Haartransplantatie bij vrouwen FAQ

Haartransplantatie bij vrouwen FAQ

Kunnen we u helpen? Op deze pagina vindt u een overzicht van veel gestelde vragen over een haartransplantatie bij vrouwen. De vragen hebben korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? U kunt ons via e-mail, WhatsApp of het online contactformulier uw vraag stellen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord op de gestelde vraag.

1. Werkt een haartransplantatie bij vrouwen?

Vrouwen worden net als mannen met ongewenste haaruitval geconfronteerd. Soms kan een FUE haartransplantatie een goede behandelmethode zijn, soms ook niet. Een ervaren haartransplantatie specialist kan bepalen of in uw specifieke situatie een ingreep tot het gewenste resultaat leidt.

2. Hoe wordt een haartransplantatie bij vrouwen uitgevoerd?

De professionele haarchirurg van FB Clinic past de haarsparende FUE haartransplantatie bij vrouwen met haaruitval toe. Hiervoor worden haarzakjes uit het donorgebied geoogst. Dit is doorgaans aan de achterzijde van het hoofd in de haarkrans. Een gemiddeld haarzakje bevat telkens 1 tot 4 haren. Na het oogsten worden de haarzakjes gecontroleerd en geprepareerd zodat ze in het transplantatie gebied geplaatst kunnen worden.

3. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie bij vrouwen?

Niet iedere vorm van overmatige haaruitval kan met een haartransplantatie succesvol behandeld worden. Uw geschiktheid kan door een haartransplantatie arts besproken worden tijdens een adviesgesprek bij FB Clinic. Naast de eventuele oorzaak van het haarverlies wordt gekeken naar uw huidige gezondheidstoestand, de mate waarin de haaruitval is gevorderd, uw medische gegevens en eventueel medicijn gebruik.

4. Wat kan ik verwachten kort na de haartransplantatie bij vrouwen?

Na de haartransplantatie kan de behandelde hoofdhuid rood zijn en wat zwellingen vertonen. De snelheid waarmee deze verschijnselen verdwijnen verschilt per persoon. Eventuele kleine wondjes genezen vrij snel. De FUE haartransplantatie bij vrouwen laat geen zichtbare lichttekens achter. Als gevolg van het herstel van uw huid kunnen korstjes en jeuk optreden. Laat de korstjes zitten en probeer ondanks de jeuk niet aan de huid te krabben. Te hard krabben kan wondjes veroorzaken. Wondjes kunnen littekens achterlaten. Geef uw huid de tijd om optimaal te herstellen.

5. Welke resultaten worden bereikt met een haartransplantatie bij vrouwen?

Haartransplantaties bij vrouwen hebben niet gelijk resultaat. Vooraleer het eindresultaat van de behandeling wordt bereikt zijn er negen tot twaalf maanden verstreken. Kort na de ingreep, twee tot vier weken, zullen de getransplanteerde haren uitvallen. Pas na twee tot drie maanden begint uw  haar opnieuw te groeien. Een haartransplantatie is een langdurige behandeling, waarbij uw geduld op de proef gesteld wordt.

6. Verschilt een haartransplantatie bij vrouwen van een ingreep bij mannen?

Grote verschillen in de behandeling bij vrouwen en mannen zijn er niet. De meeste vrouwen ondergaan een haarsparende FUE haartransplantatie, mannen een gewone FUE behandeling. Dit houdt in dat bij vrouwen niet al het haar wordt kortgeschoren, maar slechts een klein gedeelte in het donorgebied. Na afloop van de ingreep valt het omliggende haar over het donorgebied en is het niet zichtbaar dat het haar is gemillimeterd. De haarsparende haartransplantatie is daarmee een intensieve ingreep, waarbij op een dag minder grafts getransplanteerd kunnen worden dan bij een standaard FUE haartransplantatie. De kostprijs ligt mede daarom iets anders.

7. Kan ik het resultaat beïnvloeden?

Uw lichaam heeft na een intensieve haartransplantatie tijd nodig om te herstellen. Dat geldt zowel voor de behandelde huid als voor de getransplanteerde haarzakjes. Voor een snel herstel en een mooi resultaat volgt u de adviezen van de behandelend specialist op. Stop ruim voor de haartransplantatie met roken en beperk het gebruik van alcohol tot een absoluut minimum. Roken heeft een negatieve invloed op de bloedcirculatie en de doorbloeding van de huid. Intensief sporten, sauna bezoek en zwemmen doet u het beste niet de eerste twee weken na de ingreep. Lichte huishoudelijke werkzaamheden kunt u in de dagen na de haartransplantatie voorzichtig hervatten. Voor een goed resultaat vermijdt u blootstelling van de huid aan het zonlicht en zonnebank minimaal twee weken.

8. Is een haartransplantatie bij vrouwen pijnlijk?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij zowel het donorgebied als het transplantatie gebied plaatselijk wordt verdoofd. Van het oogsten van de haarzakjes en het plaatsen in de kale plekken voelt u nauwelijks iets. Heeft u een lage pijngrens of ziet u erg op tegen de ingreep? Met behulp van een kalmerend middel zit u zo ontspannen mogelijk in de behandelkamer. Op het moment dat de behandeling is afgerond en de verdovingen zijn uitgewerkt kunt u last krijgen van napijn. Deze pijn kan bestreden worden met een standaard pijnstiller.

9. Welke voor- en nadelen heeft een haartransplantatie bij vrouwen?

Door toepassing van de innovatieve FUE techniek, waarbij de grafts met een holle naald een voor een uit het donorgebied worden geoogst, blijven er geen zichtbare littekens. Bij de meeste vrouwen verloopt zowel de behandeling als de herstelperiode voorspoedig. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend. Daar staat tegenover dat een haarsparende FUE haartransplantatie een kostbare ingreep is. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten alleen in uitzonderlijke gevallen. Dit maakt de beslissing om een behandeling te ondergaan er niet makkelijker op. Ondanks het feit dat uitstekende resultaten bereikt worden, zal uw haardos niet meer zo dik worden als dat eerder het geval was.

10. Wanneer kan een haartransplantatie bij vrouwen niet worden uitgevoerd?

Niet iedere vrouw is geschikt voor een intensieve behandeling als een haartransplantatie. In sommige gevallen kan een ervaren haarchirurg u een andere behandeling voorstellen. Dit kan gebeuren als uw haaruitval het gevolg is van een onderliggende ziekte, een medische behandeling of medicijngebruik. Ook als de haaruitval te ver gevorderd is en u over onvoldoende donormateriaal beschikt zal een arts u een alternatieve behandeling adviseren.

11. Wat kost een haartransplantatie bij vrouwen?

FB Clinic biedt kwalitatief hoogwaardige haarsparende FUE haartransplantaties aan voor competitieve prijzen. Iedere situatie is uniek. De individuele kosten zijn afhankelijk van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt. Een haartransplantatie voor vrouwen (haarsparend), waarbij 500 haarzakjes geïmplanteerd worden kost € 1.695. Deze kosten lopen op tot € 3.395 bij een haartransplantatie van 1.250 grafts.

12. Worden de kosten voor een haartransplantatie bij vrouwen vergoed?

Cosmetische behandelingen worden door zorgverzekeraars helaas alleen in zeldzame gevallen vergoed. Een haarsparende FUE haartransplantatie wordt gezien als een cosmetische ingreep. Haartransplantaties die om een medische reden worden uitgevoerd en waarbij de haaruitval wordt veroorzaakt door een ongeval, medische behandeling en/of ziekte maken een kleine kans om vergoed te worden. Iedere verzekeraar hanteert hiervoor eigen voorwaarden en eigen vergoedingsbedragen. De polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar geven de mogelijkheden weer.

13. Wat zijn de risico’s van een haartransplantatie bij vrouwen?

Een haarsparende FUE haartransplantatie is een veilige cosmetische ingreep. Toch zijn ook aan dit soort chirurgische ingrepen risico’s verbonden. Er is altijd een kleine kans op bijwerkingen zoals zwellingen, nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing en allergische reacties. Bij een haartransplantatie kan in zeldzame gevallen ook sprake zijn van een slechte groei van de getransplanteerde haren. Dit wordt voornamelijk gezien bij rokers, omdat roken de doorbloeding verminderd. De meeste bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard. Houdt u last van zwellingen en/of nabloedingen raadpleeg dan altijd de behandelend arts.

14. Hoe lang duurt het voor het eindresultaat wordt bereikt?

De resultaten van een haartransplantatie bij vrouwen laten geruime tijd op zich wachten. Het is een behandeling waarbij u niet direct zichtbare resultaten heeft. U moet rekening houden op een periode van negen tot twaalf maanden voordat het definitieve resultaat wordt bereikt.

15. Hoe lang duurt een FUE haartransplantatie bij vrouwen?

Een haartransplantatie is een langdurige, intensieve behandeling met een lange behandelduur. De duur van de ingreep verschilt per ingreep en hangt sterk af van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt. Gemiddeld duurt een haartransplantatie tussen de 6 en 10 uur. U kunt de FB Clinic na afloop van de haartransplantatie verlaten om thuis verder te herstellen.

16. Hoe zijn de ervaringen van haartransplantaties bij vrouwen?

FB Clinic behandelt al meerdere jaren vrouwen naar volle tevredenheid met een FUE haartransplantatie. In de loop der jaren zijn ervaringen opgebouwd en zijn de behandelend specialisten in staat om uw een nauwgezet persoonlijk advies over een behandeling te geven. U krijgt daarbij uitgebreide informatie over het herstelproces met daarbij tips en adviezen over de verzorging van de huid. Het is de ervaring dat bij vrijwel alle vrouwen die een haartransplantatie hebben ondergaan de getransplanteerde haren uitvallen binnen een periode van twee tot vier weken na de behandeling. De haargroei herstelt zich vanzelf binnen twee tot drie maanden. Toch is het belangrijk om kort na de ingreep geen intensieve sporten te ondernemen en het enigszins rustig aan te doen. De uiteindelijke haardichtheid wordt bepaald door het aantal grafts dat op een vierkante centimeter geïmplanteerd wordt. Wilt u een grotere haardichtheid? Dan zijn doorgaans meerdere behandelingen nodig, omdat een groter aantal haarzakjes getransplanteerd dient te worden.

17. Hoe weet ik hoeveel haarzakjes ik moet laten transplanteren voor een optimaal resultaat?

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in de FB Clinic wordt uw hoofdhuid nauwkeurig bekeken. U wordt in de gelegenheid gesteld om uw wensen en verwachtingen kenbaar te maken. Aan de hand daarvan kan de behandelend specialist een nauwkeurige inschatting maken van het aantal grafts dat in uw situatie getransplanteerd kan worden.

Weergaven: 157