Haartransplantatie methodes

Er bestaan inmiddels meerdere haartransplantatie methodes. U heeft vast wel eens gehoord van FUE haartransplantatie, FUT haartransplantatie en de stamcel haartransplantatie methode? Wat zijn nu de normale haartransplantatie methoden? Wat is een stamcel haartransplantatie? Wat zijn de voor- en nadelen van de zogenaamde stamcel haartransplantatie methode? En is het de meerkosten waard? Dit wordt uitgelegd in dit artikel.

De ‘normale’ haartransplantatie methode

Wanneer er wordt gesproken van een normale haartransplantatie methode, wordt meestal bedoeld dat de FUE haartransplantatie methode of FUT haartransplantatie methode wordt uitgevoerd. De FUT haartransplantatie methode bestaat al enkele tientallen jaren. De FUE haartransplantatie methode wordt nu zo’n 15 jaar uitgevoerd. Bij de FUT haartransplantatie wordt er een stripje huid uit het achterhoofd verwijderd. Deze wordt verdeeld in grafts, welke vervolgens ingepland kunnen worden. De FUE haartransplantatie methode daarentegen haalt de grafts weg uit het achterhoofd met een heel dun naaldje of boortje. Omdat dit verdeeld over het achterhoofd wordt gedaan, zijn er achteraf niet of nauwelijks littekentjes zichtbaar. Dit in tegenstelling tot de FUT haartransplantatie, waarbij altijd het zogenaamde FUT litteken achter blijft. Dit is één van de voornaamste redenen waarom de FUT haartransplantatie steeds minder wordt uitgevoerd.

Wat is een stamcel haartransplantatie?

Er worden verschillende termen gebruik voor de stamcel haartransplantatie behandeling. Dit zijn onder andere:

  • Haarstamcel transplantatie methode.
  • Stamcel haartransplantatie methode.
  • Haar klonen, al wordt deze term steeds minder gebruikt.

Bij een stamcel haartransplantatie zouden er haren uit het achterhoofd worden verwijderd, door haren te splitsen. Hierdoor groeit er haar terug aan de achterkant van het hoofd ( een deel van haarzakje die achter is gebleven door haren te splitsen) en op de plek waar de haar geïmplanteerd wordt. Het blijkt dat hier veel ophef over is. Veel mensen beweren dat dit niet kan. Of dit daadwerkelijk zo is, is onduidelijk. Er is geen uitsluitend bewijs dat haren gekloond worden op deze manier.

Voordelen en nadelen van een stamcel haartransplantatie

Wanneer we de kliniek mogen geloven die deze haartransplantatie methode heeft ontwikkeld, is een groot voordeel van de stamcel haartransplantatie methode dat er geen zichtbare littekens achter zullen blijven.

De reden hiervan zou zijn dat er een dunnere naald of boortje wordt gebruikt. In werkelijkheid zal het litteken kleiner zijn, maar waar iets weg wordt gehaald, zal altijd een klein littekentje achter blijven.

De belangrijkste voordelen van de haarstamcel transplantatie methode zouden zijn dat deze methode geen littekens achter zouden laten en dat het donorgebied ongemoeid blijft.

Een nadeel van de stamcel haartransplantatie methode is dat met deze methode veel minder volume (haardichtheid) kan worden bereikt dan de ‘normale’ FUE haartransplantatie methode. Hierdoor zijn er meerdere haartransplantaties nodig. Daarnaast zijn de kosten van de haarstamcel transplantatie methode gemiddeld twee tot drie keer zo hoog.

Voor welke haartransplantatie methode kiest u?

Als u de voor- en nadelen van de verschillende haartransplantatie methodes tegen elkaar afweegt, is het belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt. Heeft u nog vragen over de stamcel haartransplantatie methode of FUE haartransplantatie methode? We staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Bezoeken: 2707

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld