Oorzaken dunne wenkbrauwen

Oorzaken van dunne wenkbrauwen of ontbreken van wenkbrauwen

Het ontbreken van wenkbrauwen of permanent verlies van de wenkbrauwharen kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken zoals:

 

Uiterlijk kenmerk: dunne wenkbrauwen kunnen een uiterlijk kenmerk zijn
Te lang en te vaak epileren van wenkbrauwharen: door het jarenlang en te vaak epileren van wenkbrauwharen produceren wenkbrauw haarzakjes op een gegeven moment geen wenkbrauwharen meer.
Ongeluk, operatie: het permanent verlies van de wenkbrauwharen kan het gevolg zijn van een ongeluk (auto ongeluk, verbranding etc) of een operatie.
Chemotherapie: de wenkbrauwharen kunnen te gevolge van chemotherapie uitvallen en niet meer terug groeien.
Auto-immuun ziekten: aandoeningen waarbij het lichaam zijn eigen haarwortels aanvalt (Alopecia Areata en alopecia totalis).
Hormonale aandoeningen: zoals aandoeningen van schildklier, hormonale wisselingen tijdens zwangerschap, het gebruik van de pil.
Huidaandoeningen: zoals psoriasis, eczeem, sommige vormen van schimmelinfecties.
Bijwerkingen van  medicatie.
Chemotherapie of bestraling.
Littekens: ten gevolge van ongevallen of brandwonden.
Obsessief uittrekken: dit is een psychisch probleem en wordt trichotillomanie genoemd

Wilt u meer weten over wenkbrauwtransplantatie?

Wilt u meer weten over wenkbrauwtransplantatie en wat voor u de mogelijkheden zijn en wat uw behandeling zal kosten? Neem dan gerust contact op voor het maken van een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van een advies op maat te voorzien. In dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken en krijgt u informatie over de behandeling, kosten en het te bereiken resultaat.

Weergaven: 479