Afro- Kroeshaar transplantatie

Afro- kroeshaar transplantatie

haartransplantatie bij afro- Kroeshaar

Heeft u afro- kroeshaar of stevig gekruld  haar? Vind u het moeilijk om uw kroeshaar in model brengen omdat uw haarlijn terug loopt? Of uw haar wordt dunner omdat het haaruitval ook in uw familie voorkomt en u een erfelijke haaruitval hebt?

Of zoekt u naar een oplossing voor uw kroeshaar uitval? komt u dan gerust langs bij FB Clinic voor een vrijblijvend adviesgesprek. FB Clinic is gespecialiseerd in haartransplantatie bij afro- kroeshaar zowel bij mannen als bij vrouwen.

Stuur een whatsapp bericht naar +31 6 21328183 om een afspraak te plannen voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek of plan online een afspraak.

Haartransplantatie bij kroeshaar

Haartransplantatie bij kroeshaar of afro haartransplantatie is een grotere uitdaging dan van alle andere haartypes doordat kroeshaar ook een krullende wortel heeft.

Om die reden worden mensen met afro haar of kroeshaar vaak afgewezen door vele haartransplantatie klinieken voor het ondergaan van een haartransplantatie met name een haartransplantatie middels de FUE haartransplantatie methode.

Samenstelling en structuur kroeshaar- Krullende wortel

Afro- Kroeshaar is typerend voor het negroïde huidtype. Kroeshaar is samengesteld uit veel en verschillende soorten kleine krullen. Deze kleine krullende haren en het feit dat deze in verschillende richtingen uitgroeien, geven dit haartype unieke eigenschappen.

De structuur van kroeshaar is heel anders dan andere haartypes, het is veel stugger en krult vanzelf in elkaar. Daarnaast heeft kroeshaar ook een krullende wortel  waardoor het transplanteren van dit haar een grotere uitdaging is dan van andere haartypes.

Types kroeshaar– van krul tot kroes 

Kroeshaar of afro- haar is minder eenzijdig dan je denkt! Wist je dat er wel 6 soorten kroeshaar te onderscheiden zijn? Van losse golven tot kroes. Er zijn gemiddeld “6 verschillende soorten afro kroeshaar”  te onderscheiden.

Losse golven

Dit haartype vertoont een los S-patroon, de haarstructuur is fijn tot grof en heeft niet zoveel volume.

Golvend

Dit haartype vertoont een consequent S-patroon, de haarstructuur is fijn tot grof en heeft matig volume en kan klitten.

Krullend

Dit haartype vertoont duidelijke S-ringen, de haarstructuur is fijn tot middelgrof en heeft volume en elasticiteit.

Stevige krul

Dit haartype vertoont duidelijke spiraalvormige krullen, de haarstructuur is zeer compact en heeft weinig elasticiteit en kan klitten.

Kroes

Dit haartype vertoont zeer sterke krullen, de haarstructuur is zeer compact, kan snel klitten en is kwetsbaar.

Sterke kroes

Dit haartype vertoont de meest fijne krullen, de haarstructuur is zeer compact, klit zeer snel en is zeer kwetsbaar.

Meerdere haartypes?

Nu vraag je je wellicht af: is het nou echt zo zwart-wit? Heb ik nu alleen haartype 2 of 3? Het antwoord daarop is: nee. Krullend haar bestaat meestal uit een combinatie van verschillende texturen. Het classificatiesysteem biedt je daarom alleen een helpende hand in het bepalen van jouw haartype en de daarbij horende verzorging.

Meeste ervaring haartransplantatie kroeshaar

Doordat  de haarchirurg bij FB clinic, drs. Ferry Biparvar,  veel haartransplantaties heeft uitgevoerd bij mannen en vrouwen met afro- kroeshaar, heeft zij door de jaren heen veel kennis en ervaring opgebouwd rondom alle aspecten van afro- kroes haartransplantatie. Zij heeft hierdoor meer ervaring in haartransplantatie bij afro- kroeshaar dan alle andere haarklinieken in Nederland.

Hoe wordt een afro- Kroeshaar transplantatie uitgevoerd bij “FB clinic”?

Haartransplantatie bij afro- kroeshaar is zeer moeilijk. Er is veel precisie en ervaring nodig. Het uithalen of oogsten van donorharen bij afro- kroeshaar is een uitdaging omdat de haren en ook de haarzakjes in verschillende richtingen uitgroeien.

Mensen met afro- kroeshaar worden vaak door vele haartransplantatie klinieken afgewezen voor het ondergaan van een haartransplantatie met name een haartransplantatie middels de FUE haartransplantatie methode.

Bij een kroeshaar transplantatie worden de donorharen onder plaatselijke verdoving van het donorgebied (achter en zijkanten van het hoofd) geoogst. Deze haren worden vervolgens geprepareerd (klaargemaakt) om vervolgens teruggeplaatst te worden op de gewenste plekken. Zo worden uw eigen gezonde haren verplaatst naar uw kalende en dunne plekken. Zie ook FUE haartransplantatie.

Optimaal resultaat afro- Kroes haartransplantatie

Voor een optimaal resultaat moet bij een kroeshaar transplantatie op een gebied bijna altijd rekening worden gehouden met minimaal twee behandelingen. Dit is omdat het niet mogelijk is om in een enkele behandeling op een gebied voldoende haren te transplanteren voor een mooi en vol resultaat.

Afro- Kroeshaar transplantatie op litteken

In het geval van haaruitval ten gevolge van chemotherapie, bestraling, ongevallen of brandwonden is de kwaliteit van de huid en de bloedtoevoer van het behandelgebied verminderd. Dit kan invloed hebben op het resultaat en percentage van de opkomst van de getransplanteerde haren. In dergelijke gevallen zijn soms meerdere behandelingen nodig voor het realiseren van een goed resultaat.

Kom ik in aanmerking voor een haartransplantatie als ik kroeshaar heb?

Wanneer u kroeshaar hebt en merkt dat uw haarlijn terugloopt of uw haar dunner wordt komt u meestal in aanmerking voor een haartransplantatie. Soms wordt een haartransplantatie afgeraden bij kroeshaar.

Wanneer bent u geen geschikte kandidaat voor een haartransplantatie?

In sommige gevallen wordt een haartransplantatie bij iemand met “kroeshaar” of “sterk krullend haar” afgeraden. Indien er sprake is van een van de onderstaande gevallen komt u niet in aanmerking voor een dergelijke procedure:

  • alopecia areata (plaatsgewijze kaalheid): hierbij herkent het lichaam de haren ten onrechte als niet bij het lichaam horend en stoot ze af. In dit geval is de kans groot dat ook de getransplanteerde haren in de toekomst afgestoten worden.
  • alopecia totalis: bij alopecia totalis ontbreekt het gehele lichaamshaar, dus er bestaan geen donorharen.
  • zeer matig en dun donorgebied: dit kan erfelijk zijn of de haren van het donorgebied zijn in de loop van de tijd gedeeltelijk uitgevallen. In beide gevallen is met een haartransplantatie zeer matig resultaat te bereiken.
  • de neiging tot keloïd vorming (overmatig littekenvorming): In dit geval ontstaan er dikke en overmatige littekens die zich kan uitbreiden buiten de grenzen van de oorspronkelijke wonden.

Haartransplantatie prijzen Afro- Kroeshaar

Omdat een haartransplantatie bij afro- kroeshaar moeilijker en arbeidsintensiever is dan een haartransplantatie bij steil haar komt er een toeslag van gemiddeld € 300,- bij de totale behandelkosten.

Oorzaken van haarverlies bij kroeshaar

Haaruitval of permanent haarverlies bij kroeshaar of negroïde huidtype kan o.a. het gevolg zijn van verschillende aangeboren afwijkingen of ziekten. De zogenaamde erfelijke haaruitval blijft nog altijd een zeer veel voorkomende oorzaak van permanente haaruitval bij mannen en ook bij vrouwen met kroeshaar.

Alopecia Androgenetica

Alopecia Androgenetica of erfelijke haaruitval, is evenals bij stijl haar de meest voorkomende vorm van permanente haaruitval bij kroeshaar.

Alopecia Areata

Alopecia Areata is vrijwel zeker een auto- immuun aandoening. Hierbij herkent het lichaam de haren ten onrechte als niet bij het lichaam horend en stoot ze af.

Telogeen defluvium

Wanneer ongebruikelijk veel haren tegelijk in rustfase van hun groeicyclus (telogene fase) terecht komen vallen veel haren tegelijkertijd uit. Dit is meestal diffuus over de hoofdhuid verspreid.

Het obsessief uittrekken- verwijderen van haren- Trichotillomanie

Haaruitval kan ook ten gevolgen van obsessief uittrekken- verwijderen van haren door de patiënt zelf optreden. Vaak gebeurt dit onbewust.

Haaruitval door hormonale afwijkingen

Verschillende hormonale afwijkingen kunnen leiden tot haaruitval. Een belangrijk voorbeeld is problematiek met de schildklier.Ook bepaalde aandoeningen waarbij te weinig voedingselementen uit het spijsverteringskanaal worden opgenomen (de malabsorptie syndromen) zoals Gluten- intolerantie kunnen leiden tot haaruitval.

Tractie- alopecia of haaruitval door trekken


Tractie- alopecia of haaruitval door trekken ontstaan bij bepaalde kapsels waarbij een continue tractie aan de haren plaatsvindt.

Haaruitval door geneesmiddelen

Het gebruik van geneesmiddelen kan ook leiden tot haaruitval. Haaruitval treedt dan diffuus over het behaard hoofd op.Van veel medicijnen is wel eens gerapporteerd dat zij bij individuele patiënten mogelijk haaruitval hebben veroorzaakt, zoals medicijnen die gebruikt worden voor chemotherapie, bloedverdunners, Retinoiden (gebruik in dermatologie), Lithium (gebruik in psychiatrie), medicijnen tegen Malaria, sommige medicijnen tegen hoge bloeddruk zoals beta-blokkers en ACE-remmers.

Haaruitval met littekenvorming van de hoofdhuid

Bij haaruitval met littekenvorming van de hoofdhuid of “Frontale Fibroserende Alopecia” (afgekort FFA) verdwijnen de haarzakjes en kan op die plek van de huid geen haar meer groeien, ook niet na eventuele genezing van de oorspronkelijke aandoening.

Haaruitval door roken

In de medische literatuur wordt melding gemaakt van een groter risico op haaruitval en kaalheid bij rokers dan bij niet-rokers.

Wilt u meer weten over afro- kroes haartransplantatie?

Wilt u meer weten over Kroes haartransplantatie en wat voor u de mogelijkheden zijn en wat uw behandeling zal kosten? Neem dan gerust contact op voor het maken van een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van een advies op maat te voorzien. In dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken en krijgt u informatie over de behandeling, kosten en het te bereiken resultaat.

Menu