Haartransplantatie Nederland

beste haartransplantatie in nederland

De meeste mensen die een haartransplantatie overwegen, kiezen voor een haartransplantatie in eigen land. Haartransplantatie in Nederland is een erg gewilde behandeling. Omdat er veel bekende Nederlanders zijn die hiervoor hebben gekozen en er eerlijk voor uitkomen, rust er geen taboe meer op de behandeling. Door de toegenomen populariteit is er ook sprake van een toegenomen aantal haartransplantatie klinieken. Welke voordelen heeft een haartransplantatie in Nederland? En wat is de beste haartransplantatie kliniek van Nederland?

Haartransplantatie in Nederland of het buitenland?

Als u twijfelt tussen een haartransplantatie in Nederland of het buitenland, raden we altijd aan de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Een haartransplantatie in het buitenland, bijvoorbeeld in Turkije, is soms mogelijk tegen zeer scherpe tarieven. Wanneer deze tarieven echter worden vergeleken met onze kliniek, zult u direct zien dat het prijsverschil nihil is. De reden dat mensen kiezen voor een haartransplantatie in Turkije, is daarom tegenwoordig eigenlijk niet meer zo voor de hand liggend. Een haartransplantatie in het buitenland brengt ook verschillende nadelen met zich mee:

  • Er is vaak sprake van een taalbarrière
  • Tijdens de terugreis bestaat de kans dat het transplantatie gebied wordt beschadigd
  • Er is een grotere kans op bijwerkingen en complicaties
  • Het is lastiger om contact te krijgen met de arts voor eventuele nacontroles
  • De behandelingen worden grotendeels door assistenten uitgevoerd, soms zonder toezicht van een gespecialiseerd arts

Waardoor wordt uw haaruitval veroorzaakt?

Wanneer u last krijgt van haaruitval, zijn er diverse behandelingen beschikbaar die uitkomst kunnen bieden. Voordat er echter voor een specifieke behandeling wordt gekozen, is het belangrijk dat eerst de oorzaak van de haaruitval vast wordt gesteld. De reden van haaruitval is vaak genetisch bepaald. Het gaat dan om alopecia androgenetica, ook wel erfelijke haaruitval genoemd. Bij zowel mannen als vrouwen is dit bij ongeveer 19 op de 20 het geval. Het is echter altijd verstandig om wel door de huisarts of dermatoloog te laten onderzoeken, waardoor deze haaruitval veroorzaakt wordt. Soms gaat het ook om een combinatie van factoren. Wellicht heeft u bijvoorbeeld een tekort aan bepaalde essentiële voedingsstoffen voor het haar.

Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon DHT. DHT zorgt ervoor dat de haren steeds sneller in de rustfase komen en bovendien steeds zwakker terug groeien. In eerste instantie wordt het haar daardoor minder lang en dunner. Uiteindelijk zal de haar helemaal niet meer zichtbaar zijn en ontstaat er dus kaalheid.

Haargroeimiddelen of haartransplantatie?

Er zijn in Nederland verschillende haargroeimiddelen verkrijgbaar. Sommige haargroeimiddelen zijn eenvoudig verkrijgbaar via bijvoorbeeld de kapper of een webshop. Het gaat dan echter vaak wel om niet wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen. De wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen worden normaliter alleen verstrekt via de huisarts of dermatoloog. Omdat haargroeimiddelen serieuze bijwerkingen kunnen hebben, zullen niet alle specialisten deze medicijnen snel voorschrijven. Maak zelf ook altijd een bewuste afweging van de voor- en nadelen van dergelijke haargroeimiddelen.

Haar dat verloren is gegaan, zal niet meer terug komen dankzij haargroeimiddelen. U bent in dit geval aangewezen op een haartransplantatie. Als u kiest voor de FUE haartransplantatie, worden de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Vervolgens kunnen ze geïmplanteerd worden in het gebied waar u te weinig haar heeft. Haargroeimiddelen zijn soms goed te combineren met een haartransplantatie. Als u hier vragen over heeft, kunt u hiervoor terecht bij uw huisarts, dermatoloog of de arts van FB Clinic.

Haartransplantatie Nederland

FB Clinic is gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie en diverse andere soorten haartransplantaties. Dankzij de ervaring van de arts en het medisch team zijn al duizenden mensen naar volledige tevredenheid behandeld.

Een haartransplantatie in Nederland is door de eerder genoemde redenen echt een aanrader. Bij de FB Clinic bent u in vertrouwde en ervaren handen. In een dagbehandeling kunnen tot 2.000 grafts worden getransplanteerd.

Plannen voor een haartransplantatie?

Wilt u een kennismakingsgesprek inplannen voor een haartransplantatie? U kunt met ons uw situatie bepreken en uw verwachtingen en wensen voorleggen. Onze specialisten bespreken graag met u de mogelijkheden.

Weergaven: 70