verschillen tussen haartransplantatie technieken

Verschillende haartransplantatie technieken

Er bestaan verschillende soorten haartransplantatie technieken, welke ieder zo zijn voor- en nadelen heeft. In dit artikel worden de volgende technieken voor haartransplantatie besproken:

  • FUE haartransplantatie
  • Saffier haartransplantatie
  • DHI haartransplantatie
  • FUT haartransplantatie

Tegenwoordig wordt de FUE haartransplantatie (Follicle Unit Extraction) het vaakst uitgevoerd. Hiervoor was de meest uitgevoerde haartransplantatie techniek de FUT methode. Er zijn verschillende redenen voor deze omslag. Bij de FUT haartransplantatie ontstaat namelijk een litteken aan de achterzijde van het hoofd. Veel mensen ervaren dit als erg storend.

FUE haartransplantatie methode

De FUE haartransplantatie methode is tegenwoordig dus de meest uitgevoerde haartransplantatie techniek. Deze FUE techniek is afgelopen 20 jaar verder ontwikkeld. Ongeveer 30 jaar geleden was de meest uitgevoerde methode de FUT methode. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig haarklinieken die de FUT behandeling toepassen. Volgens veel specialisten op het gebied van haartransplantatie is de FUT haartransplantatie methode achterhaald en zou deze niet meer hoeven worden toegepast.
FB Clinic is gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie behandeling. Bij deze methode worden de grafts of haren één voor één uit het donorgebied verwijderd. Onze haartransplantatie arts heeft inmiddels al duizenden FUE haartransplantaties uitgevoerd. Zij is daarom in Nederland de meest ervaren arts, die de FUE haartransplantatie techniek toepast.

FUE Saffier haartransplantatie

FUE Saffier haartransplantatie is eigenlijk een FUE techniek haarimplantatie waarbij Saffier mesjes worden gebruikt in plaatst van reguliere mesjes. Deze mesjes zijn gemaakt van een soort kristal. Daarom zijn Saffier mesjes harder en scherper dan standaard mesjes die gebruikt worden bij een klassieke FUE haartransplantatie. ”Er is geen verschil tussen resultaten en de kwaliteit van beide technieken”.

DHI haartransplantatie

Bij DHI haartransplantatie worden de grafts of haarzakjes direct in het behandelgebied geïmplanteerd met een pen die Implanter wordt genoemd. Deze methode wordt ook Direct Haar Implantatie (DHI) genoemd. DHI techniek is ook een soort FUE haartransplantatie en heeft geen voorkeur boven de klassieke methode.

FUT haartransplantatie methode

Er zijn nog maar weinig klinieken die de FUT haartransplantatie methode uitvoeren. De FUT haartransplantatie behandeling is inmiddels volgens vele kenners een achterhaalde haartransplantatie techniek. Er bestaan inmiddels betere haartransplantatie technieken, zoals de FUE methode.
Bij een FUT haartransplantatie wordt er een strip met huid uit het donorgebied verwijderd. Deze strip met huid wordt onderverdeeld in grafts, welke vervolgens in de geopende haarkanaaltjes geplaatst worden. Het achterhoofd wordt vervolgens gehecht, maar er blijft altijd een behoorlijk ontsierend litteken achter. Om deze reden gaat de voorkeur van veel mensen uit naar de FUE methode.

Kiezen tussen de verschillende haartransplantatie technieken

We raden u aan altijd eerst goed in te lezen op de verschillende haartransplantatie technieken. Door u goed te laten informeren, kunt u achterhalen welke van de bovengenoemde methodes uw voorkeur heeft.
Wanneer u vragen heeft over de verschillende soorten haarimplantatie, kunt u hier ook vragen over stellen tijdens een gratis en vrijblijvend consult in onze kliniek. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt uw haarsituatie beoordeeld. Daarnaast worden uw wensen en verwachtingen besproken. U kunt tijdens dit gesprek bovendien ook een offerte op maat ontvangen, waarbij diverse mogelijkheden worden besproken om het bedrag te voldoen.

Andere mensen zijn ook geïnteresseerd in:

Herstel onnatuurlijke haartransplantatie
Haartransplantatie bij littekens
Haartransplantatie korting
Oplossing voor een groot voorhoofd bij jonge vrouwen en mannen

Weergaven: 103