Wimpertransplantatie

De specialist in wimpertransplantatie

Ruim 19 jaar ervaring
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Zeer ervaren medisch team
De mooiste haartransplantaties
Kleinschalig, laagdrempelig
Natuurlijk resultaat

Wimpertransplantatie

wimpertransplantatie

Wimpertransplantatie bij Aziatische ogen

FB Clinic is de enige kliniek in Nederland waar wimpertransplantatie bij Aziatische ogen wordt uitgevoerd. Het implanteren van wimpers aan Aziatische oogleden vergt een andere benadering dan bij blanke mensen en niet- Aziaten.

Vollere en langere wimpers- Schoonheidsideaal

Voor veel Aziatische vrouwen zijn de vollere en langere wimpers een schoonheidsideaal!

Wimpertransplantatie is in Azië een hype en op dit moment één van de meest uitgevoerde operaties.

Uitsluitend boven- oogleden

Het gaat hierbij om een wimpertransplantatie van bovenoogleden. De meeste Aziatische vrouwen met hele korte wimpers, willen graag wat langere en vollere wimpers om de mogelijkheid te hebben hun ogen en wimpers beter en op een andere manier en in hun ogen mooier op te maken zonder wimperextensions te gebruiken.

De operatie

Een wimpertransplantatie bij Aziatische mensen is tegenwoordig mogelijk. Het is millimeterwerk. De chirurg dient minutieus te werk te gaan voor een optimaal resultaat. Het kan uitgevoerd worden onder lokale verdoving en duurt gemiddeld 4-6 uur. Na de operatie blijft u nog een uurtje om tot rust te komen en wordt de nazorginstructie met u doorgenomen, waarna u onder begeleiding weer naar huis kunt gaan.

Er wordt nadrukkelijke verzocht om u op te laten halen na uw operatie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Indien u overweegt om een wimpertransplantatie te laten uitvoeren, moet u zich volledig te laten informeren door een ervarend haarchirurg. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek worden alle aspecten van wimpertransplantatie met u besproken. Het is erg belangrijk dat u goed geïnformeerd bent en weet wat u van een wimperimplantatie kunt verwachten.

Het resultaat

Direct na uw wimpertransplantatie veranderd uw blik drastisch en meteen al na afloop van uw behandeling ziet u een vollere wimperzone. De geïmplanteerde wimperharen zullen rond tweede en derde week na uw behandeling uitvallen. De nieuwe wimpers beginnen langzamerhand  terug te groeien vanaf maand 3 á 4 na uw behandeling. In sommige gevallen kan het resultaat wat langer op zich laten wachten. Nieuwe wimperharen groeien dan bij sommige mensen pas 7 tot 8 maanden na de behandeling.

Eind resultaat

Het eind resultaat is te beoordelen 12 maanden na de behandeling. Een nabehandeling wordt bijna in alle gevallen geadviseerd en behoort tot de mogelijkheden. Deze nabehandeling kan pas na één jaar worden uitgevoerd indien u dat wenst.

Toenemende vraag

Er is een toenemende vraag naar wimpertransplantatie bij Aziatische oogleden. Er wonen in Nederland ongeveer 120.000 mensen van Aziatische afkomst. In de FB Clinic hebben wij ervaring met dit soort operaties.

Indien u deze operatie wenst, maakt gerust een afspraak bij drs. Biparvar, die er ervaring heeft in wimpertransplantaties bij Aziatische oogleden en laat u van tevoren uitgebreid informeren over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Wimpers

Wimpers zijn relatief dikke, stugge haren die in een enkele rij op zowel het bovenste als het onderste ooglid aanwezig zijn; die op het bovenste ooglid zijn echter aanmerkelijk langer en dikker. Per ooglid hebben we ongeveer 200 korte wimperhaartjes, die in drie rijen gerangschikt zijn. Het bovenste ooglid bevat meer haartjes. De haartjes zijn in het bovenste ooglid naar boven gebogen en in het onderste ooglid naar beneden.

Wat is de functie van de wimpers?

De functie van wimpers is om stofdeeltjes buiten het oog te houden; als ze worden beroerd door ook maar het geringste object, wordt het oog in een reflex gesloten. De wimpers helpen ons ook bij het beschermen van het oog tegen tegen fel licht. Wimpers vernieuwen zich echter regelmatig.
Daarnaast bepalen wimpers een belangrijk deel van de oogopslag, en worden over het algemeen als mooier ervaren naarmate ze dikker en langer zijn. Zij beïnvloeden de non-verbale communicatie, daarom maken mensen de wimpers soms op om ze voller te laten lijken.

Wimpers ontbreken- verloren?

De wimpers kunnen om verschillende reden afwezig zijn of definitief uitvallen. Weet u dat er de mogelijkheid bestaat om wimperharen te transplanteren  als die ontbreken?

Wie komt in aanmerking voor een wimpertransplantatie?

Veel mensen zoeken steeds een oplossing voor vollere en langere wimpers omdat hun wimperharen te kort of te dun zijn. Maar bij sommige mensen ontbreken de wimperharen of een deel van de wimperharen van nature.
De wimperharen kunnen ook door andere oorzaken verloren zijn gegaan. Het is tegenwoordig mogelijk om in zulke gevallen de wimperharen te herstellen met een wimpertransplantatie.

Oorzaken van het ontbreken of uitvallen van wimpers

Wimpers kunnen door aangeboren afwijkingen afwezig zijn of ze kunnen definitief uitvallen om de volgende redenen:

 • chemotherapie
 • bestraling
 • ongevallen
 • brandwonden
 • sommige ziektes
 • medicatie

Wimpertransplantatie of gedeeltelijk opvullen van wimpers

Wanneer u uw wimpers bent verloren of  heeft van nature geen wimpers, komt u mogelijk in aanmerking voor een wimpertransplantatie.Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek zullen we uw wimper zones nauwkeurig onderzoeken en uw persoonlijke situatie bespreken. Op basis daarvan beoordelen wij of u een goede kandidaat bent voor een wimpertransplantatie.
Tijdens het adviesgesprek wordt u geïnformeerd over het proces van de behandeling en het te verwachten of haalbaar resultaat van een wimpertransplantatie.

Wanneer bent u geen geschikte kandidaat voor een wimpertransplantatie?

 • bepaalde haarziektes, zoals alopecia areata
 • het obsessief uittrekken van wimpers, zoals trichotillomanie
 • de neiging tot overmatig littekenvorming (keloïd) dat zich uitbreidt buiten de grenzen van de oorspronkelijke wond

Hoe wordt een wimpertransplantatie uitgevoerd?

Bij een wimpertransplantatie evenals bij een hoofdhaar transplantatie wordt het donorhaar van de achterzijde van het hoofd verkregen en vervolgens in het ooglid geplaatst.

Aanvullende informatie Wimpertransplantatie

 • Een onderscheidend element van wimperhaar is dat de haargroei cyclus erg kort is. Dit betekent dat wimpers alleen gedurende ongeveer 4 maanden groeien (anagene fase) voordat ze in rustfase gaan (telogene fase) en daarna vallen ze uit en begint een nieuwe cyclus. Daarentegen heeft het hoofdhaar (donorhaar) een groeifase van 2 tot 8 jaar, waardoor de hoofdhaar veel langer groeit.Dit betekent dat het getransplanteerde haar (hoofdhaar) regelmatig bijgeknipt moet worden.
 • Ondanks de zorgvuldigheid zullen de getransplanteerde haren niet altijd in de richting geplaatst kunnen worden als de natuurlijke wimperharen. Daarnaast moet u deze regelmatig knippen en eventueel permanent krullen.
 • Bij een wimpertransplantatie moet er bijna altijd rekening gehouden worden met één of twee nabehandeling(en) voor een optimaal resultaat. Dit in verband met het feit dat het praktisch niet haalbaar is tijdens de eerste behandeling voldoende wimperharen te transplanteren.
 • Als de wimpers verloren zijn ten gevolge van chemotherapie, bestraling, ongevallen of brandwonden, zullen de huidstructuur en doorbloeding van de oogleden minder optimaal zijn dan die van de normale oogleden.Dit kan invloed hebben op het resultaat en percentage opkomst van de getransplanteerde wimperharen. In zulke gevallen is wel een goed resultaat te realiseren met vervolgbehandeling (en).

Kosten wimpertransplantatie

Wimpers transplanteren is een van de meest specialistische behandelingen die wij bij FB Clinic aanbieden en met uiterste precisie uitvoeren. De prijzen van een wimpertransplantatie zijn afhankelijk van het soort behandeling, gedeeltelijk opvullen van wimpers of een volledige wimpertransplantatie.

Wilt u meer weten over wimpertransplantatie?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een wimpertransplantatie en wat uw gewenste behandeling zal kosten? Neem dan gerust contact op met ons voor het maken van een geheel vrijblijvend “adviesgesprek”. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van een advies op maat te voorzien. In dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken en krijgt u informatie over uw gewenste behandeling, kosten en het te bereiken resultaat.

Weergaven: 2153