De voor en nazorg instructie haartransplantatie

Algemeen

U heeft een van deze behandelingen, haartransplantatie, wenkbrauw of wimper transplantatie, snor- baardtransplantatie of een haartransplantatie op uw litteken bij FB Clinic geboekt. Middels de voor- en nazorginstructies geven wij u de informatie en richtlijnen die belangrijk zijn voor een goed verloop van uw behandeling en het resultaat van uw haartransplantatie. Neemt u zowel de voorzorg- alsook de nazorginstructies heel serieus, omdat veel punten die aangegeven worden in de voorzorginstructies uitermate belangrijk zijn voor een goed verloop van uw behandeling en u met het stipt opvolgen van de nazorginstructies het herstel en resultaat van de behandeling in positieve zin kunt beïnvloeden.

Mocht tijdens de intake op de behandeldag blijken dat u onvoldoende aandacht aan de voorbereiding geschonken heeft of bepaalde richtlijnen niet in acht genomen heeft, dan kan de behandelend arts beslissen om af te zien van uw behandeling op die dag.

»U mag een week voor uw behandeling:

  1. Geen alcohol drinken.
  2. Geen knoflook eten.
  3. Geen Aspirine of bloedverdunners (dit i.o.m. uw huisarts of specialist) gebruiken.
  4. Geen vitaminen, eiwitshakes en andere middelen die gebruikt worden voor bodybuilding gebruiken.
  5. Geen drugs gebruiken.

Bovengenoemde punten zijn zeer belangrijk voor het verloop en het resultaat van uw behandeling vanwege de bloedverdunnende werking van de bovenstaande middelen.

  1. Niet roken tot minimaal 2 weken na uw behandeling i.v.m. negatieve impact van het roken op de wondgenezing en groei van de geïmplanteerde haarzakjes.
  2. Vermijd zon op uw hoofd (dit geldt ook voor zonnebanken). Als de hoofdhuid verbrand is, kan er geen behandeling plaatsvinden.

Indien u bekend bent met de onderstaande aandoeningen:

  1. Hoge bloeddruk (uw bloeddruk mag niet hoger zijn dan 160/90 op uw behandeldag).
  2. Suikerziekte (uw suikergehalte moet binnen normale grens zijn).
  3. Te traag of te snel werkende schildklier (schildklier moet redelijk normaal functioneren).

Bespreek dit met uw huisarts of uw specialist en laat u controleren ruim vóór de behandeling. Indien op de behandeldag blijkt dat de bovengenoemde waardes niet in orde zijn zal de behandeling mogelijk niet door kunnen gaan.

»Wat moet u zelf kopen?

  1. Paracetamol
  2. Cicaplast (verkrijgbaar bij drogist of apotheek, ook online te bestellen). Cicaplast koelt, kalmeert, en ondersteunt het natuurlijk huidherstel. 
  3. Een reiskussen

»Wat krijgt u mee vanuit de Clinic?

  1. Een onderlegger voor op uw kussen om vocht en nabloeding op te vangen.
  2. Zoutoplossingom het behandelgebied vochtig te houden.
  3. Steriele gaasjes voor eventuele nabloeding.
  4. Baby shampoo

»Waarmee moet u rekening houden op de behandeldag?

  1. Als u een hoofdhaar transplantatie heeft zorgt u ervoor dat het haar op de dag van de behandeling een normale lengte heeft.

-> Dit is erg belangrijk voor het beoordelen van het resultaat van uw behandeling na een jaar. Wij zullen zelf uw haar scheren na het maken van de foto’s op uw behandeldag.

  1. Als u een haar sparende behandeling ondergaat zorgt u dat het haar in het donorgebied (achterzijde en zijkanten van het hoofd) zo lang mogelijk is (minimaal 6-7 cm lang).
  2. U mag op de dag van uw behandeling geen Couvré, Super Million Hair, Cover-up en of Toppik toepassen.
  3. U moet uw haar op de dag van uw behandeling thuis wassen.
  4. Zorg voor een goed ontbijt en goede nachtrust, voorafgaand aan de behandeling. Een goed ontbijt laat de behandeling voor u beter verlopen.

– Wij willen u erop attenderen dat eten tijdens een vasten periode meestal op basis van een medische indicatie geoorloofd is.

  1. Indien u medicijnen gebruikt neemt u dan alle medicijnen die u gebruikt mee naar de Clinic op de dag van uw behandeling en bespreek uw medicijngebruik met de behandelend arts.
  2. U moet tijdens de behandeling een geruime tijd zitten en/of liggen. Wij raden u aan

comfortabele kleding aan te trekken op de dag van uw behandeling.

– Draag bovenkleding met een rits of knoopjes, anders is het lastig de bovenkleding na de behandeling weer over het hoofd aan te trekken.

  1. U moet op de dag van uw behandeling gebracht en gehaald worden; in ieder geval gehaald.

→ Het is niet toegestaan om met de trein te reizen of alleen met de auto op pad te gaan na uw behandeling. Dit omdat het een lange dag is en u kunt daarvan moe en slaperig zijn, maar ook omdat u van ons medicijnen krijgt waardoor u suf wordt en uw reactievermogen vermindert. Daarnaast heeft u misschien zorg nodig onderweg naar huis.

  1. Tijdens de behandeling mag niet gerookt worden.

»Hoe verloopt uw behandeling?

  1. Op uw behandeldag wordt u door een van onze assistenten ontvangen en er wordt u wat te drinken aangeboden.
  2. U wordt gevraagd om de toestemmingsverklaring in te vullen en tekenen. Ook geeft u ons door middel van een formulier wel of geen toestemming om uw onherkenbare en anonieme foto’s te gebruiken voor onze website en eventueel voor medische of wetenschappelijke artikelen.
  3. U wordt ook gevraagd om een keuze te maken voor uw lunch. Meestal wordt rond

13:00-13:30 uur een lunchpauze gehouden voor 20-30 minuten.

  1. De assistente zal uw bloeddruk meten.
  2. Vervolgens wordt u meegenomen naar de behandelend arts die samen met u uw medisch dossier doorneemt en uw vragen beantwoordt.
  3. De arts neemt nog eens het behandelplan met u door (het transplantatiegebied, aantal grafts en de verdeling van de grafts op het transplantatiegebied).
  4. Daarna worden er een aantal foto´s van u gemaakt. De arts tekent in overleg met u af welk gebied behandeld wordt (nieuwe haarlijn, de kruin of bovenop uw hoofd, snor- baard of bakkebaard, wenkbrauw, wimperzone of littekengebied) en eventueel een nieuwe haarlijn.
  5. Hierna wordt uw haar geschoren of indien u een haar besparende behandeling heeft afgesproken, worden er twee strookjes afgeschoren.
  6. De assistente neemt u nu mee naar de behandelkamer. U wordt geholpen met omkleden en u krijgt een ok- jas.
  7. In de behandelkamer krijgt u een tablet (meestal Oxazepam) om te ontspannen en de lange dag beter te kunnen doorbrengen.
  8. U wordt meestal gevraagd om op uw buik te liggen en de arts zorgt voor een plaatselijk verdoving van het donorgebied.
  9. Soms wordt eerst uw behandelgebied voorbereid en worden de haarzakjes daarna pas uitgehaald. Dit is afhankelijk van wat voor behandeling u ondergaat en hoe groot de behandeling is.
  10. Het uithalen van de haarzakjes (grafts) en voorbereiden van het behandelgebied wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.
  11. De haarzakjes worden er met een special apparaat een voor een uitgehaald (FUE methode) en geprepareerd.
  12. Meestal wordt er een pauze gehouden na het uithalen van de grafts, in ieder geval rond 13:00-13:30 uur. Dit kan soms eerder of later zijn afhankelijk van de soort en grootte van de behandeling
  13. Het behandelgebied wordt voorbereid met een speciaal en zeer fijn mesje.
  14. Vervolgens worden de haarzakjes (grafts) geïmplanteerd in het behandelgebied.
  15. Uw behandeling is nu klaar. Wij maken opnieuw een aantal foto’s van uw donor- en behandelgebied.
  16. U verblijft nog even bij ons om iets te drinken en we nemen de nazorginstructies met u door. Hierna kunt u naar huis.

De volledige behandeling duurt doorgaans een hele werkdag. Tijdens de behandeling staat de muziek voor u aan. Het is meestal mogelijk om tijdens het inzetten van de haarzakjes naar de tv of naar een film of serie op Netflix te kijken.

»De dag van behandeling (vandaag):

  1. Op uw rug slapen en een reiskussen gebruiken om druk op het donorgebied zo veel mogelijk te voorkomen en minder te bewegen in uw slaap.
  2. Indien u te veel beweegt in uw slaap, kunt u proberen zittend te slapen om de beweging zo veel mogelijk te beperken.
  3. Indien u met een verband naar huis gaat moet u het voordat u gaat slapen weg halen.
  4. Behandelgebied niet wassen en aanraken.
  5. Donorgebied niet wassen.

»Dag 1 ( morgen) t/m dag 3 na de behandeling:

  1.  Uitrusten, zoveel mogelijk uw hoofd achterover houden, niet bukken, buigen en zware dingen tillen.
  2. Op uw rug slapen en een reiskussen gebruiken om druk op het donorgebied zo veel mogelijk te voorkomen en minder te bewegen in uw slaap.
  3. Indien u te veel beweegt in uw slaap, kunt u proberen zittend te slapen om de beweging zo veel mogelijk te beperken.
  4. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing. Als u wakker wordt begint u met het sprayen. Dit om de 3 uur herhalen (hoeft niet ‘s nacht).
  5. Behandelgebied nog niet wassen en aanraken.
  6. Donorgebied 1 x per dag licht masserend wassen met baby shampoo en spoelen met douchekop.

»Dag 4 t/m dag 7 na de behandeling:

  1. U kunt vanaf nu voorzichtig op uw rug of uw zij slapen zonder reiskussen.
  2. Uw behandelgebied deppend wassen met schuim van baby shampoo. U kunt dit op 2 manieren doen:
  • in een fles schuim maken en voorzichtig op het transplantatiegebied gieten, 5 minuten laten inwerken en daarna voorzichtig afspoelen met een douchekop (hand ertussen).
  • Schuim maken tussen uw handpalmen, voorzichtig en deppend op het transplantatiegebied aanbrengen, 5 minuten laten inwerken en daarna voorzichtig afspoelen met een douchekop (hand ertussen).
  1. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing. Als u wakker wordt begint u met het sprayen. Dit om de 3 uur herhalen. (hoeft niet ‘s nacht).
  2. Donorgebied 1 x per dag licht masserend wassen met baby shampoo en spoelen met douchekop.

»Dag 8 en 9 na de behandeling:

  1. U kunt op uw rug of uw zij slapen zonder reiskussen.
  2. Uw behandelgebied licht masserend wassen met baby shampoo en spoelen met een douchekop.
  3. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing. Als u wakker wordt begint u met het sprayen. Dit om de 3 uur herhalen. (hoeft niet ‘s nacht).
  4. Donorgebied 1 x per dag stevig masserend wassen met baby shampoo en spoelen met douchekop.

»Vanaf dag 10 na de behandeling:

  1. U kunt normaal slapen zoals u altijd slaapt.
  2. Uw behandelgebied normaal wassen met uw eigen shampoo en gewoon onder de douche staan.
  3. U hoeft niet meer uw behandelgebied te sprayen met zoutoplossing.
  4. Uw donorgebied normaal wassen met uw eigen shampoo en gewoon onder de douche staan.

»Samenvatting wasschema

Vandaag:

  1. Behandelgebied niet wassen en aanraken.
  2. Donorgebied niet wassen.

 Dag 1 ( morgen) t/m dag 3 na de behandeling:

  1. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing.
  2. Behandelgebied nog niet wassen en aanraken.
  3. Donorgebied 1 x per dag licht masserend wassen met baby shampoo.

Dag 4 t/m dag 7 na de behandeling:

  1. Behandelgebied deppend wassen met schuim van baby shampoo.
  2. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing.
  3. Donorgebied 1 x per dag licht masserend wassen met baby shampoo.

 Dag 8 en 9 na de behandeling:

  1. Behandelgebied licht masserend wassen met baby shampoo en spoelen met een douchekop.
  2. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing.
  3. Donorgebied 1 x per dag stevig masserend wassen met baby shampoo en spoelen met douchekop.

Vanaf dag 10 na de behandeling:

  1. Behandelgebied en donorgebied normaal wassen met uw eigen shampoo en gewoon onder de douche staan.
  2. Behandelgebied hoeft u niet meer te sprayen met zoutoplossing.

»Pijnklachten

Pijnklachten na een FUE haartransplantatie komen regelmatig voor, vooral op het donorgebied. Sommige hebben pijn gelijk nadat de verdoving uitgewerkt is (eind van de behandeldag). Soms komt het voor dat de pijnklachten pas na 3 à 4 dagen optreden. De pijnklachten kunnen tussen één tot drie weken in wisselende mate aanwezig zijn. De pijnklachten kunnen ‘s nachts erger zijn, dit in verband met druk op het achterhoofd bij het liggen.

»Wat te doen bij pijnklachten?

  1. Paracetamol: neem 1000mg Paracetamol in (2 tabletten van 500mg)tabletten.

Dit zo nodig om de 4 uur herhalen.

  1. Advil: helpt Paracetamol onvoldoende dan kunt u een sterkere pijnstiller gebruiken zoals Advil 1 tablet om de 8 uur (verkrijgbaar zonder recept).
  2. Naproxen: helpen de bovenstaande onvoldoende? Neem dan gerust contact op. Dan zullen we u een recept sturen voor Naproxen. U mag dan om de 6 uur 500mg Naproxen innemen.

→ De pijnklachten kunnen in enkele gevallen wat langer aanhouden, vooral met grotere behandelingen. Dit komt ook vaker voor bij cliënten die gewend zijn op hun rug te slapen waardoor het donorgebied meer belast wordt.

Indien de pijnklachten niet afnemen na het volgen van de bovengenoemde adviezen of langer duren dan 2 weken, neemt u dan contact op met ons.

 TELEFOONNUMMERS FB Clinic

  1. Whatsapp: +31 6 21328183
  2. Direct nummer arts (drs. F. Biparvar): +31 6 19017026

 * Laat u een voicemailbericht achter met uw naam en telefoonnummer in geval

  er niet wordt opgenomen, zodat wij u terug kunnen bellen.

»Jeukklachten

Jeukklachten na een FUE haartransplantatie komen regelmatig voor, vooral op het donorgebied, maar ook op het behandelgebied. Het hoort bij het genezingsproces. Soms komt het voor dat de jeukklachten pas na 3 à 4 dagen optreden. De jeukklachten kunnen tussen één tot drie weken op wisselende mate aanwezig zijn. De jeukklachten kunnen zoals pijnklachten ‘s nachts erger zijn, dit in verband met druk op achterhoofd bij het liggen.

»Wat te doen bij jeukklachten?

Bij jeukklachten kunt u Cicaplast gebruiken. U kunt Cicaplast 5-7 dagen na uw behandeling zowel op uw behandelgebied als uw donorgebied gebruiken.

Cicaplast zorgt voor een betere en snellere verloop van uw genezing.(Cicaplast is verkrijgbaar bij drogist of apotheek, ook online te bestellen).

»Zwelling rond ogen

U kunt 2-3 dagen na uw behandeling zwelling rond uw ogen krijgen in verband met opgespoten vocht en verdoving in het behandelgebied. Dit zal vanzelf verdwijnen, maximaal 7 dagen na de behandeling.

»Wat te doen om de zwelling rond uw ogen zoveel mogelijk te voorkomen?

 Eerste 2 dagen na uw behandeling:

  1. Uw hoofd zoveel mogelijk rechtop of het liefst achterover houden.
  2. Niet bukken, buigen.
  3. Uw voorhoofd 2 x per dag stevig masseren vanaf de neusbrug, boven langs de wenkbrauwen naar de slapen.

»Het gebruik van Minoxidil na haartransplantatie

Minoxidil is een goedgekeurd middel tegen haaruitval in de vorm van lotion of schuim. Minoxidil bevordert de doorbloeding en heeft een positief effect op het groeien van de geïmplanteerde haren. Daarnaast kan Minoxidil de haren in het transplantatiegebied gedeeltelijk beschermen tegen overmatige uitval na de behandeling (shedding of shock loss).

 
  1. Wij adviseren 10 dagen na de behandeling te starten met het gebruik van Minoxidil lotion of schuim (2% voor vrouwen en 5% voor mannen, 2 x per dag) op het behandelgebied.
  2. Minimaal 3 maanden na uw behandeling doorgaan met het gebruik van Minoxidil.
  3. U mag doorgaan met het gebruik van Minoxidil voor langere periode om het uitval van uw originele haren uit te stellen.
  4. Uitval van uw bestaande haren zal wel verder gaan als u stopt met Minoxidil, maar de  getransplanteerde haren zullen blijven groeien.
  5. U kunt Minoxidil online bestellen tegen een relatief goede prijs.

»Wat mag u niet doen na uw behandeling?

  1. Minimaal 4 weken de directe zon, zonnebank, extreme hitte (o.a. de sauna) vermijden.
  2. Minimaal 4 weken niet zwemmen in een zwembad, in verband met chloor, of zeewater, vanwege een te hoog zoutgehalte en blootstelling aan de directe zon.
  3. Vanaf 2 weken na uw behandeling zonnecrème gebruiken op uw behandelgebied (factor 30 geeft voldoende bescherming tegen UV straling) indien u de zon niet kunt vermijden
  4. Minimaal 3 weken uw haar niet verven en geen andere chemische middelen op het behandelgebied gebruiken.
  5. Minimaal 3 weken uw haar op het behandelgebied niet knippen, het donorgebied mag na een week wel geknipt worden.
  6. Minimaal 2 weken geen contactsporten of zwaar fitnessen.
  7. Vanaf de 2e week na uw behandeling mag u wel uw normale dagelijkse activiteiten oppakken en licht sporten.
  8. Vanaf de 3e dag na uw behandeling mag u voorzichtig een pet dragen indien u naar buiten gaat.

»Wanneer een controle afspraak plannen?

Neemt u 12 maanden na uw behandeling contact met ons op voor het inplannen van een controle afspraak via onze mobiele nummer 06-21328183 of via onze e-mail.

**Uw controleafspraak is ook mede belangrijk in verband met de door ons gegeven garantie op uw behandeling.

»Wanneer direct contact opnemen met FB Clinic?

Neemt u telefonisch contact op met FB Hair Clinic in geval van:

  1. Hevige pijn die niet te stillen is met paracetamol of Advil.
  2. Bloedingen (eerst 10 minuten afdrukken met gaasje).
  3. Ontstekingen met pusvorming.
  4. Algeheel ziek gevoel met koorts.

»TELEFOONNUMMERS FB Clinic

  1. Whatsapp: +31 6 21328183
  2. Direct nummer arts (drs. F. Biparvar): +31 6 19017026

 * Laat u een voicemailbericht achter met uw naam en telefoonnummer in geval er niet wordt opgenomen, zodat wij u terug kunnen bellen.

De vóór- en nazorginstructies
FUE haartransplantaties

Inhoudsopgave

U heeft een van deze behandelingen, haartransplantatie, wenkbrauw of wimper transplantatie, snor- baardtransplantatie of een haartransplantatie op uw litteken bij FB Clinic geboekt. Middels de voor- en nazorginstructies geven wij u de informatie en richtlijnen die belangrijk zijn voor een goed verloop van uw behandeling en het resultaat van uw haartransplantatie.

Neemt u zowel de voorzorg- alsook de nazorginstructies heel serieus, omdat veel punten die aangegeven worden in de voorzorginstructies uitermate belangrijk zijn voor een goed verloop van uw behandeling en u met het stipt opvolgen van de nazorginstructies het herstel en resultaat van de behandeling in positieve zin kunt beïnvloeden.

Mocht tijdens de intake op de behandeldag blijken dat u onvoldoende aandacht aan de voorbereiding geschonken heeft of bepaalde richtlijnen niet in acht genomen heeft, dan kan de behandelend arts beslissen om af te zien van uw behandeling op die dag.

U mag een week voor uw behandeling:

  1. Geen alcohol drinken.
  2. Geen knoflook eten.
  3. Geen Aspirine of bloedverdunners (dit i.o.m. uw huisarts of specialist) gebruiken.
  4. Geen vitaminen, eiwitshakes en andere middelen die gebruikt worden voor bodybuilding gebruiken.
  5. Geen drugs gebruiken.

Bovengenoemde punten zijn zeer belangrijk voor het verloop en het resultaat van uw behandeling vanwege de bloedverdunnende werking van de bovenstaande middelen.

  1. Niet roken tot minimaal 2 weken na uw behandeling i.v.m. negatieve impact van het roken op de wondgenezing en groei van de geïmplanteerde haarzakjes.
  2. Vermijd zon op uw hoofd (dit geldt ook voor zonnebanken). Als de hoofdhuid verbrand is, kan er geen behandeling plaatsvinden.

Indien u bekend bent met de onderstaande aandoeningen:

  1. Hoge bloeddruk (uw bloeddruk mag niet hoger zijn dan 160/90 op uw behandeldag).
  2. Suikerziekte (uw suikergehalte moet binnen normale grens zijn).
  3. Te traag of te snel werkende schildklier (schildklier moet redelijk normaal functioneren).

Bespreek dit met uw huisarts of uw specialist en laat u controleren ruim vóór de behandeling. Indien op de behandeldag blijkt dat de bovengenoemde waardes niet in orde zijn zal de behandeling mogelijk niet door kunnen gaan.

Wat moet u zelf kopen?

  1. Paracetamol
  2. Cicaplast (verkrijgbaar bij drogist of apotheek, ook online te bestellen). Cicaplast koelt, kalmeert, en ondersteunt het natuurlijk huidherstel. 
  3. Een reiskussen

Wat krijgt u mee vanuit de Clinic?

  1. Een onderlegger voor op uw kussen om vocht en nabloeding op te vangen.
  2. Zoutoplossingom het behandelgebied vochtig te houden.
  3. Steriele gaasjes voor eventuele nabloeding.
  4. Baby shampoo

Waarmee moet u rekening houden op de behandeldag?

  1. Als u een hoofdhaar transplantatie heeft zorgt u ervoor dat het haar op de dag van de behandeling een normale lengte heeft.

-> Dit is erg belangrijk voor het beoordelen van het resultaat van uw behandeling na een jaar. Wij zullen zelf uw haar scheren na het maken van de foto’s op uw behandeldag.

  1. Als u een haar sparende behandeling ondergaat zorgt u dat het haar in het donorgebied (achterzijde en zijkanten van het hoofd) zo lang mogelijk is (minimaal 6-7 cm lang).
  2. U mag op de dag van uw behandeling geen Couvré, Super Million Hair, Cover-up en of Toppik toepassen.
  3. U moet uw haar op de dag van uw behandeling thuis wassen.
  4. Zorg voor een goed ontbijt en goede nachtrust, voorafgaand aan de behandeling. Een goed ontbijt laat de behandeling voor u beter verlopen.

– Wij willen u erop attenderen dat eten tijdens een vasten periode meestal op basis van een medische indicatie geoorloofd is.

  1. Indien u medicijnen gebruikt neemt u dan alle medicijnen die u gebruikt mee naar de Clinic op de dag van uw behandeling en bespreek uw medicijngebruik met de behandelend arts.
  2. U moet tijdens de behandeling een geruime tijd zitten en/of liggen. Wij raden u aan

comfortabele kleding aan te trekken op de dag van uw behandeling.

– Draag bovenkleding met een rits of knoopjes, anders is het lastig de bovenkleding na de behandeling weer over het hoofd aan te trekken.

  1. U moet op de dag van uw behandeling gebracht en gehaald worden; in ieder geval gehaald.

→ Het is niet toegestaan om met de trein te reizen of alleen met de auto op pad te gaan na uw behandeling. Dit omdat het een lange dag is en u kunt daarvan moe en slaperig zijn, maar ook omdat u van ons medicijnen krijgt waardoor u suf wordt en uw reactievermogen vermindert. Daarnaast heeft u misschien zorg nodig onderweg naar huis.

  1. Tijdens de behandeling mag niet gerookt worden.

Hoe verloopt uw behandeling?

  1. Op uw behandeldag wordt u door een van onze assistenten ontvangen en er wordt u wat te drinken aangeboden.
  2. U wordt gevraagd om de toestemmingsverklaring in te vullen en tekenen. Ook geeft u ons door middel van een formulier wel of geen toestemming om uw onherkenbare en anonieme foto’s te gebruiken voor onze website en eventueel voor medische of wetenschappelijke artikelen.
  3. U wordt ook gevraagd om een keuze te maken voor uw lunch. Meestal wordt rond

13:00-13:30 uur een lunchpauze gehouden voor 20-30 minuten.

  1. De assistente zal uw bloeddruk meten.
  2. Vervolgens wordt u meegenomen naar de behandelend arts die samen met u uw medisch dossier doorneemt en uw vragen beantwoordt.
  3. De arts neemt nog eens het behandelplan met u door (het transplantatiegebied, aantal grafts en de verdeling van de grafts op het transplantatiegebied).
  4. Daarna worden er een aantal foto´s van u gemaakt. De arts tekent in overleg met u af welk gebied behandeld wordt (nieuwe haarlijn, de kruin of bovenop uw hoofd, snor- baard of bakkebaard, wenkbrauw, wimperzone of littekengebied) en eventueel een nieuwe haarlijn.
  5. Hierna wordt uw haar geschoren of indien u een haar besparende behandeling heeft afgesproken, worden er twee strookjes afgeschoren.
  6. De assistente neemt u nu mee naar de behandelkamer. U wordt geholpen met omkleden en u krijgt een ok- jas.
  7. In de behandelkamer krijgt u een tablet (meestal Oxazepam) om te ontspannen en de lange dag beter te kunnen doorbrengen.
  8. U wordt meestal gevraagd om op uw buik te liggen en de arts zorgt voor een plaatselijk verdoving van het donorgebied.
  9. Soms wordt eerst uw behandelgebied voorbereid en worden de haarzakjes daarna pas uitgehaald. Dit is afhankelijk van wat voor behandeling u ondergaat en hoe groot de behandeling is.
  10. Het uithalen van de haarzakjes (grafts) en voorbereiden van het behandelgebied wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.
  11. De haarzakjes worden er met een special apparaat een voor een uitgehaald (FUE methode) en geprepareerd.
  12. Meestal wordt er een pauze gehouden na het uithalen van de grafts, in ieder geval rond 13:00-13:30 uur. Dit kan soms eerder of later zijn afhankelijk van de soort en grootte van de behandeling
  13. Het behandelgebied wordt voorbereid met een speciaal en zeer fijn mesje.
  14. Vervolgens worden de haarzakjes (grafts) geïmplanteerd in het behandelgebied.
  15. Uw behandeling is nu klaar. Wij maken opnieuw een aantal foto’s van uw donor- en behandelgebied.
  16. U verblijft nog even bij ons om iets te drinken en we nemen de nazorginstructies met u door. Hierna kunt u naar huis.

De volledige behandeling duurt doorgaans een hele werkdag. Tijdens de behandeling staat de muziek voor u aan. Het is meestal mogelijk om tijdens het inzetten van de haarzakjes naar de tv of naar een film of serie op Netflix te kijken.

De dag van behandeling (vandaag):

  1. Op uw rug slapen en een reiskussen gebruiken om druk op het donorgebied zo veel mogelijk te voorkomen en minder te bewegen in uw slaap.
  2. Indien u te veel beweegt in uw slaap, kunt u proberen zittend te slapen om de beweging zo veel mogelijk te beperken.
  3. Indien u met een verband naar huis gaat moet u het voordat u gaat slapen weg halen.
  4. Behandelgebied niet wassen en aanraken.
  5. Donorgebied niet wassen.

Dag 1 ( morgen) t/m dag 3 na de behandeling:

  1.  Uitrusten, zoveel mogelijk uw hoofd achterover houden, niet bukken, buigen en zware dingen tillen.
  2. Op uw rug slapen en een reiskussen gebruiken om druk op het donorgebied zo veel mogelijk te voorkomen en minder te bewegen in uw slaap.
  3. Indien u te veel beweegt in uw slaap, kunt u proberen zittend te slapen om de beweging zo veel mogelijk te beperken.
  4. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing. Als u wakker wordt begint u met het sprayen. Dit om de 3 uur herhalen (hoeft niet ‘s nacht).
  5. Behandelgebied nog niet wassen en aanraken.
  6. Donorgebied 1 x per dag licht masserend wassen met baby shampoo en spoelen met douchekop.

Dag 4 t/m dag 7 na de behandeling:

  1. U kunt vanaf nu voorzichtig op uw rug of uw zij slapen zonder reiskussen.
  2. Uw behandelgebied deppend wassen met schuim van baby shampoo. U kunt dit op 2 manieren doen:
  • in een fles schuim maken en voorzichtig op het transplantatiegebied gieten, 5 minuten laten inwerken en daarna voorzichtig afspoelen met een douchekop (hand ertussen).
  • Schuim maken tussen uw handpalmen, voorzichtig en deppend op het transplantatiegebied aanbrengen, 5 minuten laten inwerken en daarna voorzichtig afspoelen met een douchekop (hand ertussen).
  1. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing. Als u wakker wordt begint u met het sprayen. Dit om de 3 uur herhalen. (hoeft niet ‘s nacht).
  2. Donorgebied 1 x per dag licht masserend wassen met baby shampoo en spoelen met douchekop.

Dag 8 en 9 na de behandeling:

  1. U kunt op uw rug of uw zij slapen zonder reiskussen.
  2. Uw behandelgebied licht masserend wassen met baby shampoo en spoelen met een douchekop.
  3. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing. Als u wakker wordt begint u met het sprayen. Dit om de 3 uur herhalen. (hoeft niet ‘s nacht).
  4. Donorgebied 1 x per dag stevig masserend wassen met baby shampoo en spoelen met douchekop.

Vanaf dag 10 na de behandeling:

  1. U kunt normaal slapen zoals u altijd slaapt.
  2. Uw behandelgebied normaal wassen met uw eigen shampoo en gewoon onder de douche staan.
  3. U hoeft niet meer uw behandelgebied te sprayen met zoutoplossing.
  4. Uw donorgebied normaal wassen met uw eigen shampoo en gewoon onder de douche staan.

Vandaag:

  1. Behandelgebied niet wassen en aanraken.
  2. Donorgebied niet wassen.

 Dag 1 ( morgen) t/m dag 3 na de behandeling:

  1. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing.
  2. Behandelgebied nog niet wassen en aanraken.
  3. Donorgebied 1 x per dag licht masserend wassen met baby shampoo.

Dag 4 t/m dag 7 na de behandeling:

  1. Behandelgebied deppend wassen met schuim van baby shampoo.
  2. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing.
  3. Donorgebied 1 x per dag licht masserend wassen met baby shampoo.

 Dag 8 en 9 na de behandeling:

  1. Behandelgebied licht masserend wassen met baby shampoo en spoelen met een douchekop.
  2. Behandelgebied vochtig sprayen met zoutoplossing.
  3. Donorgebied 1 x per dag stevig masserend wassen met baby shampoo en spoelen met douchekop.

Vanaf dag 10 na de behandeling:

  1. Behandelgebied en donorgebied normaal wassen met uw eigen shampoo en gewoon onder de douche staan.
  2. Behandelgebied hoeft u niet meer te sprayen met zoutoplossing.

Pijnklachten

Pijnklachten na een FUE haartransplantatie komen regelmatig voor, vooral op het donorgebied. Sommige hebben pijn gelijk nadat de verdoving uitgewerkt is (eind van de behandeldag). Soms komt het voor dat de pijnklachten pas na 3 à 4 dagen optreden. De pijnklachten kunnen tussen één tot drie weken in wisselende mate aanwezig zijn. De pijnklachten kunnen ‘s nachts erger zijn, dit in verband met druk op het achterhoofd bij het liggen.

Wat te doen bij pijnklachten?

  1. Paracetamol: neem 1000mg Paracetamol in (2 tabletten van 500mg)tabletten.

Dit zo nodig om de 4 uur herhalen.

  1. Advil: helpt Paracetamol onvoldoende dan kunt u een sterkere pijnstiller gebruiken zoals Advil 1 tablet om de 8 uur (verkrijgbaar zonder recept).
  2. Naproxen: helpen de bovenstaande onvoldoende? Neem dan gerust contact op. Dan zullen we u een recept sturen voor Naproxen. U mag dan om de 6 uur 500mg Naproxen innemen.

→ De pijnklachten kunnen in enkele gevallen wat langer aanhouden, vooral met grotere behandelingen. Dit komt ook vaker voor bij cliënten die gewend zijn op hun rug te slapen waardoor het donorgebied meer belast wordt.

Indien de pijnklachten niet afnemen na het volgen van de bovengenoemde adviezen of langer duren dan 2 weken, neemt u dan contact op met ons.

 TELEFOONNUMMERS FB Clinic

  1. Whatsapp: +31 6 21328183
  2. Direct nummer arts (drs. F. Biparvar): +31 6 19017026

 * Laat u een voicemailbericht achter met uw naam en telefoonnummer in geval

  er niet wordt opgenomen, zodat wij u terug kunnen bellen.

 

Jeukklachten

Jeukklachten na een FUE haartransplantatie komen regelmatig voor, vooral op het donorgebied, maar ook op het behandelgebied. Het hoort bij het genezingsproces. Soms komt het voor dat de jeukklachten pas na 3 à 4 dagen optreden. De jeukklachten kunnen tussen één tot drie weken op wisselende mate aanwezig zijn. De jeukklachten kunnen zoals pijnklachten ‘s nachts erger zijn, dit in verband met druk op achterhoofd bij het liggen.

Wat te doen bij jeukklachten?

Bij jeukklachten kunt u Cicaplast gebruiken. U kunt Cicaplast 5-7 dagen na uw behandeling zowel op uw behandelgebied als uw donorgebied gebruiken.

Cicaplast zorgt voor een betere en snellere verloop van uw genezing.(Cicaplast is verkrijgbaar bij drogist of apotheek, ook online te bestellen).

Zwelling rond ogen

U kunt 2-3 dagen na uw behandeling zwelling rond uw ogen krijgen in verband met opgespoten vocht en verdoving in het behandelgebied. Dit zal vanzelf verdwijnen, maximaal 7 dagen na de behandeling.

Wat te doen om de zwelling rond uw ogen zoveel mogelijk te voorkomen?

 Eerste 2 dagen na uw behandeling:

  1. Uw hoofd zoveel mogelijk rechtop of het liefst achterover houden.
  2. Niet bukken, buigen.
  3. Uw voorhoofd 2 x per dag stevig masseren vanaf de neusbrug, boven langs de wenkbrauwen naar de slapen.

Minoxidil is een goedgekeurd middel tegen haaruitval in de vorm van lotion of schuim. Minoxidil bevordert de doorbloeding en heeft een positief effect op het groeien van de geïmplanteerde haren. Daarnaast kan Minoxidil de haren in het transplantatiegebied gedeeltelijk beschermen tegen overmatige uitval na de behandeling (shedding of shock loss).

  1. Wij adviseren 10 dagen na de behandeling te starten met het gebruik van Minoxidil lotion of schuim (2% voor vrouwen en 5% voor mannen, 2 x per dag) op het behandelgebied.
  2. Minimaal 3 maanden na uw behandeling doorgaan met het gebruik van Minoxidil.
  3. U mag doorgaan met het gebruik van Minoxidil voor langere periode om het uitval van uw originele haren uit te stellen.
  4. Uitval van uw bestaande haren zal wel verder gaan als u stopt met Minoxidil, maar de  getransplanteerde haren zullen blijven groeien.
  5. U kunt Minoxidil online bestellen tegen een relatief goede prijs.

Wat mag u niet doen na uw behandeling?

  1. Minimaal 4 weken de directe zon, zonnebank, extreme hitte (o.a. de sauna) vermijden.
  2. Minimaal 4 weken niet zwemmen in een zwembad, in verband met chloor, of zeewater, vanwege een te hoog zoutgehalte en blootstelling aan de directe zon.
  3. Vanaf 2 weken na uw behandeling zonnecrème gebruiken op uw behandelgebied (factor 30 geeft voldoende bescherming tegen UV straling) indien u de zon niet kunt vermijden
  4. Minimaal 3 weken uw haar niet verven en geen andere chemische middelen op het behandelgebied gebruiken.
  5. Minimaal 3 weken uw haar op het behandelgebied niet knippen, het donorgebied mag na een week wel geknipt worden.
  6. Minimaal 2 weken geen contactsporten of zwaar fitnessen.
  7. Vanaf de 2e week na uw behandeling mag u wel uw normale dagelijkse activiteiten oppakken en licht sporten.
  8. Vanaf de 3e dag na uw behandeling mag u voorzichtig een pet dragen indien u naar buiten gaat.

Wanneer een controle afspraak plannen?

Neemt u 12 maanden na uw behandeling contact met ons op voor het inplannen van een controle afspraak via onze mobiele nummer 06-21328183 of via onze e-mail.

**Uw controleafspraak is ook mede belangrijk in verband met de door ons gegeven garantie op uw behandeling.

Wanneer direct contact opnemen met FB Clinic?

Neemt u telefonisch contact op met FB Hair Clinic in geval van:

  1. Hevige pijn die niet te stillen is met paracetamol of Advil.
  1. Bloedingen (eerst 10 minuten afdrukken met gaasje).
  2. Ontstekingen met pusvorming.
  3. Algeheel ziek gevoel met koorts.

TELEFOONNUMMERS FB Clinic

  1. Whatsapp: +31 6 21328183
  2. Direct nummer arts (drs. F. Biparvar): +31 6 19017026

 * Laat u een voicemailbericht achter met uw naam en telefoonnummer in geval er niet wordt opgenomen, zodat wij u terug kunnen bellen.

Heeft u vragen na het doornemen van de instructie?

Of stuur een e-mail

Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Weergaven: 1444