Snortransplantatie en baardtransplantatie FAQ

Snortransplantatie en baardtransplantatie-
De meest gestelde vragen

Kunnen we u helpen? Op deze pagina vindt u een overzicht van veel gestelde vragen over een snortransplantatie en baardtransplantatie. De vragen hebben korte en bondige antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? U kunt ons via e-mail, WhatsApp of het online contactformulier uw vraag stellen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord op de gestelde vraag.

1. Wat zijn een snortransplantatie en baardtransplantatie?

De groei van een snor of baard wordt hoofdzakelijk erfelijk bepaald. Niet voor iedere man is het vanzelfsprekend om een volle baard te hebben. Problemen met de snor- en baardgroei komen regelmatig voor. Heeft u weinig snor en baardgroei? Tegenwoordig is het prima mogelijk om een snortransplantatie en baardtransplantatie te ondergaan. Met de ingreep worden de snor, bakkebaarden en/of baard opgevuld. De ingreep kan ook worden uitgevoerd als u door een ongeval of ziekte geen baardgroei meer heeft.

2. Welke oorzaken heeft weinig tot geen snor- en baardgroei?

Mannen kunnen te maken hebben met te weinig snor- en baardgroei, maar de snor en baardharen kunnen ook blijvend verloren gaan. De oorzaken hiervoor lopen uiteen van een erfelijke bepaling waarmee een dunne snor of baard uw uitstraling bepalen. Het is echter ook mogelijk dat u door een operatie, een medische behandeling als chemotherapie, een auto-immuunziekte of littekenvorming geen optimale snor- of baardgroei heeft.

3. Hoe wordt een snor- en baardtransplantatie uitgevoerd?

De snortransplantatie en baardtransplantatie wordt met de FUE haartransplantatie techniek uitgevoerd. De donorharen worden vanuit het donorgebied aan de zij- en achterkant van het hoofd geoogst, de zogenaamde haarkrans. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving. Na het oogsten worden de haarzakjes gecontroleerd en klaargemaakt om teruggeplaatst te worden in uw snor, baard of bakkebaarden. Het terugplaatsen gebeurt uiterst nauwkeurig, zodat de haren de juiste groeirichting krijgen.

4. Ben ik geschikt voor een snor- en baardtransplantatie?

U kunt in aanmerking komen voor een snor- en baardtransplantatie als u onvoldoende snor en baardharen heeft, of als deze verloren zijn gegaan. Dit verlies kan zowel een ziekte als trauma als oorzaak hebben. Een van de voorwaarden om een snor- en baardtransplantatie te ondergaan is de aanwezigheid van voldoende donormateriaal. Tijdens een adviesgesprek wordt gekeken naar uw snor- en baardgebied. De arts kan dan beoordelen of uw situatie geschikt is voor de gewenste snor- en baardtransplantatie.

5. Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een snor- en baardtransplantatie?

Het komt echter ook voor dat een haartransplantatie specialist u afraadt om een snor- en baardtransplantatie te ondergaan. Dit is doorgaans het geval als u lijdt aan Alopecia areata, alopecia totalis, trichotillomanie en Alopecia cicatricialis waarbij er sprake is van overmatige littekenvorming.

6. Wat kan ik verwachten na een snortransplantatie en baardtransplantatie?

Na de snor- en baardtransplantatie hebben zowel het donorgebied als de transplantatie plaatsen tijd nodig om te herstellen van de ingreep. De behandelde huid kan rood verkleurd zijn, met wat kleine blauwe plekken en eventuele zwellingen. Koelen kunt u doen volgens instructies van de arts, de zwellingen nemen daardoor af. Zware lichamelijke inspanningen en intensief sporten kunt u het best een week uitstellen. Voor een goed herstel van de huid wordt geadviseerd om de eerste maand na de ingreep uw huid niet bloot te stellen aan het zonlicht. Gebruik een crème met hoge SPF factor 30.

7. Welke resultaten heeft een snor- en baardtransplantatie?

Het herstel bij een snor- en baardtransplantatie verloopt bij de meeste mannen vlot. Zo’n tien tot veertien dagen na de ingreep is het niet langer zichtbaar dat u een behandeling heeft ondergaan. Wel is het mogelijk dat dan de getransplanteerde haren uitvallen, dit is een normale reactie. Na twee tot drie maanden beginnen de haarzakjes nieuwe haren te produceren en krijgt u zichtbare resultaten. Het duurt in totaal zo’n twaalf maanden voordat het eindresultaat definitief is. Resultaten zijn blijvend. De getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren.

8. Is een snor- en baardtransplantatie pijnlijk?

De snor- en baardtransplantatie wordt met een plaatselijke verdoving uitgevoerd. Dit geldt zowel voor het donorgebied als de transplantatie gebieden. Na het aanbrengen van de verdoving voelt u geen pijn tijdens het oogsten en plaatsen van de haarzakjes. Het kan voorkomen dat de arts bijverdoofd. Dit verschilt per unieke haartransplantatie en hangt nauw samen met de complexiteit van de snor- en baardtransplantatie.

9. Kan de snor- en baardtransplantatie onder narcose uitgevoerd worden?

Nee, door de huid in zowel het donorgebied als de baardstreek plaatselijk te verdoven merkt u vrijwel niets van de behandeling. Als u van tevoren erg op ziet tegen de behandeling, overlegt u dit tijdens het adviesgesprek met de arts. U kunt eventueel een kalmerend middel krijgen waardoor u zich beter kunt ontspannen. Na het afronden van de behandeling en het uitwerken van de plaatselijke verdovingen kan napijn optreden. Deze pijn kan bestreden worden met een pijnstiller.

10. Welke voordelen heeft een snor- en baardtransplantatie?

Een snor- en baardtransplantatie is een behandeling die een blijvende oplossing biedt bij snor- en baardhaar problemen. Door gebruik te maken van de FUE haartransplantatie techniek is het een behandeling die geen zichtbare littekens achterlaat en waarvan het herstel doorgaans vlot verloopt.

11. Hoe lang duurt een snor- en baardtransplantatie?

De ingreep die u overweegt te ondergaan is bijzonder arbeidsintensief en ingrijpend. Zowel het oogsten als het terugplaatsen van de haarzakjes wordt met enorme precisie gedaan. Indien u een volledige snortransplantatie en/of baardtransplantatie uit laat voeren is een behandelduur van 8 tot 10 uur normaal.

12. Hoe zijn de eigenschappen van de donorharen, ziet het resultaat er natuurlijk uit?

Het selecteren van de donorharen gebeurt op nauwkeurige wijze. De ervaren haartransplantatie specialist let daarbij op dat de haren die gebruikt worden passen bij uw baardstreek. Hierbij wordt onder meer gekeken naar zowel de structuur, kleur en groeisnelheid. Resultaten zijn daarmee uiterst natuurlijk.

13. Wanneer is het resultaat van een snor- en baardtransplantatie definitief?

Het tempo waarin u resultaat mag verwachten is vergelijkbaar met dat van een gewone FUE haartransplantatie. Dit betekent dat u niet gelijk zichtbare resultaten heeft. Het duurt gemiddeld twaalf maanden voordat het eindresultaat optimaal is. U kunt ondertussen de groeiende snor- en baardharen verzorgen en behandelen zoals de andere baardharen. Het resultaat van een snor- en baardtransplantatie is een verzorgde uitstraling met een vollere baard. De haarzakjes blijven haren produceren, met het verstrijken van de jaren kan het haar wel dunner worden.

14. Wat kost een snor- en baardtransplantatie?

Als u zich voorbereidt op een snor- en baardtransplantatie zult u zien dat de tarieven die worden aangeboden uiteenlopen. Haartransplantatie klinieken hanteren een eigen prijsstructuur. FB clinic is gespecialiseerd in snor- en baardtransplantaties. Binnen de kliniek is ruime ervaring met zowel snor-, baard- als bakkebaard transplantaties. De behandelingen zijn van hoogwaardige kwaliteit en de resultaten die bereikt worden uitstekend. De kostprijs voor een snor- en baardtransplantatie wordt bepaald door het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd. Prijzen liggen tussen € 745 en € 5.045 waarbij respectievelijk 50 en 1.250 grafts getransplanteerd worden. Tijdens een adviesgesprek bekijkt de arts uw persoonlijke situatie en kan bepaald worden hoeveel haarzakjes u voor een optimaal resultaat laat transplanteren.

15. Worden de kosten voor een snor- en baardtransplantatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Haartransplantaties behoren tot de zogenaamde cosmetische ingrepen. Zorgverzekeraars staan erom bekend cosmetische behandelingen niet gauw te vergoeden. Snor- en haartransplantaties kunnen in bijzondere omstandigheden volledig of gedeeltelijk vergoed worden. Hiervoor dient u aan strenge voorwaarden te voldoen. Zo dient u de medische noodzaak aan te kunnen tonen. Snor- en baardtransplantaties die u uit laat voeren om een cosmetische reden worden niet vergoed. De vergoedingsmogelijkheden en bedragen verschillen per zorgverzekeraar. Meer informatie leest u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

16. Kan ik de kosten voor een snor- en baardtransplantatie in termijnen betalen?

Bij de transplantatie van een groot aantal grafts lopen de kosten voor een behandeling snel op. Zeker als vergoeding van uw zorgverzekeraar achterwege blijft, is het soms lastig om het bedrag in een keer te betalen. Kredietmaatschappijen financieren steeds vaker cosmetische behandelingen. FB Clinic is een samenwerkingsverband aangegaan met Cosmetic Finance. Cosmetic Finance maakt het mogelijk om uw behandeling in termijnen te betalen. Door het aangaan van een overeenkomst voor een persoonlijke lening kunt u toch de gewenste snor- en baardtransplantatie ondergaan.

17. Wat zijn de risico’s van een snor- en baardtransplantatie?

De snor- en baardtransplantatie is een veilige cosmetische ingreep. Net als bij andere medische behandelingen bestaat er een kans op bijwerkingen. Het is mogelijk dat u een allergische reactie krijgt op de verdoving, daarnaast kunt te maken krijgen met nabloedingen, slechte wondgenezing en infecties. Door de adviezen en tips van de behandelend specialist op te volgen beperkt u de kans op mogelijke complicaties.

18. Is er nog meer dat ik moet weten over een snor- en baardtransplantatie?

Bereidt u goed voor op een snor- en baardtransplantatie. Het is een ingrijpende ingreep die niet altijd tot een bevredigend eindresultaat leidt. Als u in het verleden chemotherapie heeft ondergaan of als uw huid beschadigd is door littekens en brandwonden kan de bloedcirculatie niet optimaal zijn. Dit is van invloed op de haarzakjes die getransplanteerd worden. Een haartransplantatie specialist kan meerdere behandelsessies adviseren om toch een positief eindresultaat te creëren.

Nog geen antwoord op uw vraag? Stuur dan een  e-mail, WhatsApp of stel uw vraag via het online contactformulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord op de gestelde vraag.

Bezoeken: 576