te voelen zijn op de wenkbrauwgebieden. Naarmate het groeiproces vordert, zullen deze haartjes steeds dikker en steviger worden.

Soms vormen zich onderhuids kleine puistjes die vaak als storend worden ervaren. Dit maakt echter deel uit van het groeiproces, waarbij de nieuwe haren een weg naar buiten proberen te vinden.

Het eindresultaat van de wenkbrauw haartransplantatie kan pas na 12 maanden vastgesteld worden.

Het resultaat van de behandeling en de tevredenheid van onze cliënten vinden wij heel belangrijk. Daarom willen wij het (groei)proces na een wenkbrauw haartransplantatie zo goed mogelijk volgen.

Het is tegenwoordig mogelijk om de tussentijdse controles via whatsapp te doen. U kunt dus ook foto’s naar ons toesturen via whatsapp om uw situatie te laten beoordelen door uw behandelend arts.

Om het eindresultaat van de behandeling vast te stellen verzoeken wij u om na 12 maanden langs te komen voor een eindcontrole. Tijdens deze controle kan beoordeeld worden of een vervolgbehandeling nodig of gewenst is.

Wilt u meer weten over een wenkbrauw haartransplantatie die bij u past?

Wilt u meer weten over de behandeling die het beste bij u past of over de kosten hiervan?

Of stuur een e-mail

Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Bezoeken: 2417