De specialist in haartransplantatie bij littekens

Ruim 19 jaar ervaring
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Zeer ervaren medisch team
De mooiste haartransplantaties
Kleinschalig, laagdrempelig
Natuurlijk resultaat

Haartransplantatie bij littekens

Is een haartransplantatie bij littekens mogelijk? Heeft u last van kale plekken na verwondingen en verbrandingen? Of haarloze plekken na facelift of bestraling? Ook Littekens na een ongeluk op behaarde gebieden zoals wenkbrauwen, wimpers, snor en baardgebied komen regelmatig voor.

Bij FB Clinic behandelen wij de littekens die op de behaarde gebieden zijn ontstaan en kale plekken met een FUE haartransplantatie met een mooi resultaat. Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op of maak zelf online een afspraak.

“Zichtbare kale plekken op de behaarde huid”

littekens op de behaarde huid kunnen voor sommige patiënten ernstige problemen oproepen, zeker wanneer deze gepaard gaan met zichtbare kale plekken.

Oorzaken ontstaan littekens op behaarde gebieden

  • Littekens na een ongeluk of een operatie

Op plaatsen waar de huid beschadigd is, bijvoorbeeld na een ongeluk of een operatie gaat het lichaam aan de slag om de huid te herstellen. Om de huid te sluiten maakt het lichaam littekenweefsel aan.

  • Haarloze littekens na bestraling

Lelijke haarloze littekens na bestraling komt ook regelmatig voor.

  • Littekens na verwondingen en verbrandingen

Verwondingen bij een ongeluk en verbrandingen zijn ongetwijfeld de meest voorkomende oorzaken van littekens met zichtbare kale plekken of litteken alopecia.

  • Littekens na FUT haartransplantatie

Bij de FUT techniek wordt een reep huid op het achterhoofd weggesneden. Vervolgens wordt het donorgebied gehecht. De haarzakjes worden uit het weggesneden stuk huid verkregen en getransplanteerd in het gewenste gebied. Bij deze methode kan soms een breed litteken achterblijven.

  • Littekens na hoofdhuid reducties

Wegsnijden van een kaal gebied om het oppervlak van dit gebied te reduceren. Deze techniek wordt tegenwoordig niet meer toegepast, maar wij hebben nog steeds te maken met mensen die in het verleden een hoofdhuid reductie hebben gehad.

  • Littekens ten gevolge van het implanteren van synthetische haren

Deze haren worden vaak afgestoten door het lichaam, de huid op dat gebied ontsteekt soms en de hoofdhuid kan ernstig worden beschadigd. Deze techniek wordt bijna niet meer toegepast.

  • Littekens na haartransplantatie met punch graft techniek

De circulaire littekens op een donorgebied (meestal achterkant van het hoofd) welke zijn ontstaan door een haartransplantatie met punch graft techniek.

Veelgestelde vragen over haartransplantatie bij littekens

Litteken is de oplossing van het lichaam om een wond zo snel mogelijk dicht te krijgen. Dit is nodig om het lichaam te beschermen tegen infecties en overmatig vochtverlies. Hoe ernstiger een wond hoe groter de kans op een zichtbaar litteken. Sommige Littekens kunnen bijtrekken en anderen zijn blijvend zichtbaar op de huid aanwezig.

U kunt de verschillen tussen de normale, gezonde huid en littekenweefsel vaak zelf zien. Littekens hebben zelfs als ze goed genezen zijn een andere, meer witte kleur dan de omliggende gezonde huid. Daarnaast is littekenweefsel ook anders qua structuur, is vaak stugger en mist een aantal functies die een gezonde huid wel heeft.

Er zijn ook structuren verdwenen waaronder de haarzakjes. Littekens die op behaarde gebieden voorkomen bevatten vaak geen enkel haarzakje meer. Deze littekens vallen daarmee extra op. Het omliggende gebied heeft haargroei en de kleur van de huid is anders.

Wanneer men een litteken heeft op het behaarde hoofd, wenkbrauw en wimperzone, snor- baardgebied of bakkebaard, is het vaak een plek waar geen enkel haarzakje meer te vinden is. Zo’n plek valt vaak op omdat er geen haar meer groeit op dit gebied en ook dat de kleur van de huid meestal witter is dan elders.

Als uw huid beschadigd raakt door een ongeluk, een huidziekte of een operatie gaat uw lichaam aan het werk om de huid te herstellen. Dit unieke lichaamsproces laat bij kleine, lichte beschadigingen geen zichtbare littekens achter. Pas bij ernstige beschadigingen blijven littekens achter op de huid. Het is een reactie van het lichaam waarbij littekenweefsel wordt gevormd. Dit weefsel bestaat onder meer uit collageen wat nodig is om een nieuwe huid te kunnen vormen. Littekens die voldoende rust en tijd krijgen om te herstellen zijn vaak nog minimaal zichtbaar.

Ieder litteken heeft een eigen verhaal. Littekens op de behaarde plaatsen van het hoofd ontstaan op uiteenlopende manieren. Regelmatig voorkomende littekens zijn ontstaan na een ongeluk of operatie. Daarnaast zijn littekens van een FUT haartransplantatie vaak een hinder in het oog. De littekens komen niet alleen voor op de achterzijde van het hoofd, maar ook in de wenkbrauwen en de baardstreek.

A) littekens op de behaarde huid kunnen voor sommige patiënten ernstige problemen oproepen, zeker wanneer deze gepaard gaan met zichtbare kale plekken.

B) Lelijke haarloze littekens na bestraling komt ook regelmatig voor.

C) Deze haren worden vaak afgestoten door het lichaam, de huid op dat gebied ontsteekt soms en de hoofdhuid kan ernstig worden beschadigd. Deze techniek wordt bijna niet meer toegepast.

D) Verwondingen bij een ongeluk en verbrandingen zijn ongetwijfeld de meest voorkomende oorzaken van littekens met zichtbare kale plekken of litteken alopecia.

E) Wegsnijden van een kaal gebied om het oppervlak van dit gebied te reduceren. Deze techniek wordt tegenwoordig niet meer toegepast, maar wij hebben nog steeds te maken met mensen die in het verleden een hoofdhuid reductie hebben gehad.

F) Op plaatsen waar de huid beschadigd is, bijvoorbeeld na een ongeluk of een operatie gaat het lichaam aan de slag om de huid te herstellen. Om de huid te sluiten maakt het lichaam littekenweefsel aan.

G) De circulaire littekens op een donorgebied (meestal achterkant van het hoofd) welke zijn ontstaan door een haartransplantatie met punch graft techniek.

H) Bij de FUT techniek wordt een reep huid op het achterhoofd weggesneden. Vervolgens wordt het donorgebied gehecht. De haarzakjes worden uit het weggesneden stuk huid verkregen en getransplanteerd in het gewenste gebied. Bij deze methode kan soms een breed litteken achterblijven.

Littekens verschillen zowel qua uitstraling als structuur van de normale gezonde huid. Zo is een litteken vaak minder elastisch en kan jeuk en pijn met zich meebrengen. De beschadigde huid die zich herstelt kan op verschillende manieren ontwikkelen. Doorgaans eindigt het herstel van de huid in een normaal litteken. Hierbij is de huid niet verdikt en valt ook niet als zodanig op. Ontwikkeld de huid zich anders dan kan er sprake zijn van een hypertrofisch of verdikt litteken. De huid is dan rood, stug en verdikt. In extreme gevallen vormt zich een keloïd litteken. Hierbij verloopt de genezing extreem en ontstaat een behoorlijke verdikking van de beschadigde huid.

Haarstukjes om de kale plekken op een litteken te bedekken, worden door sommige patiënten uitstekend geaccepteerd, door andere echter in het geheel niet . Slechts een haartransplantatie of een chirurgische behandeling kan voor de meeste patiënten weer een nagenoeg normale haardos opleveren.

Veel mensen denken dat er op een litteken nooit meer haar groeit. Maar dit is zeker niet het geval. FB clinic heeft een Creatieve en innovatieve techniek ontwikkeld, waardoor er ook op uw littekens weer gewoon haar kan groeien. Met deze methode is het  mogelijk om een litteken te camoufleren met het implanteren van haarzakjes in een litteken op behaarde gebieden.

Dit geldt voor zowel littekens die zijn achtergebleven na een eerdere FUT haartransplantatie, maar ook als gevolg van operaties, brandwonden en ongelukken.

Nee, zeker niet alle littekens worden met een FUE haartransplantatie verbeterd. De individuele mogelijkheden worden door een ervaren haartransplantatie specialist bekeken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Voor een succesvolle behandeling is het belangrijk dat het litteken dat behandeld wordt langer dan een jaar, maar niet meer dan twee jaar op de huid aanwezig is. Oudere littekens kunnen moeilijk behandeld worden. Door het toepassen van de haartransplantatie kan de huid beter doorbloedt worden. Het litteken krijgt een betere vorm en is na een succesvolle behandeling vrijwel onzichtbaar.

Regelmatig toegepaste FUE haartransplantaties bij littekens zijn wanneer iemand eerder een FUT behandeling heeft ondergaan. Deze minder vaak gebruikte haartransplantatie techniek staat bekend om het ontsierende litteken dat in het donorgebied achterblijft. Met een FUE haartransplantatie wordt het litteken netjes gecamoufleerd. Maar ook na ongelukken, brandwonden en operaties kunnen littekens met behulp van een haartransplantatie behandeld worden.

Beschadigingen van de huid hebben tijd nodig om te herstellen en tot rust te komen. Verse littekens hebben gemiddeld twaalf tot veertien maanden om te genezen. Als deze periode voorbij is zal het lichaam op natuurlijke wijze steeds verder vervagen. Pas als een litteken deze fase heeft bereikt kan eventueel een haartransplantatie plaatsvinden om het litteken nog minder zichtbaar te maken. Tegenover een positief verloop van de meeste littekens staan littekens die niet spontaan vervagen en die klachten veroorzaken. Afhankelijk van de plaats waar het litteken zit kan de huid hard worden en u beperken in uw normale bewegingen.

De haartransplantatie bij littekens is een ingrijpende behandeling, waarbij de specialist eerst het litteken nauwkeurig onderzoekt. Van belang zijn de structuur van het weefsel en de dikte plus structuur van de omliggende huid. De arts maakt een persoonlijk behandelvoorstel, waarbij rekening wordt gehouden met het herstel van uw huid. Soms zijn meerdere behandelsessies nodig om een mooi eindresultaat te bereiken.

Helaas komt niet iedereen automatisch in aanmerking voor een behandeling. Om uw geschiktheid te bepalen vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de omvang en locatie van het litteken. De arts is geïnteresseerd in uw gezondheid, uw medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Daarnaast is voor een succesvolle haartransplantatie de aanwezigheid van voldoende donormateriaal een vereiste. Het intakegesprek bij FB Clinic is vrijblijvend waarbij u een persoonlijk behandelvoorstel ontvangt.

De kosten voor een FUE haartransplantatie bij littekens hangen af van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt. Over het algemeen betekent dat, dat de kosten voor de behandeling van alleen een litteken iets lager zijn dan bij een complexe uitgebreide haartransplantatie. Zeker bij een littekenbehandeling is iedere ingreep anders. FB Clinic hanteert voor al haar haartransplantaties uiterst betaalbare tarieven. Tijdens een intakegesprek overhandigd de specialist u een gepersonaliseerde prijsopgave.

Vaak wordt een haartransplantatie bij littekens door zorgverzekeraars gezien als een cosmetische ingreep. Hiervoor is in de regel geen vergoeding mogelijk. Pas als er sprake is van een aantoonbaar medische noodzaak worden soms uitzonderingen gemaakt. De mogelijkheden en vergoedingsbedragen verschillen per verzekeraar. Meer informatie over de voorwaarden kunt u nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering en aanvullende verzekering.

Nee, van echte pijn tijdens de ingreep is geen sprake. Zowel het donorgebied als het litteken waar de haarzakjes in geplaatst worden, worden plaatselijk verdoofd. U kunt mogelijk wel enige ongemakken ervaren als de verdovingen zijn uitgewerkt. Napijn kan bestreden worden met een pijnstiller. De pijn trekt weg in de uren en dagen na de haartransplantatie.

De haartransplantatie wordt met uiterste nauwkeurigheid uitgevoerd. Alleen ervaren specialisten bereiken uitstekende resultaten. Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt duurt een behandeling zo’n 6 tot 8 uur. U bent een volledige dag bezig met de behandeling. Na afronden van de ingreep kunt u de kliniek verlaten en thuis verder herstellen.

Een haartransplantatie is een van de veiligste cosmetische behandelingen die worden toegepast. Belangrijk om te weten is dat littekenweefsel een andere structuur heeft dan de gezonde huid. Dit maakt de huid stug en minder goed door bloed. Het kan voorkomen dat getransplanteerde haren niet goed pakken waardoor de haardichtheid niet optimaal is. Daarnaast kan er sprake zijn van slechte wondgenezing en/of een allergische reactie op de gebruikte verdoving. Door de adviezen van de arts op te volgen houdt u de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk.

Nee, verwacht van een haartransplantatie bij littekens zeker geen direct zichtbare resultaten. Na de behandeling is het normaal dat de getransplanteerde haren zo’n twee tot vier weken later uitvallen. Pas na twee à drie maanden ziet u de eerste haren beginnen groeien. Voordat het definitieve resultaat wordt bereikt zijn negen tot twaalf maanden verstreken.

Overweegt u  een haartransplantatie om een litteken te verbergen?

Begin dan altijd met een goede voorbereiding. Een haarimplantatie is een ingrijpende behandeling waar u niet te licht over na mag denken. Zet de voor- en nadelen tegenover elkaar en vergelijk de alternatieve mogelijkheden met de ingreep.

Wilt u meer weten over een FUE haartransplantatie op littekens?

Wilt u meer weten over de behandeling die het beste bij u past of over de kosten hiervan? Neem dan gerust met ons contact op voor het maken van een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van een advies op maat te voorzien. In dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken en krijgt u informatie over de behandeling, kosten en het te bereiken resultaat.

Weergaven: 884