De specialist in verbeteren hazenlip- schisis litteken en schisis lip

Verbeteren hazenlip litteken

Verbeteren hazenlip litteken met snortransplantatie en Fillers

FB Clinic is de specialist in het verbeteren van hazenlip- schisis litteken. Wij zijn  zeer vooruitstrevend in het verfijnen en bijhouden van nieuwe ontwikkelingen en technieken die de cosmetische resultaten van een Schisis litteken en Schisis lip aanzienlijk verbeteren.

”Schisis litteken”

Het is van belang dat u zich bewust bent van de ervaringen en expertise van uw behandelend arts. Laat u zo goed mogelijk informeren. Mocht u toch een ongewenst resultaat bereikt hebben na het ondergaan van de Schisis operaties in het verleden, kunnen wij u verder adviseren en indien gewenst uw litteken, te dunne en asymmetrische lippen behandelen met onze speciale technieken.

Wat is Schisis- Hazenlip?

Schisis is de medische term voor een aantal verschillende afwijkingen die een kind bij de geboorte kan hebben. Het is een Grieks woord en betekent spleet of splijting. Of misschien ken je het woord ‘schisma’. Dit betekent scheuring.
Schisis komt in verschillende vormen voor. Aan de buitenkant zie je vaak een gespleten lip, maar schisis is meestal veel meer. En zélfs kun je een schisis hebben zonder dat je lip gespleten is.

Herstellen ”Schisis litteken”

Een ”Schisis litteken” op het snorgebied en lippen (littekens die ontstaan na verschillende Schisis operaties) kan worden gecorrigeerd met een snortransplantatie, opvullen met injectables of beide technieken.

FUE snorhaar transplantatie op schisis litteken

Met een ”FUE snorhaar transplantatie” methode kunnen de haarzakjes van het baardgebied of achterkant van het hoofd verplaatst worden naar het schisis litteken op het snorgebied. Zo kan dit litteken gedeeltelijk of geheel bedekt worden met het eigen baard of hoofdhaar.

De mate van doorbloeding van littekenweefsel is aanzienlijk minder dan de normale huid. Ook heeft het littekenweefsel een andere structuur dan de gezonde huid.

Om deze redenen is het succes van de haartransplantatie op het schisis litteken iets minder dan op een normale huid.

”Schisis lip” opvullen met injectables

Ook een te dunne of asymmetrische Schisis lip kan worden verbeterd door het toepassen van een behandeling met Hyaluronzuur filler.

Onze specialist doet natuurlijk zijn best om het litteken, veel te dunne of asymmetrische lippen zo veel mogelijk te corrigeren en minder te laten opvallen, maar helemaal onzichtbaar zal het nooit worden.

Waarom wordt een Schisis eigenlijk vaak Hazenlip genoemd?

Hazen zijn knaagdieren. En knaagdieren hebben van nature een gespleten lip. Deze lijkt op de gespleten lip bij een schisis.

Hoeveel mensen met Schisis zijn er?

Als je om je heen kijkt zie je maar weinig mensen met een schisis. Toch ben je niet de enige. Gemiddeld zijn er van de 1000 pasgeboren baby’s ongeveer twee met een schisis.

Wat zijn de oorzaken van Schisis?

Hieronder worden een aantal oorzaken van Schisis genoemd:

  • Erfelijke factoren: Men denkt dat erfelijke factoren de belangrijkste rol spelen bij het ontstaan van een Schisis.
  • Oorzaken buitenaf: Het kan ook zijn dat oorzaken van buitenaf – tijdens de gevoelige periode van de zesde tot en met de twaalfde week van de zwangerschap – van invloed zijn geweest op het ontstaan van een schisis.Bij oorzaken van buitenaf moet je denken aan infectieziekten als rode hond, sommige medicijnen en röntgenstralen.
  • Onbekend: De bovengenoemde oorzaken kunnen een rol spelen bij het ontstaan van een schisis, maar hoe het precies komt kan men eigenlijk niet zeggen.

Schisis na de verschillende operaties

Het kan zijn dat je de Schisis na de eerste paar operaties bijna niet meer ziet, maar meestal is het nog te zien of te horen dat je een Schisis hebt gehad na je verschillende operaties.

Het sluiten van de lipspleet laat altijd een litteken na. Soms kan het zijn dat je bovenlip er niet zo mooi uit ziet. Hierdoor kun je je wel eens onzeker voelen over je uiterlijk.

Tips om het litteken van een Schisis wat minder te laten opvallen

Een paar tips om het litteken van een Schisis wat minder te laten opvallen:

  • Jongens kunnen een snor laten staan. Maar dit camoufleert het litteken niet altijd. Vaak groeit de snor om het litteken heen en er niet overheen.
  • Zowel meisjes als jongens kunnen het litteken camoufleren met opmaaktechnieken.

”Schisis littekens” opvullen met injectables

Schisis littekens kunnen worden verbeterd door het toepassen van een behandeling met injectables (Hyaluronzuur fillers). Het litteken weefsel kan door Hyaluronzuur versoepelen.

Wordt een schisis litteken behandeling door de verzekering vergoed ?

Wij raden u aan bij uw verzekeraar na te vragen of de behandeling voor u wordt vergoed.

Wilt u meer weten over een Schisis littekens en Schisis lip?

Wilt u meer weten over de behandeling die het beste bij u past of over de kosten hiervan? Neem dan gerust contact op met ons voor het maken van een geheel vrijblijvend consult of adviesgesprek bij onze specialist.
De specialist zal de tijd nemen om met je te praten, je zo goed mogelijk voor te lichten en de mogelijkheden in jouw specifieke situatie met jou te bespreken.

In dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken. Daarnaast krijgt u de informatie over de behandeling, kosten en het te bereiken resultaat.

Weergaven: 1924