Veelgestelde vragen over FUE haartransplantatie

Veelgestelde vragen over FUE haartransplantatie

Kunnen we u verder helpen? Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over de FUE haartransplantatie. De vragen hebben korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? U kunt ons via e-mail, WhatsApp of het online contactformulier uw vraag stellen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord op de gestelde vraag.

1. Wat is FUE haartransplantatie?

De FUE haartransplantatie behoort tot de modernste manieren om haar te transplanteren. Een behandeling biedt een blijvende natuurlijke oplossing bij haaruitval en kaalheid. FUE is de afkorting van Folliculaire Unit Extractie. Bij een FUE haartransplantatie worden haarzakjes, grafts, een voor een geoogst en in de transplantatiegebieden aangebracht. De FUE haartransplantatie laat geen zichtbare littekens achter.

2. Hoe wordt de FUE haartransplantatie uitgevoerd?

Tijdens het intakegesprek bij de behandelend arts wordt de FUE haartransplantatie toegelicht. Het donorgebied wordt kort geschoren. Doorgaans wordt gebruik gemaakt van de haarkrans als donorgebied, vrouwen en mannen met langer haar kunnen voor een zogenaamde haarsparende FUE haartransplantatie kiezen. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van een plaatselijke verdoving. Haarzakjes, grafts, worden een voor een uit het donorgebied geoogst, dit gebeurt met een holle naald. Na het oogsten worden de grafts op kwaliteit gecontroleerd en worden ze een voor een in de transplantatiegebieden geplaatst.

3. Kom ik in aanmerking voor een FUE haartransplantatie?

Bijna alle mannen en vrouwen komen in aanmerking voor een FUE haartransplantatie. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bekijkt een ervaren specialist of een haartransplantatie in uw situatie zinvol is en of uw verwachtingen vervuld kunnen worden. U dient over voldoende donormateriaal te beschikken en daarnaast is de oorzaak van uw haarverlies ook van belang. Op het moment dat u niet voor een haartransplantatie in aanmerking komt, zal de specialist u adviseren over andere behandelingen die u een oplossing kunnen bieden bij haaruitval.

4. Wat kan ik verwachten de eerste dagen na de FUE haartransplantatie?

Na afloop van de haartransplantatie mag u de FB Clinic verlaten om thuis verder te herstellen. Doe het de eerste dagen rustig aan, zodat uw hoofdhuid te kans krijgt om bij te komen van de ingreep. Uw huid is na de behandeling rood en kan licht gezwollen zijn. Beide verschijnselen verdwijnen in de weken na de transplantatie. In het transplantatiegebied kunnen korstjes ontstaan die vrij snel na de behandeling kunnen gaan jeuken. Het is belangrijk om krabben en hardhandig wrijven tot een absoluut minimum te beperken. De herstelperiode verloopt bij iedereen anders en duurt soms langer of korter.

5. Hoe is het resultaat van een FUE haartransplantatie?

De beste resultaten van een haartransplantatie worden bereikt door de adviezen van de specialist op te volgen. U krijgt tips en verzorgingsadviezen tijdens het adviesgesprek en voor als u de kliniek verlaat na afloop van de ingreep. Haartransplantatie is een ingrijpende behandeling, waarvan uw huid tijd nodig heeft om zichzelf te herstellen. Zo’n twee tot vier weken na de ingreep vallen de getransplanteerde haren uit. De eerste haren beginnen drie tot vier maanden na de behandeling weer te groeien. Het duurt zo’n negen tot twaalf maanden voordat het eindresultaat zichtbaar is.

6. Is een FUE haartransplantatie pijnlijk?

De behandeling gebeurt met behulp van een plaatselijke verdoving. Zowel het donor- als het transplantatiegebied wordt verdoofd, waarna u in principe geen pijn voelt. Bij uitgebreide en complexe haartransplantaties wordt soms bijverdoofd. De behandelend haartransplantatie specialist vertelt u tijdens de behandeling wat er wordt gedaan. Na het verdoven van de hoofdhuid kunt u een strak gevoel ervaren. Het gevoel van pijn en een strakke huid is voor iedereen anders. Uw individuele pijngrens kan het gevoel anders maken. Eventuele napijn na de behandeling kan behandeld worden door het nemen van een pijnstiller als Paracetamol.

7. Welke voordelen heeft een FUE haartransplantatie?

Een goed uitgevoerde FUE haartransplantatie geeft uw leven lang resultaat. De getransplanteerde haarzakjes blijven voor de rest van uw leven haren produceren. FUE is een behandeling die nauwelijks zichtbare littekens achterlaat en waarbij een snel herstel verwacht mag worden. Er wordt niet gesneden en/of gehecht in uw hoofdhuid, waardoor een behandeling ook niet als echt pijnlijk wordt ervaren. De behandeltechniek kan bij zowel mannen als vrouwen worden toegepast.

8. Wat zijn de nadelen van een FUE haartransplantatie?

De behandelduur van een haartransplantatie is lang en hangt onder meer af van het aantal grafts dat op een dag getransplanteerd kan worden. Het is bovendien een kostbare ingreep, waarvan je goede resultaten mag verwachten. Niet iedereen is na afloop tevreden met het resultaat. Vaak komt dit door een foutief verwachtingspatroon of het ontstaan van complicaties die een slechte invloed hebben op het herstel.

9. Wanneer kan ik weer aan het werk na een FUE haartransplantatie?

Afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u verricht, wordt geadviseerd om een tot twee weken na de behandeling rustig aan te doen. Gewone alledaagse werkzaamheden kunnen twee tot drie dagen na de haartransplantatie hervat worden. Zwaar lichamelijk werk dient uitgesteld te worden tot de zwellingen en verkleuring van de hoofdhuid is genezen. U kunt advies vragen aan de haartransplantatie specialist wanneer u in uw geval weer aan het werk kunt gaan.

10. Hoe lang duurt een FUE haartransplantatie?

De FUE haartransplantatie is zowel ingrijpend als arbeidsintensief. De exacte behandelduur is mede afhankelijk van het aantal grafts dat getransplanteerd wordt. Gemiddeld duurt een ingreep 6 tot 8 uur. U bent een volledige dag onder behandeling. Complexe en uitgebreide haartransplantaties waarbij meer dan 1.500 tot 1.750 grafts getransplanteerd worden, worden geregeld over twee sessies verdeelt. Zo kan een totaal van ruim 3.500 grafts getransplanteerd worden.

11. Zijn er alternatieve behandelingen voor een FUE haartransplantatie?

Behandelingen die haaruitval en kaalheid verminderen, worden tegenwoordig in diverse vormen aangeboden. Van een haargroeimiddel tot het dragen van een haarwerk. U kiest de oplossing waar u zichzelf het beste bij voelt. Als u (nog) niet toe bent aan een FUE haartransplantatie of als u niet voor de behandeling in aanmerking komt, kunt u zich door een ervaren specialist laten informeren over mogelijke alternatieve behandelingen. Zoekt u een blijvende oplossing voor uw haaruitval? Dan is een FUE haartransplantatie de beste behandelmogelijkheid.

12. Wat kost een FUE haartransplantatie?

De kosten voor een FUE haartransplantatie zijn per haartransplantatie kliniek verschillend. Het is eenvoudig om de tarieven met elkaar te vergelijken en zo op de kostprijs te besparen. FB Clinic hanteert uiterst klantvriendelijke tarieven. Een FUE-haartransplantatie waarbij 500 grafts worden getransplanteerd kost € 1.495 en een meer uitgebreide haartransplantatie van 2.000 grafts kost € 4.525. Toegankelijke prijzen waardoor de behandeling voor een bredere doelgroep bereikbaar en betaalbaar wordt.

13. Worden haartransplantatie kosten vergoed door zorgverzekeraars?

Een haartransplantatie wordt vaak uit cosmetisch oogpunt ondergaan. Hiervoor wordt door verzekeraars geen vergoeding geven. Slechts in uitzonderlijke gevallen waarbij aantoonbaar sprake is van haaruitval door ziekte, medische behandelingen en/of een ongeluk kan een verzekeraar een (gedeeltelijke) kostenvergoeding geven. De basisverzekering geeft geen mogelijkheden, u heeft een aanvullende verzekering nodig. Vergoedingsmogelijkheden en bedragen verschillen per verzekeraar.

14. Kan ik de kosten van de FUE haartransplantatie in termijnen betalen?

Een haartransplantatie is een behoorlijk kostbare ingreep, waarbij in de meeste gevallen uw zorgverzekeraar niet tussenkomt in de kosten. Heeft u het benodigde bedrag niet in een keer beschikbaar? Of kunt/wilt u de kosten van uw haartransplantatie liever niet in 1 keer betalen? FB Clinic is een samenwerkingsverband aangegaan met Cosmetic Finance. Cosmetic Finance maakt het mogelijk om uw behandeling in termijnen te betalen.

15. Welke risico’s heeft een FUE haartransplantatie?

Iedere behandeling heeft een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Dat geldt ook voor de FUE haartransplantatie die doorgaans zonder problemen verloopt. Om de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk te houden, is het belangrijk om te tips van de specialist op te volgen. Hierdoor vermijdt u mogelijke nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing en daardoor littekens. In enkele gevallen doet zich een allergische reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen voor.

16. Hoe kan ik me voorbereiden op de FUE haartransplantatie?

Probeer de nacht voor de geplande FUE haartransplantatie goed te slapen. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. U kunt ’s ochtends voor de behandeling gewoon ontbijten, zoals u dat gewend bent. Meld uzelf op tijd aan bij de kliniek, zodat de voorbereidingen voor de behandeling genomen kunnen worden. Blijf rustig en neem ontspannen plaats in de behandelstoel. De behandelend specialist praat u door de verschillende stappen van de behandeling en u heeft de tijd om wat te internetten en/of televisie te kijken.

17. Zijn de resultaten van een haartransplantatie echt blijvend?

Ja, de haarzakjes die getransplanteerd worden, blijven uw leven lang haren produceren. Dit komt doordat de grafts die uit het donorgebied komen een andere structuur hebben dan de overige haren op uw hoofd. Hierdoor zijn onder meer niet gevoelig voor het mannelijke DHT-hormoon dat Alopecia androgenetica veroorzaakt. Uiteraard kan uw haar wel wat dunner worden met het verstrijken van de jaren.

18. Wanneer mag ik weer sporten na een FUE behandeling?

Net zoals voor zware lichamelijke arbeid geldt dat u de eerste tien tot veertien dagen na de haartransplantatie intensief sporten uitstelt. Zweten en lichamelijk contact kunnen een negatieve invloed hebben op het herstel van de hoofdhuid. Ook een bezoek aan de sauna en het zwembad stelt u beter even uit

Bezoeken: 682